Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια

sepolia.net

Ο διαγωνισμός για την «Κατασκευή τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου στο τμήμα έξοδος Σ.Σ. Αθηνών (Σ.Σ.Α.) — τρεις γέφυρες, με υπογειοποίηση στην περιοχή Σεπολίων» προκηρύχθηκε την περασμένη εβδομάδα από την ΕΡΓΟΣΕ.

Το έργο αφορά την κατασκευή τμήματος 2,36 χλμ εκ των οποίων τα 1,91 χλμ υπογειοποιημένα, από την έξοδο του σιδηροδρομικού σταθμού Αθηνών (Λαρίσης) ως την περιοχή Τρεις Γέφυρες. Το έργο θα κατασκευαστεί σε δύο στάδια (πρώτα ο δυτικός διάδρομος και μετά ο ανατολικός) ώστε να μη διακοπεί η κυκλοφορία από και προς το σταθμό Λαρίσης.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, στο αντικείμενο του δημοπρατούμενου έργου περιλαμβάνονται:

  • Το τεχνικό υπογειοποίησης — τεχνικό Cover & Cut (top-down) αποτελούμενο από 47 επιμέρους τεχνικά που κατασκευάζονται σε δύο (2) φάσεις (Δυτικός — Ανατολικός Διάδρομος).
  • Tα προσωρινά υδραυλικά έργα
  • Τα μόνιμα υδραυλικά έργα (αποχέτευσης–αποστράγγισης σήραγγας, υπερχειλιστές παντοροϊκού δικτύου & δίκτυα ομβρίων και ακαθάρτων)
  • Οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις του υπόγειου τεχνικού και των αντλιοστασίων ακαθάρτων για την αποχέτευση –αποστράγγιση ομβρίων της σήραγγας.
  • Τα κτίρια εξυπηρέτησης (Η/Μ εγκαταστάσεις).
  • Η κατασκευή των δύο νέων άνω διαβάσεων πεζών.
  • Η κατασκευή της επιδομής της σιδηροδρομικής γραμμής.
  • Η αποκατάσταση του παράπλευρου και κάθετου οδικού δικτύου.
  • Τα έργα πρασίνου και η αποκατάσταση τοπίου

Η εκτιμώμενη συνολική αξία του έργου ανέρχεται σε 122 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, ενώ η διάρκεια της σύμβασης φτάνει του 88 μήνες (7 χρόνια και 4 μήνες). Ως προθεσμία παραλαβής των προσφορών ορίσθηκε η 28η Δεκεμβρίου (χωρίς να αποκλείεται να δοθεί παράταση) ενώ η απασφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 3 Ιανουαρίου.

Το έργο της υπογειοποίησης των γραμμών στα Σεπόλια είναι ένα από τα δύο μεγάλα έργα που σκοπεύει να ξεκινήσει η ΕΡΓΟΣΕ στην Αθήνα. Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται και η δημοπράτηση του (συγκριτικά μικρότερου) έργου της β’ φάσης των εργασιών για την αναβάθμιση του σταθμού Λαρίσης. 

Στα πλαίσια της εργολαβίας αυτής θα κατασκευαστούν τρεις νέες αποβάθρες στη θέση των παλαιότερων, θα ολοκληρωθεί η υπόγεια σύνδεση με το σταθμό του Μετρό, καθώς και άλλα έργα μέσα και γύρω από το σταθμό (πεζοδιαβάσεις, ανισόπεδος κόμβος Πέλοπος, συγκοινωνιακά έργα κ.λπ.)

Δείτε επίσης:

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*