ΧΑΟΣ! Καταργούνται άμεσα τα χάρτινα εισιτήρια και κάρτες στις συγκοινωνίες

Με εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζη, όσοι εκδότες εισιτηρίων αρνούνται να εκδώσουν ηλεκτρονικά εισιτήρια και κάρτες  θα παραπέμπεται στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης και, ταυτόχρονα, στη Δικαιοσύνη, όπως ανακοίνωσε ο ο ΟΑΣΑ.

Ο ΟΑΣΑ επίσης ανακοίνωσε πως από αύριο Πέμπτη 5 Οκτωβρίου καταργείται η έκδοση χάρτινων καρτών και πως θα εκδίδονται μόνο ηλεκτρονικές κάρτες.

Επίσης, από τέλη Οκτωβρίου καταργούνται πλήρως και τα χάρτινα εισιτήρια και θα χρησιμοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά.

Τα πρώτα μας σχόλια:

  • Ο υπουργός προφανώς και βρίσκεται σε εκνευρισμό μετά την ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ περί αναστολής έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων από τα εκδοτήρια.
  • Στο καλάθι των αχρήστων το όποιο σχέδιο (υπήρχε ποτέ άραγε;) για μετάβαση στο ηλεκτρονικό εισιτήριο.
  • Θα είναι έτοιμες οι συγκοινωνίες να λειτουργήσουν μόνο με ηλεκτρονικό εισιτήριο μέσα σε λίγες ημέρες;
  • Ο ΟΑΣΑ σταματάει την έκδοση των παλιών μηνιαίων καρτών και προχωρά αποκλειστικά στην έκδοση ATH.ENA CARD χωρίς να έχει ενημερώσει καθόλου το επιβατικό κοινό.
  • Στο site του ΟΑΣΑ δεν υπάρχει καμία οδηγία προς τους επιβάτες για το ηλεκτρονικό εισιτήριο.
  • Η έκδοση μειωμένων ATH.ENA CARD για φοιτητές, πολύτεκνους κ.ά. δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Πώς θα κυκλοφορούν αυτές οι κατηγορίες επιβατών;
  • Δεν υπάρχει ακόμα καμία ανακοίνωση για το πώς θα αποκτήσουν δωρεάν ATH.ENA CARD άνεργοι, ΑΜΕΑ, κ.ά.
  • Προφανώς και μία τέτοια αντιμετώπιση του επιβατικού κοινού από τον ΟΑΣΑ δεν τιμά καθόλου τον οργανισμό.
  • Δεν έχει γίνει καν επίσημη παρουσίαση του συστήματος, δεν υπάρχει ούτε μία διαφήμιση.
  • Θα προλάβουν όλοι οι επιβάτες να αγοράσουν ηλεκτρονικές κάρτες ως τα τέλη του μήνα; Πότε θα γίνει η αντικατάσταση 3μηνιαίων, 6μηνιαίων και ετήσιων καρτών που λήγουν τους επόμενους μήνες;
  • Το χάος που θα επακολουθήσει είναι δεδομένο.
  • Δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση για τα προβλήματα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που επικαλούνται οι εργαζόμενοι.
  • Πώς θα αντιδράσουν οι εργαζόμενοι;

Δείτε επίσης:

14 Comments

  1. Θα κλείσουν και καλα οι μπάρες στο τέλος του μηνα και ΑΚΟΜΑ δεν ξέρουν πως θα μπαίνουν όσοι δικαιούνται μειωμένο εισητηριο που είναι πολλοί. Τι να πεις για την κατάντια τους…

    • Κανείς δεν είπε ότι θα κλείσουν οι μπάρες στο τέλος του μήνα. Ότι θα καταργηθούν τα χάρτινα εισιτήρια είπαν. Για τις πύλες έχουμε δρόμο ακόμα.

  2. Εμένα πάντως με την κάρτα ανεργίας και την βεβαίωση μου έβγαλαν κάρτα η οποία δεν είναι έγκυρη όταν την χτυπάς γιατί προφανώς δεν υπάρχει ακόμα τρόπος για να είναι έγκυρη η κάρτα για αυτούς που δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση(πράγμα που δεν ήξερα όταν πήγα στο εκδοτήριο).Την κάρτα όμως στην βγάζουν για κάποιο λόγο και δεν σου λένε οτι δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις.

  3. Έλα ντε πραγματικά η μεγάλη αναβάθμιση είχε γίνει μέσω του κινητού τώρα πάμε πάλι πίσω. Στα κανάλια δεν αναφέρθηκε καθόλου για το κινητό αλλά βλέπεις δεν πήγαν και ποτέ με λεωφορείο για να ξέρουν.

  4. Η νέα ιστοσελίδα απο χτες λειτουργεί κανονικά, φορτίζει μέσω ιντερνέτ την κάρτα (εάν την έχει ήδη έτσι) η ανακοίνωση για την μετάβαση στο ηλεκτρονικό εισιτήριο έχει γίνει εδώ και κάτι μηνες. Τα χαρτία χρειάζονται μόνο για τις μηνιαίες ή μεγαλύτερης διάρκειας κόμιστρο, όπως ήθελες και με το χάρτινο εισιτηριο. Αλλιώς δεν θες κανένα χάρτι

  5. Έχω ετήσια κάρτα που ισχύει μέχρι και τον Φεβρουάριο. Πήγα στο Σύνταγμα για να βγάλω την ηλεκτρονική κάρτα και αρνήθηκαν να την βγάλουν με την αιτιολογία πως για την έκδοση της απαιτείται αγορά μηνιαίας κάρτας και με παρέπεμψαν στην Ομόνοια. Εκεί μου μετέφεραν πως δεν είναι δυνατόν να μου βγάλουν κάρτα και να μην ανησυχώ γιατί ο οργανισμός έχει προμηθευτεί χάρτινα κουπόνια μέχρι και τον Ιανουάριο.

    Είναι αστείο πως δεν έχουν προβλέψει όλα τα πιθανά σενάρια για την μετάβαση στο ηλεκτρονικό εισιτήριο.

    • χαχα , Σύνταγμα -Ομόνοια βολτούλα σας πήγαν , για το ” ηλεκτρονικό ” εισιτήριο!!
      Πολύ μεγάλη τεχνολογική εξέλιξη αυτό το εισιτήριο τελικά……

    • Και η δική μου ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών λήγει την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου 2018 ( περίοδος ισχύος της είναι 1η Μαρτίου 2017 – 28 Φευρουαρίου 2018) . Πριν μερικές ημέρες που ρώτησα στα εκδοτήρια του ηλεκτρικού και του προαστιακού σιδηροδρόμου για το ζήτημα της αντικατάστασης ή μη της χάρτινης ετήσιας κάρτας του ΟΑΣΑ με ηλεκτρονική ετήσια κάρτα για το υπόλοιπο της διάρκειας ισχύος της, μου απαντήσανε ότι το ζήτημα δεν έχει διευκρινιστεί προστοπαρόν και ότι θα υπάρξει έγκαιρη πληροφόρηση σχετικά με το ζήτημα αυτό.

      • Και η δική μου ετήσια κάρτα ισχύει μέχρι Φεβρουάριο του 2018. Επειδή δεν υπάρχει ακόμα οδηγία πως θα γίνει η μετάβαση των ήδη χρησιμοποιούμενων ετήσιων καρτών (πήρα τηλέφωνο στον ΟΑΣΑ) πήγα στο σταθμό Λαρίσσης και μου έβγαλαν την κάρτα αλλά μου την έδωσαν κενή (χωρίς να φορτιστεί με χρήματα). Προς το παρόν περιμένουμε…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*