Σε εξέλιξη η μεγάλη έρευνα του Athens Transport για τις συγκοινωνίες της Αθήνας

Σε εξέλιξη βρίσκεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η μεγάλη έρευνα-δημοσκόπηση του Athens Transport για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τις Αθήνας. Όπως γίνεται κάθε χρονιά από το 2014, ο λόγος δίνεται στους αναγνώστες του Athens Transport για να αξιολογήσουν τις συγκοινωνίες τις Αθήνας και να εκφράσουν τη γνώμη τους για τα μέσα και τις μετακινήσεις στην Αθήνας

Μπορείτε να συμπληρώσετε τώρα το ερωτηματολόγιο εδώ.

Φέτος, λόγω της μετάβασης στο ηλεκτρονικό εισιτήριο που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει δοθεί βάρος σε ερωτήματα σχετικά με θέματα κομίστρου. Επίσης, σε θέματα σχετικά με μετακινήσεις με ταξί που βρίσκονται επίσης στην επικαιρότητα.

Το πρώτο μισό της έρευνας περιλαμβάνει και πάλι τη βαθμολόγηση κάθε μέσου από τους επιβάτες του, με βάση μία σειρά κριτηρίων. Τα τελικά αποτελέσματα θα εξαχθούν λαμβάνοντας υπόψη συντελεστές βαρύτητας για το κάθε κριτήριο προκειμένου το αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται όσο είναι δυνατό στην πραγματικότητα.

Στο δεύτερο μισό της έρευνας οι συμμετέχοντες καλούνται να απαντήσουν σε μία σειρά ερωτήσεων που καλύπτουν διάφορα θέματα όπως τα προβλήματα των μέσων μαζικής μεταφοράς, τις συνήθειες μετακίνησης, το ηλεκτρονικό εισιτήριο, την εισιτηριοδιαφυγή κ.ά.

Ο χρόνος συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου φτάνει τα 10 περίπου λεπτά. Δεν χρειάζεται όμως να βιαστείτε να το συμπληρώσετε αμέσως. Θα βρίσκεται online για τουλάχιστον 3 εβδομάδες καθώς, όπως έχει δείξει η εμπειρία, έτσι μεγιστοποιείται ο αριθμός των απαντήσεων.  Επίσης, οι περισσότερες ερωτήσεις είναι προαιρετικές που σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο να απαντήσετε σε ερωτήσεις για τις οποίες δεν έχετε γνώμη.

Καθώς η πλειοψηφία των αναγνωστών μας είναι καθημερινοί χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, σας προτρέπουμε να μοιραστείτε το ερωτηματολόγιο μέσω social media έτσι ώστε να αποτυπωθούν όσες περισσότερες γνώμες είναι δυνατό.

Καθώς συγκοινωνιακοί φορείς και επιβατικό κοινό εξακολουθούν να μην έχουν ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας, θεωρούμε πως είναι σημαντικό να αποτυπωθούν οι γνώμες των επιβατών έτσι ώστε να βγουν συμπεράσματα για την πραγματική εικόνα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, μέσα από τα μάτια των επιβατών.

Όταν λοιπόν έχετε χρόνο, συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο. Μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα και να βγουν τα αποτελέσματα μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας από το 2016 (Μέρος 1ο: Η αξιολόγηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, Μέρος 2ο: Οι απόψεις των Αθηναίων για τις Συγκοινωνίες της Αθήνας, Οι αναγνώστες του Athens Transport γράφουν για τις συγκοινωνίες της Αθήνας: Μέρος 1ο, Μέρος 2ο)