Επέκταση της λεωφορειακής γραμμής 420 στο λιμάνι του Πειραιά

Ο ΟΑΣΑ ανακοινώνει την επέκταση της διαδρομής της λεωφορειακής γραμμής 420 «Πειραιάς – Αγ. Ανάργυροι (μέσω Κηφισού)» στο Δήμο Πειραιά και την μεταφορά της αφετηρίας από τον Αγ. Διονύσιο στην Ακτή Βασιλειάδη, εντός της πύλης Ε1 του λιμένα Πειραιά.

Με την επέκταση της γραμμής και τη μεταφορά της αφετηρίας θα αναβαθμιστεί η εξυπηρέτηση των εργαζομένων και επισκεπτών των εγκαταστάσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Τελωνείου και του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.

Η λεωφ. γραμμή 420 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ (μέσω ΚΗΦΙΣΟΥ) είναι μια διαδημοτική γραμμή που έχει τα άκρα της στους Δήμους Πειραιά και Αγ. Αναργύρων. Διέρχεται από τη Λ. Κηφισού, συνδέοντας δυτικά προάστια
(Νίκαια, Α.Ι. Ρέντης, Αιγάλεω, Περιστέρι, Αγ. Ανάργυροι) της Αττικής, καθώς και τον υπεραστικό σταθμό λεωφορείων ΚΤΕΛ Κηφισού με τον Πειραιά και το λιμάνι.

Η νέα αφετηρία και η τροποποιημένη διαδρομή θα λειτουργεί καθημερινά από την έναρξη των δρομολογίων έως τις 20:00, ενώ στο υπόλοιπο της ημέρας θα έχει αφετηρία, όπως και σήμερα στον Άγιο Διονύσιο, καθώς οι πύλες του
λιμένα κλείνουν κατά τις νυχτερινές ώρες.

Πηγή: ΟΑΣΑ

2 Comments

  1. Είναι πολύ σημαντικό μία λεωφορειακή γραμμή η οποία εξυπηρετεί τα Κτελ στον Κηφισό να διανύει την διαδρομή εντός του λιμανιού του Πειραιά και να εξυπηρετεί με ενδιάμεσες στάσεις εντός του λιμανιού, τους επιβάτες των πλοίων. Υπάρχουν πάρα πολλοί επιβάτες προερχόμενοι κυρίως από την επαρχία, οι οποίοι καταφθάνουν στον σταθμό των Κτέλ, οι οποίοι δεν γνωρίζουν καθόλου την Αθήνα και πώς να κυκλοφορήσουν μέσα στην αυτήν , οι
    οποίοι αποβιβάζονται αναγκαστικά ως ενδιάμεσο προορισμό στον σταθμό των Κτελ του Κηφισού και έχουν ως τελικό τους προορισμό κάποιο εγχώριο νησί και χρησιμοποιούν τον σταθμό του Κτέλ του Κηφισού ως αναγκαίο ενδιάμεσο προορισμό προκειμένου να μεταβούν είτε προς το λιμάνι του Πειραιά, είτε προς το αεροδρόμιο των Σπάτων. Είναι επόμενος σημαντικό οι σταθμοί των Κτελ (Κηφισού και Λιοσίων και Πεδίον του Άρεος) να διασυνδέονται με αστική λεωφορειακή γραμμή η οποία θα εξυπηρετεί το λιμάνι του Πειραιά και το αεροδρόμιο των Σπάτων.

    Αεροδρόμιο
    Σπάτων, Σταθμοί κτελ Κηφισού, Λιοσίων και Πεδίον του Άρεως, σταθμός Λαρίσης ,
    Λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας, Λαυρίου πρέπει να διασυνδέονται μεταξύ τους με τακτική συγκοινωνία. Πολλοί είναι οι επιβάτες που έχουν ανάγκη να μπορούν να μεταβούν εύκολα και γρήγορα από το ένα στο άλλο μέσο μεταφοράς (Κτελ, Αεροπλάνο, Σιδηρόδρομο, Πλοίο), χρησιμοποιώντας ως ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα στην μακρυνή διαδρομή τους.

  2. Οι γραμμές 420 (Πειραιάς- Αγ.Ανάργυροι) & 421 (Αγ. Ανάργυροι – Αγ.Παρασκευή) ήταν παλιά μία (θρυλική) γραμμή (Πειραιάς-Αγία Παρασκευή), η οποία έκανε ώρες να ολοκληρώσει δρομολόγιο, εξ ‘ ου κι έσπασε στα δύο!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*