Εργαζόμενοι ΣΤΑΣΥ: Ο υπουργός να δείξει αυστηρότητα και προς τον εργολάβο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Να δείξει την ίδια αυστηρότητα που δείχνει προς τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες και στον εργολάβο που έχει αναλάβει τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου καλούν τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζη με κοινή ανακοίνωσή τους τα σωματεία των εργαζόμενων στην ΣΤΑΣΥ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα τεχνικά προβλήματα που παρατηρούνται στο σύστημα οφείλονται αποκλειστικά στον εργολάβο και επιλύονται σε χρόνο από μία έως 4 ώρες. Τα σωματεία επίσης επιρύπτουν εφθύνες στον ΟΑΣΑ για τη μη ενημέρωση των επιβατών σχετικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, κάτι που όπως λένε, έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλες καθυστερήσεις στα εκδοτήρια.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ έθιξε το ζήτημα των προβλημάτων που παρατηρούνται στο σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και ανακοίνωσε πως θα σταματήσει η έκδοση ηλεκτρονικών καρτών ATH.ENA CARD. Η απάντηση από τον υπουργό ήταν άμεση με τον ΟΑΣΑ να ανακοινώση πως «με εντολή υπουργού» σταματάει η έκδοση των παλιών καρτών απεριορίστων διαδρομών ενώ η μετάβαση στο ηλεκτρονικό εισιτήριο θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του μήνα.

Αν και δεν είχε ανακοινωθεί κάποιο επίσημο χρονοδιάγραμμα ή σχέδιο μετάβασης στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, η πλήρης μετάβαση αναμενόταν στις αρχές του 2018.

Υπενθυμίζεται ότι για τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί στάση εργασίας στη γραμμή του ΗΣΑΠ μεταξύ 12:00 – 15:00.

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων στην ΣΤΑΣΥ:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ (Σ.Ε.Λ.Μ.Α)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜ (Σ.Ε.Τ)
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟ∆ΗΓΩΝ ΤΡΑΜ (ΣΗ.ΤΑ)
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟ∆ΗΓΩΝ ΜΕΤΡΟ (Σ.Η.Α.Μ)
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟ∆ΗΓΩΝ ΗΣΑΠ ( Σ.Ε.Η.Η.Σ.Α.Π)

∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                          6/10/2017

Αναφορικά με το ∆ελτίο Τύπου του Υπουργού Μεταφορών &  Υποδομών Κου Σπίρτζη σχετικά με τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και των απαράδεκτων και αντιδεοντολογικών απειλών περί απολύσεων των εργαζομένων από τη ΣΤΑ.ΣΥ, έχουμε να ρωτήσουμε τα εξής:

  1. Έχετε ενημερώσει το επιβατικό κοινό ότι για την κακή λειτουργία των νέων συστημάτων ηλεκτρονικού εισιτηρίου την αποκλειστική ευθύνη φέρει ο εργολάβος κατασκευαστής που έχει πληρωθεί αδρά από τον φορολογούμενο πολίτη;
  2. Ποιές είναι οι ενέργειες του ΟΑΣΑ για την ομαλή λειτουργία του συστήματος
  3. Είναι ενήμερο το επιβατικό κοινό για το τι πρέπει να προσκομίσει προκειμένου να εκδοθεί η ηλεκτρονική κάρτα, έτσι ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία στα σημεία πώλησης;
  4. Είστε ενήμερος για τον πραγματικό χρόνο που απαιτείται για την έκδοση της ηλεκτρονικής κάρτας (4 λεπτά);
  5. Γνωρίζεται ότι ο χρόνος αποκατάστασης από τον εργολάβο σε όποιο τεχνικό πρόβλημα είναι από 1 έως 4 ώρες, με αποτέλεσμα την τεράστια ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού;

Ελπίζουμε ότι η αυστηρότητα σας απέναντι στους εργαζομένους της ΣΤΑ.ΣΥ, που παρά τις δυσκολίες καταφέρνουν και λειτουργούν το ηλεκτρονικό εισιτήριο, να είναι η ίδια και απέναντι στις εργολαβικές εταιρείες. Αναμένουμε απαντήσεις και σας καλούμε να ορίσετε συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τα συνδικάτα, πράγμα το οποίο έπρεπε να το είχατε πράξει από την πρώτη στιγμή.

Οι ∆ιοικήσεις

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*