Συμφωνία για διαφήμιση της Εφημερίδας των Συντακτών στο Μετρό

Στη σύναψη συμφωνίας για τη διαφήμιση της Εφημερίδας των Συντακτών στο Μετρό προχώρησε το διοικητικό συμβούλιο της ΣΤΑ.ΣΥ. μετά από αίτημα της εφημερίδας. Για την προβολή της, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα θα αναλάβει να δημοσιεύσει δωρεάν ανακοινώσεις και προκηρύξεις της ΣΤΑ.ΣΥ. μέσα στο πρώτο δεκάμηνο του 2018. Επίσης θα προσφερθούν και 4 ετήσιες συνδρομές για μέλη της διοίκησης της εταιρείας.

Το συνολικό κόστος των δημοσιεύσεων και συνδρομών (12.512 €) θα συμψηφιστεί με το κόστος της διαφήμισης (12.790 € πλέον ΦΠΑ). Το υπόλοιπο ποσό (278 €) θα καταβληθεί σε μετρητά. Για την προβολή της εφημερίδας, θα χρησιμοποιηθεί συρμός του Μετρό για 28 ημέρες καθώς και 31 πλαίσια σταθμών μετρό για χρονικό διάστημα 14 ημερών.

Η συμφωνία αυτή μπορεί να έχει θετικό λογιστικό αποτέλεσμα για την ΣΤΑ.ΣΥ., ωστόσο δεν θα συμβάλει στην αύξηση των διαφημιστικών εσόδων της εταιρείας. Αν και το δίκτυο του Μετρό θα έπρεπε να είναι περιζήτητο για τους διαφημιστές και να φέρνει σημαντικά έσοδα, μεγάλο μέρος των διαφημίσεων στα πλαίσια των σταθμών είναι χορηγίες από τις οποίες η ΣΤΑ.ΣΥ. δεν βάζει στα ταμεία της ούτε ευρώ.

Η αύξηση των εσόδων από διαφημίσεις καθώς και από ενοικιάσεις χώρων (π.χ. καταστήματα σε σταθμούς) συνεχίζει να αποτελεί στόχο για την ΣΤΑ.ΣΥ. Στο επίκεντρο το τελευταίο διάστημα έχει μπει η γραμμή του ΗΣΑΠ η οποία, όπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός, φέρνει έσοδα από διαφημίσεις μόλις 1.000 ευρώ το χρόνο. Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας αποφάσισε πρόσφατα τη διενέργεια διαγωνισμού για την τοποθέτηση διαφημιστικών πλαισίων στους σταθμούς της γραμμής. Ορίστηκε επίσης ο τιμοκατάλογος χρεώσεων για διαφήμιση στη γραμμή: 150 ευρώ το μήνα για κάθε πλαίσιο μονής όψης, καθώς και άλλες επιφάνειες διαφήμισης στους σταθμούς που διαθέτουν και 255 ευρώ το μήνα για πλαίσια διπλής όψης.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*