Παράταση για το ηλεκτρονικό εισιτήριο ως τις 5-10 Νοεμβρίου

Αλέξανδρος Λιάρος

Και επισήμως παράταση. Επιτέλους, το προφανές έγινε, 5 μόλις μέρες πριν την υποτιθέμενη ολοκλήρωση της μετάβασης στο ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Μαυραγάνης, δίνεται παράταση ως τις 5 Νοεμβρίου για όσους θα βγάλουν κάρτα αυτοπροσώπως σε εκδοτήριο εισιτηρίων.

Αντίστοιχα, δίνεται παράταση ως τις 10 Νοεμβρίου για όσους έχουν δώσει δικαιολογητικά σε φάκελο προκειμένου η κάρτα να τους σταλεί ταχυδρομικά.

Ως τις 5 και τις 10 Νοεμβρίου θα ισχύουν οι μηνιαίες κάρτες του μηνός Οκτωβρίου.

Τα χάρτινα εισιτήρια, σύμφωνα με τον υφυπουργό, δεν θα έχουν ισχύ από την 1 Νοεμβρίου, ενώ ενδεχομένως να υπάρξει διαδικασία αντικατάστασης παλαιών εισιτηρίων που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί.

Οι δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης (άνεργοι, ΑΜΕΑ) θα συνεχίσουν να μετακινούνται όπως και σήμερα και μετά τις 10 Νοεμβρίου αφού θα υπάρχει ειδική θύρα σε κάθε σταθμό του Μετρό.

Η αυτονόητη παράταση (την οποία είχαμε προβλέψει εδώ και καιρό) έρχεται μετά από μέρες ταλαιπωρίας χιλιάδων επιβατών με τεράστιους χρόνους αναμονής στα εκδοτήρια.

Όπως ανακοινώθηκε χτες, έχει ξεκινήσει η αποστολή των πρώτων καρτών μέσω ταχυδρομείου (1.200 από τις 11.000 προς το παρόν). Αν είναι δυνατή η έκδοση και αποστολή όλων αυτών, συν όσων θα προκύψουν τις επόμενες μέρες ως τις 10 Νοεμβρίου είναι άγνωστο.

Επίσης από σήμερα Παρασκευή αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία περισσότερα τερματικά έκδοσης προσωποποιημένων καρτών Ath.ena Card.

Δείτε επίσης:

35 Comments

  1. Καλο θα ηταν πριν κανουν οποιαδηποτε κινηση στην Ελλαδα για οποιοδηποτε θεμα να κανουν μια βολτα ευρωπη να δουν πως το δουλευουν οι αλλες χωρες και να πραξουν αναλογα αφου δεν εχουν οι πολιτικοι μας δυστυχως τις γνωσεις το πρακτικο μυαλο και την εξυπναδα να κανουν κατι απο μονοι τους. Δεν ειναι τυχαιο λοιπον οτι στις περισσοτερες χωρες βγαζεις εισητηριο μεσα στο λεωφορειο

  2. Αν στη σχετική σελίδα της αίτησης για προσωποποιημένη κάρτα επανεισάγω τα
    στοιχεία μου (ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ, Pin κλπ), θα μπορέσω να επανεκτυπώσω
    έντυπο με τον κωδικό που μου έχει ήδη δώσει το σύστημα, η αντίθετα θα μου δώσει νέο κωδικό και θα μπερδέψω τη διαδικασία; Το ρωτάω επειδή έχω ήδη παραδώσει φάκελο για προσωποποιημένη κάρτα, αλλά θέλω να έχω εφεδρικό έντυπο με τον κωδικό QR, για την περίπτωση που (στην Ελλάδα είμαστε!) παραπέσει ο φάκελος.

    • Όταν κάνετε την αίτηση στο site, δεν καταχωρείται κάποια πληροφορία, απλώς δημιουργείται ένα QR code. Άρα, δεν θα συμβεί κάτι αν ξανακάνετε την αίτηση.
      Ωστόσο, σε περίπτωση που αποφασίσετε να την βγάλετε περιμένοντας σε ουρά, πηγαίνετε στο εκδοτήριο που καταθέσατε τον φάκελο και ρωτήστε αν οι φάκελοι που παραδόθηκαν την ημέρα που παραδώσατε τον δικό σας, έχουν σταλεί στα ΕΛΤΑ ή όχι.
      Αν σας πουν όχι, ζητήστε τους να μην εκδώσουν κάρτα από τον φάκελο που δώσατε. Αν σας πουν ναι, αναγκαστικά θα πρέπει να περιμένετε.

  3. ισχυει αν φορτισεις την απροσωπη καρτα με πακετο εισητηριων πχ 5 εισητηρια των 1.40 ληγουν μετα απο ενα χρονο απο την φορτιση τους στην καρτα και εφοσον δεν χρησιμοποιηθουν αυτο το διαστημα ενος χρονου

  4. Πείτε μου σας παρακαλώ γιατί έχω μπερδευτεί! Δεν είμαι κάτοικος Αττικής! Όσοι έρχονται στην Αθήνα για ένα σ/κ και θέλουν να μετακινηθούν με το μετρό πρέπει να έχουν την κάρτα ή εκδίδουν εισιτήριο ως συνήθως;Βοήθεια!!!

    • Υπάρχει ηλεκτρονικο χάρτινο εισιτηριο απλά για λίγο καιρό ακόμα εκδίδεται με μια δεσμίδα των 5 εισιτηρίων φορτισμένο. (Η των 10+1 δωρο ή μια μονοήμερη κάρτα απεριόριστων διαδρομών)

          • Βγαίνει μόνο σε ολόκληρο εισιτήριο ή και σε μειωμένο;Σας ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση!

          • Το Ath.ena ticket από τους αυτόματους πωλητές βγαίνει μόνο ολοκληρο. Αλλά ακούγεται και με κάθε επιφύλαξη ότι εάν πας από το ταμείο μπορείς να το βγάλεις μειωμένο προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Απλά και η επαναφόρτιση με μειωμένο κόμιστρο πρέπει να γίνει πάλι απο τα ταμεία

  5. Ευχαριστώ τον κ. Υπουργό και τους υπεύθυνους του ΟΑΣΑ που μου χάρισαν 5 μέρες δωρεάν μετακινήσεων. Επίσης τα συγχαρητήρια μου στους φωστήρες που έβαλαν στο Σύνταγμα εκδοτήριο καρτών στο εκδοτήριο εισιτηρίων για τη γραμμή Χ95 του Αεροδρομίου. Υπήρχε μεν ένα χαρτί που επέτρεπε στους τουρίστες και άλλους που ήθελαν εισιτήριο για το Αεροδρόμιο, αλλά όσοι έρχονταν από την Αμαλίας έβλεπαν την ουρά για τις κάρτες και κολλούσαν εκεί. Άνθρωποι – ξένοι που δεν οφείλουν να ξέρουν τα χάλια μας – κινδύνευαν να φτάσουν καθυστερημένοι στο Αεροδρόμιο, διότι δεν είχε φανεί και λεωφορείο, μήπως και τους πουλούσε εισιτήρια ο οδηγός. Ξανά συγχαρητήρια.

    • Έχει γραφτεί δεκάδες φορές πως οι κάρτες αυτές θα ισχύουν κανονικά μέχρι νεωτέρας. Δεν είναι δυνατό το σύνολο των πληροφοριών να αναγράφεται σε κάθε άρθρο ξεχωριστά.

  6. εχω δυο αποριες εμεις που εχουμε καρτα οκτωβριου θα ισχυει ως τις 5 η 10 νοεμβριου; δηλαδη εμεις που εχουμε βγαλει ATH.ENA CARD με 30 ημερες θα τις ενεργοποιησουμε στις 6 η 11 νοεμβριου;

        • Χαχα όντως λέει παράταση μέχρι τις 10 για όσους έχουν δώσει φάκελο, λες και ο ελεγκτής θα ξέρει ποιος έχει επιλέξει αυτόν τον τρόπο. Τις αποφάσεις που παίρνουν, πρέπει να κάθονται πέντε λεπτά στα γρήγορα και ότι σκεφτούν εκείνη την ώρα.

          • ξεχνανε οτι υπαρχουμε και εμεις που εχουμε μηνιαιο κουπονι οκτωβριου και εχουμε βγαλει και ATH.ENA CARD με 30 ημερες και περιμενουνε τα τελειωσει ο μηνας για να την ενεργοποιησουμε

          • Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούν να ελέγξουν εάν έχετε δώσει φάκελο ή όχι. Οπότε ενεργοποιηστε την κάρτα στις 11.

        • Ουσιαστικά μέχρι τις 10/11 μπορείς να κυκλοφορείς χωρίς εισιτήριο (εφόσον έχεις κάρτα του Οκτωβρίου) και να λες ότι περιμένω να μου ταχυδρομήσουν την κάρτα. Το συστήνουμε; Όχι βέβαια

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*