Βερολίνο: Ουρές για τα παπούτσια-εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Εκατοντάδες Βερολινέζοι αψήφισαν τις χαμηλές θερμοκρασίες και κατασκήνωσαν έξω από κατάστημα αθλητικών ειδών για να είναι από τους τυχερούς που θα αποκτήσουν ένα ζευγάρι Adidas.

Το νέο μοντέλο EQT Support 93/Berlin αποτελεί συνεργασία της γερμανικής εταιρείας με την BVG, την εταιρεία που διαχειρίζεται τα μέσα μαζικής μεταφοράς του Βερολίνου. Σχεδιαστικά, τα συλλεκτικά παπούτσια είναι εμπνευσμένα από το Τραμ του Βερολίνου. Δεν είναι όμως αυτό οδήγησε εκατοντάδες να προσπαθήσουν να αποκτήσουν ένα από τα 500 διαθέσιμα ζευγάρια. Ενσωματωμένο στα παπούτσια υπάρχει ένα ετήσιο πάσο για τις συγκοινωνίες της πόλης!

Φορώντας τα συγκεκριμένα παπούτσια, ο κάτοχός τους θα μπορεί να μετακινείται δωρεάν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς του Βερολίνου για ένα χρόνο. Τη στιγμή που το φθηνότερο ετήσιο πάσο κοστίζει 728 ευρώ ενώ τα παπούτσια 180, το δέλεαρ είναι προφανές.

Κάποιοι από τους 500 τυχερούς αναμένεται να τα κρατήσουν ενώ άλλοι σκέφτονται να τα πουλήσουν, προφανώς αρκετά ακριβότερα. Για να μετακινηθούν δωρεάν με τις συγκοινωνίες πάντως χρειάζονται και τα δυο παπούτσια στα πόδια τους. Το ετήσιο πάσο ισχύει μόνο όταν τα παπούτσια φοριούνται και όχι όταν ο κάτοχος απλά τα κουβαλάει μαζί του.

Πηγή: theguardian.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*