Σε εξέλιξη η μεγάλη έρευνα του Athens Transport για τις συγκοινωνίες της Αθήνας

Andrea Bonetti/Συγκοινωνίες Αθηνών (ΟΑΣΑ)

Σε εξέλιξη βρίσκεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η μεγάλη έρευνα-δημοσκόπηση του Athens Transport για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τις Αθήνας. Όπως γίνεται κάθε χρονιά από το 2014, ο λόγος δίνεται στους αναγνώστες του Athens Transport για να αξιολογήσουν τις συγκοινωνίες τις Αθήνας και να εκφράσουν τη γνώμη τους για τα μέσα και τις μετακινήσεις στην Αθήνας

Μπορείτε να συμπληρώσετε τώρα το ερωτηματολόγιο εδώ.

Φέτος, λόγω της μετάβασης στο ηλεκτρονικό εισιτήριο που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει δοθεί βάρος σε ερωτήματα σχετικά με θέματα κομίστρου. Επίσης, σε θέματα σχετικά με μετακινήσεις με ταξί που βρίσκονται επίσης στην επικαιρότητα.

Το πρώτο μισό της έρευνας περιλαμβάνει και πάλι τη βαθμολόγηση κάθε μέσου από τους επιβάτες του, με βάση μία σειρά κριτηρίων. Τα τελικά αποτελέσματα θα εξαχθούν λαμβάνοντας υπόψη συντελεστές βαρύτητας για το κάθε κριτήριο προκειμένου το αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται όσο είναι δυνατό στην πραγματικότητα.

Στο δεύτερο μισό της έρευνας οι συμμετέχοντες καλούνται να απαντήσουν σε μία σειρά ερωτήσεων που καλύπτουν διάφορα θέματα όπως τα προβλήματα των μέσων μαζικής μεταφοράς, τις συνήθειες μετακίνησης, το ηλεκτρονικό εισιτήριο, την εισιτηριοδιαφυγή κ.ά.

Ο χρόνος συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου φτάνει τα 10 περίπου λεπτά. Δεν χρειάζεται όμως να βιαστείτε να το συμπληρώσετε αμέσως. Θα βρίσκεται online για τουλάχιστον 3 εβδομάδες καθώς, όπως έχει δείξει η εμπειρία, έτσι μεγιστοποιείται ο αριθμός των απαντήσεων.  Επίσης, οι περισσότερες ερωτήσεις είναι προαιρετικές που σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο να απαντήσετε σε ερωτήσεις για τις οποίες δεν έχετε γνώμη.

Καθώς η πλειοψηφία των αναγνωστών μας είναι καθημερινοί χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, σας προτρέπουμε να μοιραστείτε το ερωτηματολόγιο μέσω social media έτσι ώστε να αποτυπωθούν όσες περισσότερες γνώμες είναι δυνατό.

Καθώς συγκοινωνιακοί φορείς και επιβατικό κοινό εξακολουθούν να μην έχουν ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας, θεωρούμε πως είναι σημαντικό να αποτυπωθούν οι γνώμες των επιβατών έτσι ώστε να βγουν συμπεράσματα για την πραγματική εικόνα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, μέσα από τα μάτια των επιβατών.

Όταν λοιπόν έχετε χρόνο, συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο. Μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα και να βγουν τα αποτελέσματα μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας από το 2016 (Μέρος 1ο: Η αξιολόγηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, Μέρος 2ο: Οι απόψεις των Αθηναίων για τις Συγκοινωνίες της Αθήνας, Οι αναγνώστες του Athens Transport γράφουν για τις συγκοινωνίες της Αθήνας: Μέρος 1ο, Μέρος 2ο)

 

11 Comments

 1. Έλαβα μέρος στην έρευνα του αξιόπιστου και αγαπημένου μας Athenstransport . Καλό τους επιβάτες να λάβουν μαζικά μέρος στην έρευνα προκειμένου να υπάρχει το μεγαλύτεο κατά το δυνατόν δείγμα ώστε να προκύψουν κατά το δυνατόν περισσότερο αντιπροσωπευτικά τις απόψης του μέσου επιβάτη αποτελέσματα. Από την την δική μου πλευρά εύχομαι καιλή επιτυχία στην ερεύνα και με το καλό να διαβάσουμε και τα αποτελέσματα όπως και τα προηγούμενα χρόνια.

 2. Μόλις έλαβα μέρος και σας στόλισα για τα καλά! Θα ήθελα για αρχή να απολυθεί ο υπάλληλος του γκισέ του τραμ που είχε βάρδια στη Πλατεία Συντάγματος τη πρώτη ημέρα έκδοσης της ηλεκτρονικής κάρτας περί ώρα 1.45 μ. μ. γιατί έκλεισε το γκισέ στα μούτρα των ταλαίπωρων επιβατών που επιθυμούσαν την έκδοση κάρτας, με τη δικαιολογία ότι άλλαζαν βάρδια! Ντροπή και σίχαμα ξανά και ξανά! Περιμέναμε επί εικοσάλεπτο για μια πληροφορία κάτω από το καυτό λιοπύρι.

   • Θα ήταν ενδιαφέρον λοιπόν να μάθουμε ποιός είναι ο φορέας που ανήκει το site ώστε να γνωρίζουμε αν οι πληροφορίες που παρέχονται είναι έγκυρες και ακριβείς. Υπάρχει επιτέλους κάποιος εκπρόσωπος του ΟΑΣΑ που διαβάζει τα σχόλια και αντιδρά σαν ενήλικας, χωρίς τα κλαψουρίσματα και τις συγγνώμες του υπουργού; Έλεος πλέον! Ας μάθουν ότι απευθύνονται σε σκέπτομενους ενήλικες και όχι κομματικούς σανοθρεμένους!

     • Ωραία, κατάλαβα. Ευχαριστώ πολύ. Ελπίζω να σας προξενεί την ίδια απορία που προξενεί και σ’ εμένα η σκανδαλώδης αδιαφορία του επίσημου φορέα του ΟΑΣΑ ν’ανοίξει μια helpline ή ένα αντίστοιχο site ώστε να παρέχει έγκαιρες κι έγκυρες πληροφορίες στο κοινό που ταλαιπωρείται εδώ και μέρες από την απύθμενη ανεπάρκεια, αδιαφορία και ανικανότητα τους! Αλλά είπαμε, στην Ελλάδα βρισκόμαστε και η αφεντομουτσουνάρα μας στο γυαλί γράφει καλύτερα, ασχέτως αιτίας…Να είστε καλά, σε κάθε περίπτωση, για την πρωτοβουλία.

     • Υπάρχει η τηλεφωνική γραμμή 11185 του ΟΑΣΑ αλλά υπάρχουν και ερωτήσεις στις οποίες δεν ξέρουν να απαντήσουν σίγουρα,

     • Καλησπέρα. Έχω απευθυνθεί ήδη στον ΟΑΣΑ και τηλεφωνικά και μέσω e-mail και συνεχίζουν να μην έχουν ιδέα για το πως θα λειτουργήσει η ηλεκτρονική κάρτα για τους ανέργους. Αξιοθρήνητοι!

  • Τι λες ρε μεγάλε…. δηλαδή από της 05:45 το πρωι χωρίς διάλειμμα …. μονος του 9 ωρες τι ηθελες να κάνει.! Τράβα στο Υπουργείο …. η στον ΟΑΣΑ ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!

   • Έλεος εσύ! Καλά μας κάνουν λοιπόν! Εκεί στην ουρά, χωρίς έλεος! Κι άλλα τόσα μας αξίζουν! Βραβείο στους χαραμοφάηδες, στους εγκάθετους και στους καρεκλοκένταυρους!

  • Μέσα στον Οκτώβριο που ξεκίνησε η έκδοση της ηλεκτρονικής
   κάρτας δεν υπήρχαν υψηλές θερμοκρασίες στην Αττική , ούτε καυτό λιοπύρι,
   υπήρχαν αρκετές ημέρες με συννεφιά και έκανε και κάποιες βροχές. Ένας δροσερός φθινοπωρινός μηνάς ήταν με θερμοκρασίες γύρω στους 15 βαθμούς κελσίου τις μεσημεριανές ώρες, τα πρωινά και τις νύχτες χρειαζόταν και ελαφριά ζακετούλα, τα κοντομάνικα ρούχα είχαν σχεδόν εξαφανιστεί. Μην υπερβάλουμε λοιπόν ότι μέσα στον Οκτώβριο είχε καυτό λιοπύρι όπως έχει τον Ιούνιο, τον Ιούλιο ή λιγότερο λόγω μελτεμιών και βοριάδων τον Αύγουστο.

   Όταν γίνεται αλλαγή βάρδιας υπάρχει καταμέτρηση ταμείου, πρέπει να μετρηθούν οι κάρτες και τα εισιτήρια που πούλησε ο προηγούμενος υπάλληλος, οι εισπράξεις που είχε και να καταγραφεί πόσα εισιτήρια και κάρτες παραλαμβάνει ο επόμενος στην βάρδια υπάλληλος, αυτό χρειάζεται προφανώς μία διαδικασία. Εφόσον σου
   εξήγησε ότι αλλάζει η βάρδια και εφόσον λίγα λεπτά μόλις έγιναν οι τυπικές διαδικασίες και οι καταμετρήσεις εισιτηρίων καρτών και χρημάτων προκειμένου να αποσαφηνιστεί τι παραδίδει ο απερχόμενος στην βάρδια υπάλληλος και τι παραλαμβάνει ο επόμενος στην βάρδια υπάλληλος , νομίζω ότι είσαι πολύ άδικος να κανιβαλίζεις ενάντιων ενός εργαζόμενουκαι να ζητάς ένας εργαζόμενος να απολυθεί.Επιπλέον ο εργαζόμενος δεν χρειάζεται και ένα μικρό διάλειμμα κατά την διάρκεια της βάρδιας του; Σίγουρα χρειάζεται και το προβλέπει και η εργατιική νομοθεσία. Άρα έχεις πολύ μεγάλο άδικο και είσαι υπεβολικά σκληρός με τον υπάλληλο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*