Κι όμως, κάτι άλλαξε στην ιδιωτική ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ένα και πλέον μήνα μετά την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης, δεν έχουν αλλάξει πολλά στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οι επιβάτες επιβιβάζονται στα ίδια βρώμικα τρένα και περιμένουν τα αραιά δρομολόγια στους ίδιους βρώμικους σταθμούς.

Και όμως, οι πιο παρατηρητικοί από τους επιβάτες του Προαστιακού της Αθήνας έχουν παρατηρήσει μία μικρή αλλαγή. Εδώ και λίγες ημέρες τοποθετήθηκε μία αδιάφανη μεμβράνη στις πόρτες των θαλάμων μηχανοδήγησης των ηλεκτροκίνητων συρμών Desiro. Έτσι, δεν υπάρχει πλέον οπτική επαφή των επιβατών με την καμπίνα του οδηγού.

Αν και η αλλαγή αυτή δεν είναι ενέργεια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (αναφέρθηκε πως υπεύθυνη είναι η ΕΕΣΣΤΥ που συντηρεί τους συρμούς), είναι άξιο αναφοράς ότι η πρώτη φανερή (pun intended) αλλαγή για τους επιβάτες του Προαστιακού μετά την ιδιωτικοποίηση ήταν πολυετές αίτημα των μηχανοδηγών.

Να ευχηθούμε ότι οι μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η πλειοψηφία των οποίων είναι επαγγελματίες με αγάπη για το σιδηρόδρομο, θα συνεχίσουν να μην καλούν φίλους και φίλες να τους κάνουν παρέα την ώρα την υπηρεσίας. Επίσης θα συνεχίσουν να μην ακούν ραδιόφωνο, να μην καπνίζουν, να μην παίζουν με το κινητό ή με μπεγλέρι, να μην τρώνε ή διαβάζουν εφημερίδα ή να κάνουν οτιδήποτε άλλο μπορεί να τους αποσπάσει την προσοχή και που μπορεί να οδηγήσει μέχρι και να ξεχάσουν να σταθμεύσουν σε σταθμούς.

Όλα τα παραπάνω είναι σπάνια, αλλά απολύτως αληθινά περιστατικά, τα οποία έχουν παρατηρήσει επιβάτες του Προαστιακού ακριβώς επειδή μέχρι σήμερα δεν υπήρχε κάποιο εμπόδιο που να κρύβει τους οδηγούς μέσα στους θαλάμους μηχανοδήγησης.

Αναμένουμε από τη “νέα” ΤΡΑΙΝΟΣΕ να ασχοληθεί και με κάτι που θα βελτιώσει τις μετακινήσεις των επιβατών.

Φωτο: Το στέκι της έλξης

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*