Μεμονωμένα ενιαία εισιτήρια από τις 6 Νοεμβρίου και νέα παράταση για τις κάρτες του Οκτωβρίου

Αλέξανδρος Λιάρος

Ενημέρωση: Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού κ. Σπίρτζη, η διάρκεια της παράτασης για τις μηνιαίες κάρτες του Οκτωβρίου επεκτείνεται ως τις 15 Νοεμβρίου, 5 μέρες περισσότερες από ότι είχε αρχικά ανακοινώσει ο ΟΑΣΑ.


Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις μηνιαίες κάρτες του Οκτωβρίου οι επιβάτες (είτε περιμένουν την προσωποποιημένη κάρτα να τους σταλεί ταχυδρομικά είτε όχι) για να μετακινούνται με τις συγκοινωνίες της Αθήνας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΟΑΣΑ.

Εν τω μεταξύ, από τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου αναμένεται να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα έκδοσης ενός μόνο εισιτηρίου των 90 λεπτών (κόστος 1,40 ευρώ) μέσω του Ath.ena Ticket που διατίθεται από όλα τα εκδοτήρια και τα νέα αυτόματα εκδοτικά μηχανήματα. Μέχρι σήμερα απαιτείται η αγορά πακέτου τουλάχιστον 5 εισιτηρίων.

Τα παλιά χάρτινα εισιτήρια θα μπορούν να χρησιμοποιούνται ως και τις 6 Νοεμβρίου.

Όσον αφορά τις μπάρες στους σταθμούς του Μετρό, αυτές θα αρχίσουν να κλείνουν «μέσα στο Νοέμβριο», σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ.

Υπενθυμίζεται πως οι δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης (άνεργοι, ΑΜΕΑ κλπ) καθώς και οι κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομών μεγάλης διάρκειας (τριμηνιαίες, εξαμηνιαίες, ετήσιες) που λήγουν από το Νοέμβριο και μετά συνεχίζουν να μετακινούνται χωρίς να χρειάζεται καμία περαιτέρω  ενέργεια, μέχρι νεωτέρας.

Δείτε επίσης:

18 Comments

  1. Καλημερα..μολις παρελαβα την ηλεκτρονικη καρτα και θελω να ρωτησω κατι..Το αντιτιμο για απεριοριστες διαδρομες ειναι 30 ευρω..Για τους φοιτητες παει 15 ή και εμεις 30??

    • 15 είναι για τους φοιτητές. Η μηνιαία έτσι.. απλά είχατε δώσει αντίγραφο του πάσο σας στο φακελο για να έχετε τις μειωμένες τιμές;;

  2. ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ;ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ;

    • Μέχρι να αφαιρεθούν τα παλιά ακυρωτικά και μέχρι να κλείσουν οι πύλες. Τίποτα από τα δύο δεν θα γίνει τη Δευτέρα. Υπάρχει πιθανότητα, οι πύλες να κλείσουν μετά τις 15/11
      Τη Δευτέρα, απλά σταματούν να εκδίδονται τα χάρτινα εισιτήρια.

    • Αν είσαι κάτω των 18 ή άνω των 65, μπορείς να βγάλεις μειωμένα ATH.ENA Ticket, μόνο από εκδοτήρια.
      Για να βγάλεις μειωμένο κόμιστρο από αυτόματο μηχάνημα, χρειάζεσαι την κάρτα. Δηλαδή, αν είσαι σε κάποια στάση του τραμ, δεν μπορείς, χωρίς κάρτα, να βγάλεις μειωμένο.

  3. Και αν βγάλετε καρτα, θα μπορείτε να την φορτίσετε απο το μηχάνημα και με το πακέτο 10+1 δώρο που κοστίζει 6€.

  4. Θα πρέπει να βγάλετε τη νέα προσωποποιημένη κάρτα. Μόλις την βγάλετε (πλέον άδεια και δωρεάν) μπορείτε να βάλετε μέσα από ένα εισιτήριο των 0.60 ευρώ μέχρι ότι άλλο κόμιστρο θέλετε. Άπλα με κάθε επιφύλαξη υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης του νέου χάρτινου ηλεκτρονικού εισιτηρίου στη τιμή του 0.60. Άλλα η επαναφόρτισης πρέπει να γίνει πάλι στο ταμείο, ενώ με την νέα κάρτα μπορείς να φορτίζεις από όλα τα μηχανήματα και το διαδίκτυο με μειωμένη τιμή.

  5. Καλημέρα! Η παράταση ισχύει και για τους κατόχους της νέας Athena κάρτας φορτισμένης με μηνιαίο κόμιστρο από αρχές Οκτώβρη ή μόνο για τους κατόχους παλιών καρτών; Ευχαριστώ!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*