Κύκλωμα υπαλλήλων του ΟΣΕ έπαιρνε μίζες για να αναθέτει διαγωνισμούς σε Ρομά

Κύκλωμα στημένων διαγωνισμών με συμμετοχή υπαλλήλων του ΟΣΕ και Ρομά εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία. Όπως μεταδίδει Το Βήμα, το κύκλωμα αποτελείτο από τρεις ομάδες Ρομά οι οποίοι έβρισκαν τους υπαλλήλους του ΟΣΕ και τους έδιναν μίζες προκειμένου να πάρουν τους διαγωνισμούς εκποίησης μεταλλικών αντικειμένων.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, η ζημιά που προκλήθηκε στο δημόσιο υπερβαίνει τα 7 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά συνελήφθησαν, μετά από συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Πέλλα, Θήβα και Λαμία, 19 άτομα μεταξύ των οποίων τα τρία αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, που είναι Ρομά, καθώς και οχτώ  υπάλληλοι του ΟΣΕ, ενώ αναζητούνται 11 ακόμα άτομα εκ των οποίων 2 ακόμα υπάλληλοι του ΟΣΕ αλλά και υπάλληλοι της ΔΕΗ.

Οι Ρομά αφού έβρισκαν τα μέλη των επιτροπών παραλαβής των αντικειμένων που πλειστηριάζονταν, τους λάδωναν και έπαιρναν τους διαγωνισμούς. Μεταξύ των αντικειμένων ήταν και μεταλλικά αντικείμενα άχρηστα μεν αλλά επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και έπρεπε να μεταφερθούν από μια αποθήκη σε άλλη, με βάση τη διαδικασία. Αυτά κατέληγαν στους Ρομά με τη βοήθεια διευθυντή καταστήματος του ΟΣΕ που τους έδινε τα απαραίτητα χαρτιά.

Μόνο σε μια αποθήκη στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν 300 τόνοι μεταλλικών αντικειμένων.

Όπως διαπιστώθηκε, 3 υπάλληλοι του ΟΣΕ είχαν λάβει ο κάθε ένας από 15.000 έως 25.000 ευρώ σε μίζες, ενώ συνολικά και οι 10 είχαν λάβει 100.000 ευρώ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*