Βράδυ Πρωτοχρονιάς χωρίς Μετρό, ακόμα μια φορά…

Υπουργείο Υποδομών

Ενημέρωση:

Χωρίς Μετρό για μία ακόμα φορά θα μείνει η Αθήνα το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς. Αν και η διοίκηση ΣΤΑΣΥ προσπάθησε «κατ εντολήν του υπουργείου» να καταργήσει για πρώτη φορά την άτυπη στάση εργασίας των εργαζομένων, λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή τους συνδικαλιστές. Τελικά τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ) θα ολοκληρώσουν τα δρομολόγιά τους γύρω στις 23:00 όπως και κάθε χρονιά.


Αρχικό άρθρο:

Τα δρομολόγια του Μετρό δεν θα σταματήσουν φέτος από τις 11 το βράδυ της παραμονή Πρωτοχρονιάς, σπάζοντας μία παράδοση ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έδωσε εντολή στην ΣΤΑΣΥ προκειμένου τα δρομολόγια των μέσων σταθερής τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ) να ολοκληρωθούν τα δρομολόγια την κανονική τους ώρα (00:30) και όχι από τις 23:00 όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Αντίθετα, τα Λεωφορεία και Τρόλεϊ θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 22:00 το βράδυ προκειμένου να βρίσκονται στα αμαξοστάσια ως τις 23:00. Τα νυχτερινά δρομολόγια καθώς και τα δρομολόγια του Αεροδρομίου θα ξεκινήσουν να κυκλοφορούν μετά τα μεσάνυχτα και η κυκλοφορία τους θα αποκατασταθεί μετά τη 1:00 π.μ. ή αργότερα.

Δείτε πως θα κινηθούν οι συγκοινωνίες της Αθήνας τις μέρες των γιορτών

Η λήξη της λειτουργίας νωρίτερα το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς (όπως και το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου) είναι μία «άγραφη» παροχή στους εργαζόμενους των συγκοινωνιών από τις διοικήσεις τους προκειμένου να γιορτάζουν την Πρωτοχρονιά με τις οικογένειές τους. Καμία άλλη κυβέρνηση από την έναρξη λειτουργίας του Μετρό το 2000 δεν τόλμησε να στερήσει το κεκτημένο αυτό από τους εργαζόμενους του Μετρό.

Το ερώτημα βέβαια είναι αν η ολοκλήρωση των δρομολογίων των μέσων σταθερής τροχιάς την κανονική τους ώρα θα προσφέρει κάτι στους επιβάτες. Με τους τελευταίους συρμούς για παράδειγμα να αναχωρούν από το Σύνταγμα στις 00:20, οι όποιοι εορτασμοί θα πρέπει να είναι σύντομοι. Μία παράταση της λειτουργίας κατά δύο ώρες ή ακόμα και όλο το βράδυ ίσως ήταν περισσότερο βολική για τους επιβάτες.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*