Νέα εκπτωτική πολιτική ΟΑΣΑ: Φθηνότερα εισιτήρια για όλους!

Νέα εκπτωτική πολιτική ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ για την «περίοδο προσαρμογής στο ηλεκτρονικό εισιτήριο». Εκπτώσεις θα δοθούν σε όσους αγοράζουν πακέτα 5 και 10 εισιτηρίων, ενώ δημιουργείται και νέο εισιτήριο 2 διαδρομών.

Συγκεκριμένα:

  • Το πακέτο 5 ενιαίων ολόκληρων εισιτηρίων θα κοστίζει 6,50 ευρώ (έκπτωση 0,50 ευρώ)
  • Το πακέτο 10 + 1 ενιαίων ολόκληρων εισιτηρίων θα κοστίζει 13,50 ευρώ (έκπτωση 0,50 και ένα εισιτήριο δώρο)

Οι τιμές των ενιαίων μειωμένων εισιτηρίων παραμένουν ως έχουν:

  • Το πακέτο 5 ενιαίων μειωμένων εισιτηρίων κοστίζει 3 ευρώ
  • Το πακέτο 10 + 1 ενιαίων μειωμένων εισιτηρίων κοστίζει 6 ευρώ

Θεσπίζεται νέο διπλό ενιαίο εισιτήριο κόστους 2,70 ευρώ το ολόκληρο (έκπτωση 0,10 ευρώ) και 1,20 το μειωμένο. Το εισιτήριο ισχύει για 2 διαδρομές των 90 λεπτών.

Τα παραπάνω πακέτα εισιτηρίων ολόκληρης τιμής μπορούν να αγοραστούν είτε με κάρτα Ath.ena Card (ανώνυμη ή προσωποποιημένη) είτε με πολλαπλό εισιτήριο Ath.ena Ticket.

Τα μειωμένα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν είτε με προσωποποιημένη Ath.ena Card είτε με πολλαπλό εισιτήριο Ath.ena Ticket (διατίθεται μόνο σε εκδοτήρια.)

Όπως έκανε γνωστό ο ΟΑΣΑ σήμερα, οι κάρτες Ath.ena Card έχουν χρόνο ζωής 10 έτη ενώ το πολλαπλό εισιτήριο Ath.ena Ticket έχει χρόνο ζωής 1 έτος.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, ήδη σε 200 περίπτερα υπάρχουν POS τα οποία μπορούν να εκδώσουν και να επαναφορτίσουν κάρτες και εισιτήρια. Τα POS του ΟΑΣΑ θα επεκταθούν σε 600 σημεία πώλησης.

Άλλες ανακοινώσεις του ΟΑΣΑ σήμερα:

  • Από την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου δεν θα εκδίδονται και δεν θα γίνονται δεκτά τα παλιά χάρτινα εισιτήρια. Ξεκινά διαδικασία αντικατάστασης.
  • Από την ίδια μέρα σταματάει η ισχύς των παλιών ενιαίων καρτών του Οκτωβρίου
  • Από τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου ξεκινά σταδιακά το κλείσιμο των πυλών στους σταθμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ. Κλείνουν επίσης οι πύλες στο σταθμό του Αεροδρομίου. Οι επιβάτες που δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση θα μπορούν να διέρχονται από μία ανοικτή πύλη αφού επιδείξουν το αντίστοιχο δικαιολογητικό.
  • Το κλείσιμο των πυλών θα ολοκληρωθεί στις 20 Δεκεμβρίου.

Δείτε επίσης:

(Οι τιμές των εισιτηρίων θα ενημερωθούν μόλις οι νέες τιμές γίνουν διαθέσιμες)

 

18 Comments

  1. Να πω ένα μικρό μπράβο που προσπαθούν να περάσουν τη λογική των πολλαπλών χρήσεων με το καλό και όχι με το βούρδουλα.

    Θα προτιμούσα οι όποιες εκτπώσεις να περνάγανε ΚΑΙ στη χρήση χρηματικού υπολοίπου όμως. Όσο πιο σύνθετο γίνεται το σύστημα τόσο πιο συχνά η λογική των μεμονομένων εισητηρίων θα δημιουργεί μπερδέματα.

    Π.Χ. έχω στην κάρτα μου ακόμα 4 από τα 11 μιας “δεσμίδας” και θέλω πενταήμερο -> βγάλε νέα. Αντίστοιχα αν θέλω ημερήσια, αεροδρόμιο κλπ. Η καλύτερη λύση σε όλα αυτά θα ήταν να έχω χρηματικό υπόλοιπο για την τυπική χρήση, και όταν χρειαστώ κάτι “σπέσιαλ” να το φορτίζω ως συγκεκριμένο εισητήριο. Με τις (νεες) εκπτώσεις όμως, αυτό είναι ασύμφορο για τον επιβάτη. Καλύτερα να βγάλω πχ δύο κάρτες, μία με “δεσμίδα” 2/5/11 και μία για όλα τα υπόλοιπα.

    Ακόμα μεγαλύτερο μπάχαλο θα γίνει προφανώς αν/όταν εμφανιστούν κόμιστρα μειωμένης αξίας για μικρές αποστάσεις (ή αυξημένης για μεγάλες). Εκεί νομίζω η χρηματική αξία είναι μονόδρομος. Αλλιώς βγάλε άκρη τι κάνεις αν έχεις μια μισο-ξοδεμένη δεσμίδα της μίας απόστασης αλλά θες να κάνεις την άλλη. Έρχεται εντελώς τούμπα η ιδέα “έχεις μια καρτούλα/
    ένα χαρτάτι” και τα χωράει όλα.

    • Έχεις δίκιο.. γενικά το χρηματικό ποσό συμφέρει περισσότερο με αυτό το σύστημα. Εαν δεν έβαζαν τις προσφορές αυτές έτσι.. δλδ εάν παίρνεις μόνο εισιτηριο κάθε φορά

      • Πάντως αν πέρα από τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών, υπήρχε η εναλλακτική ΜΟΝΟ χρηματικού ποσού, θα μπορούσαν να δίνουν και έτσι εκπτώσεις: Βάζεις πχ. 10 Ευρώ, να σου πιστώνει 11. Βάζεις 20 να σου πιστώνει 22 κοκ.

    • ισχυει! εγώ είχα βαλει μέσα 10 ευρω σαν πορτοφολι, και μια μερα που ειχα πολλες εξωτερικες δουλειες φορτωσα ενα 24ωρο εισιτηριο, αν ομως ειχα δεσμιδα των 5 ή 10 θα επρεπε να βγαλω χαρτινο 24ωρο! Επισης μεγαλο προβλημα ειναι οτι μπορει να εχεις μεσα στην καρτα σαν πορτοφολι πχ 20 ευρω αλλα θα πρεπει να βαλεις μετρητα 10 ευρω αν θες ενα εισιτηριο αεροδρομιου, δεν περνει του πορτοφολιου!

      • Το έχεις δοκιμάσει αυτο με το αεροδρόμιο;; Είχες δλδ 20 ευρώ χτύπησες στην είσοδο και στην εξοδο και δεν σου αφαίρεσε 10 ευρώ;;;

        • Οχι λεω οτι δεν μπορεις να αγορασεις εισιτηριο με τα λεφτα που εχεις αποθηκευμενα στην καρτα. Δεν γνωριζω αν το τερματικο του αεροδρομίου χρεωνει 10ευρω στο πορτοφολι τις καρτας

          • Αααα εννοεις ότι έχεις μέσα 20 ευρω και να χαλάσεις από αυτά τα 20 στην αγορά ενός εισιτηρίου για αεροδρόμιο;; Ναι δεν γίνεται αλλά δεν υπάρχει και λόγος. Μόλις βγεις από την πύλη στο αεροδρόμιο θα σου αφαιρεθούν 10 ευρώ από το ποσό που έχεις το ίδιο πράγμα δλδ.

          • Κανονικα πρεπει 8.60 γιατι ηδη θα εχει αφαιρεθεί το 1.40. Αλλα ηταν παραδειγμα, ουτε ημερισιο μπορεις να φορτωσεις απο τα λεφτα που εχεις μεσα πρεπει να βαλεις καινουρια λεφτα στο μηχάνημα

          • Ναι συνολικά εννοουσα. Τόσο θα αφαιρέσει στην έξοδο 8.60. Ναι γιατί να θέλετε να πληρώσετε για ένα εισιτήριο από το ποσό που έχετε αποθηκευμένο μέσα σε μορφή κομίστρου;; Γινεται κανονικά χωρίς να βαλετε κόμιστρο. Απλά περνάτε την κάρτα και αφαιρείται το ποσό του εισιτηρίου. Δλδ μου φαινετε μια επιπλέον κίνηση που δεν προσφέρει κάτι. Δλδ θα πας στο μηχάνημα και θα πεις από τα 10 ευρώ που έχω μέσα Καντά 8.60 και βάλε φόρτωσε μου ένα απλό ενιαίο εισιτήριο;; Που θα βοηθήσει αυτό. Αφού μόλις το περάσετε από ενα μηχάνημα θα σας αφαιρεθεί το 1.40 από το ποσό σας και θα έχετε ενεργοποιήσει ένα ενιαίο εισιτήριο για 90 λεπτα…

    • Προσωποποιημένες κάρτες έβγαλαν και όσοι δικαιούνται μειωμένο κόμιστρο αλλά δεν χρησιμοποιούν κόμιστρα των 30 ημερών και άνω, π.χ. ηλικιωμένοι που δεν χρησιμοποιούν συχνά τα μέσα.

      Γι’αυτο είναι παραπάνω.

        • Όχι. Οι προσωποποιημένες φορτίζονται με όλα τα προϊόντα κομίστρου, ενώ όπως λέει και ο κύριος από κάτω, μόνο στις προσωποποιημένες μπορείς να βάλεις μειωμένο κόμιστρο.

      • Προσθεσε και τους τζαμπατζηδες που τωρα δεν θα μπορουν να μπαινουν στο metro χωρις καρτα. Εχω 2-3 φιλους που τωρα αναγκαστηκαν να βγαλουν μηνιαια καρτα

        • Έβγαλαν μηνιαία ενώ δεν χρησιμοποιούν το μετρό καθημερινά;
          Αν δεν τα χρησιμοποιούν τακτικά, δεν χρειαζόταν να βγάλουν μηνιαία ούτε κάρτα. Θα μπορούσαν να βγάλουν εισιτήριο.

          • Εβγαλαν καρτα γιατι ως τωρα εμπαιναν καθε μερα στο μετρο χωρις εισητηριο για να πανε δουλεια

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*