Αναστέλεται η έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων από αυτή την Πέμπτη

Αλέξανδρος Λιάρος

Ενημέρωση: Τα προβλήματα που εντόπισαν οι εκδότες εισιτηρίων στο σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Όσοι πρόλαβαν, πρόλαβαν. Τέλος στην έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων από την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 βάζουν οι εκδότες εισιτηρίων του Μετρό. Όπως ανακοίνωσε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, η παύση της έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων θα διαρκέσει έως ότου η διοίκηση της εταιρείας λύσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην έκδοση των ηλεκτρονικών εισιτηρίων.

Ανάμεσα στα αιτήματα των συνδικαλιστών είναι και η καταβολή επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους εκδότες ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του συνδικάτου, η έκδοση χάρτινων εισιτηρίων θα συνεχιστεί κανονικά.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

Το Σωματείο μας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο επιβατικό κοινό έθεσε, εγγράφως, πριν ακόμα ξεκινήσει η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (η πιλοτική εφαρμογή άρχισε 1/2/2017 από τη Γραμμή 1- π. ΗΣΑΠ) το ζήτημα της έγκαιρης προετοιμασίας σε όλα τα επίπεδα, ώστε να γίνει ομαλά η μετάβαση από το χάρτινο εισιτήριο στο ηλεκτρονικό.

Στηρίξαμε το εγχείρημα διότι πιστεύουμε ότι μπορεί να βοηθήσει στη διασφάλιση των εσόδων της Εταιρείας με τον περιορισμό της «εισιτηριοδιαφυγής», ώστε να βελτιώσει τις παροχές υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό και ταυτόχρονα να ενισχύσει το κοινωνικό έργο, με τη στήριξη των ανέργων, των νέων και των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας.

Γι’ αυτό στη διάρκεια της πιλοτικής εφαρμογής καταγράψαμε- με τη συνδρομή των συναδέλφων εκδοτών και ελεγκτών -τις δυσλειτουργίες που προέκυπταν με την προσδοκία ότι μετά τις παρεμβάσεις μας θα διορθωθούν οι αστοχίες. Μάλιστα, επισημάναμε ότι πρέπει άμεσα να εξεταστούν όλα τα εκκρεμή τεχνικά θέματα, που είχαμε εντοπίσει, διότι στις 31.7.2017 έληγε η συμβατική υποχρέωση της αναδόχου εταιρείας και στο εξής το κόστος των διορθωτικών κινήσεων θα βάρυνε τη ΣΤΑ.ΣΥ.

Δυστυχώς, όμως, τα προβλήματα όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκαν αλλά αφέθηκαν να διογκωθούν, με αποτέλεσμα η έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου να δημιουργεί συνεχώς προβλήματα στους επιβάτες αλλά και στους συναδέλφους που έχουν εγκαταλειφθεί αβοήθητοι να «τρέξουν» το νέο σύστημα.

Επειδή:

  • εδώ και ένα χρόνο παρά τις αλλεπάλληλες προφορικές και γραπτές παρεμβάσεις μας, ζητώντας διάλογο και συνεννόηση, οι αρμόδιοι ( ΣΤΑ.ΣΥ ΟΑΣΑ) κωφεύουν
  • γνωρίζουμε καλά τα προβλήματα και τις λειτουργικές ιδιαιτερότητες και προτείναμε λύσεις ώστε να καταστεί το σύστημα λειτουργικό
  • ένα ακόμα σύστημα που έχει χρυσοπληρώσει ο Ελληνικός λαός κινδυνεύει να αχρηστευτεί και δεν θα λειτουργήσει με το «κόψιμο της κορδέλας»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας αποφάσισε την παύση της έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου από αύριο 5/10/2017 και μέχρι την επίλυση των προβλημάτων, ενώ θα συνεχιστεί κανονικά η έκδοση χάρτινου εισιτηρίου για την εξυπηρέτηση των επιβατών και για να μην υπάρξει απώλεια εσόδων για την Εταιρεία.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να συμμετέχουμε σε ουσιαστικό διάλογο, ο οποίος θα δώσει λύσεις και θα αποτρέψει το φιάσκο από την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου όπως έχει σχεδιαστεί μέχρι σήμερα, ώστε να λειτουργήσει προς όφελος του επιβάτη και της Εταιρείας.

4 Comments

  1. Πως γίνεται το σωματείο των εργαζομένων να αποφασίζει με το έτσι θέλω την διακοπή έκδοσης!
    Ότι να’ναι πραγματικά στην μπανανία.

    • Γιατί πάντα έτσι δεν λειτουργούν όλα στην Ελλάδα.. μωρέ θέλουν μια ιδιωτικοποίηση να ηρεμήσουν. Αλλά πραγματικα θα ήθελα να ήξερα τι σκατα κάνουν σε αυτόν τον ΟΑΣΑ και δεν μπορούν να βγάλουν μια ενημέρωση για τους υπαλλήλους που λένε την μια βλακεία μετά την άλλη και δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το πώς λειτουργεί το σύστημα και μπερδεύουν τον κόσμο.

      • Πλήρης διάλυση.. Παιδεύονται ένα χρόνο και ακόμα δεν μπορεί να ξεκινήσει το σύστημα… Ελεος με όλους τους άσχετους καρεκλοκένταυρους..

        • Μόλις ξεκίνησε η ολοκληρωτική λειτουργία επιτέλους. απο τους σταθμούς και διαδικτυακά και για όλους τους τύπους κομίστρου. Επιτέλους. Άντε να δούμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*