«Πολιτικός απατεώνας ο Σπίρτζης»: Πρόεδρος Εργαζομένων ΟΑΣΑ

Στην αντεπίθεση βγαίνουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες μετά τις πρωτοφανείς καταγγελίες του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζη για σαμποτάζ σε λεωφορεία από εργαζόμενους στα αμαξοστάσια. Οι συνδικαλιστές ανακοίνωσαν πως θα υποβάλλουν μήνυση κατά του υπουργού ενώ κάνουν υποστηρίζουν πως οι επίθεση κατά των εργαζομένων γίνεται για πολιτικούς λόγους και προκειμένου να στρέψει τον κόσμο κατά των εργαζομένων.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΑ Λεωνίδας Σκούλος δήλωσε στον Antenna: «Ο πολιτικός απατεώνας κύριος Σπίρτζης για μια ακόμη φορά ξαναχτύπησε. Κατηγορεί τους εργαζόμενους για πράγματα τα οποία την ευθύνη την έχει ο ίδιος. Πρέπει να έρθει η εισαγγελία να κάνει παρέμβαση έτσι ώστε να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει».

Ο Απόστολος Ραφτόπουλος, πρόεδρος του σωματείου των τεχνικών ΟΑΣΑ-ΟΣΥ βλέπει πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τις καταγγελίες του υπουργού. Όπως δήλωσε στον Real FM αν και το πόρισμα φαίνεται να είχε βγει τον περασμένο Μάιο, ο υπουργός αποφάσισε να μιλήσει για αυτό μόλις τώρα, ενώ όλους αυτούς τους μήνες δεν απευθύνθηκε στη δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τον κ. Ραφτόπουλο, ο υπουργός ενοχλείται για πολιτικούς λόγους επειδή οι εργαζόμενοι μιλούν στα ΜΜΕ για την κατάσταση στις συγκοινωνίες ενώ τα λεγόμενα του υπουργού θυμίζουν σκοτεινές εποχές.

Όσον αφορά τις υποτιθέμενες δολιοφθορές, ο κ. Ραφτόπουλος είπε πως ποτέ εργαζόμενος δεν έχει πιαστεί να κάνει κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, λόγω της έλλειψης ανταλλακτικών, οι τεχνικοί πολλές φορές αναγκάζονται να αφαιρούν ανταλλακτικά από λεωφορεία με πολλές βλάβες για να τα τοποθετήσουν σε λεωφορεία με λιγότερες βλάβες ώστε αυτά να βγουν στους δρόμους.

Υποστήριξε μάλιστα πως τα λεγόμενα του υπουργού έρχονται σε αντίθεση με όσα είχε πει ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Μαυραγάνης κατά τη διάρκεια επισκέψεών του σε αμαξοστάσια της ΟΣΥ τους προηγούμενους μήνες όπου δήλωσε πως οι εργαζόμενοι δίνουν όλο τους το είναι και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Τέλος, ο πρόεδρος του σωματείου των τεχνικών επανέλαβε πως οι ελλείψεις ανταλλακτικών είναι πραγματικές καθώς η διοίκηση της ΟΣΥ παραγγέλνει πολύ λιγότερα από όσα χρειάζονται. Πρόβλημα υπάρχει και με τον αριθμό του προσωπικού καθώς αντί να γίνουν οι προσλήψεις που έχει υποσχεθεί ο υπουργός εδώ και χρόνια, το προσωπικό της ΟΣΥ μειώνεται μέσω μετατάξεων και αποσπάσεων σε άλλα υπουργεία.

Από την πλευρά του υπουργείου, φαίνεται πως αν και κατόπιν εορτής, το πόρισμα της ΟΣΥ θα κατατεθεί στην εισαγγελία. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, εργαζόμενοι στα αμαξοστάσια φούσκωναν τεχνητά των αριθμό των βλαβών στα λεωφορεία ώστε αυτά να παραμένουν μέσα στα αμαξοστάσια. «Ξαφνικά, δηλαδή, (σ.σ. στοιχεία από το 2017) από 100 βλάβες την ημέρα, σε δέκα μέρες, αρρωσταίναν φαίνεται τα λεωφορεία λόγω του καιρού, φτάνουμε στις 230».

Ακόμα χειρότερα,  ο υπουργός κατήγγειλε σαμποτάζ από υπαλλήλους οι οποίοι προκαλούσαν οι ίδιοι βλάβες σε λεωφορεία. «Αποδεικνύεται ότι σε λεωφορεία που έβγαιναν εκτός κυκλοφορίας υπήρχε σαμποτάζ από μέσα, δηλαδή, χτύπημα με σφυρί στα τακάκια ενός λεωφορείου. Υπάρχουν κυκλώματα που σαμποτάρουν τη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών».

Δείτε επίσης:

3 Comments

  1. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα (σε οποιαδήποτε δουλειά και θέση) από προϊστάμενο που κατηγορεί δημόσια τους υφισταμένους του! ΑΥΤΟΣ έχει την ευθύνη έναντι οποιουδήποτε τρίτου, αν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα, ας τα αντιμετωπίσει – όχι να λέει “Δεν φταίω εγώ, αυτοί οι άχρηστοι οι εργαζόμενοι τα κάνουν όλα!”. ΕΣΕΝΑ έχουν βάλει σε θέση υπουργικής ευθύνης, δική σου δουλειά είναι να λύσεις τα προβλήματα, όχι να… δείχνεις άλλους! Πραγματικά ελεεινό – και υποκρύπτει είτε παταγώδη ανικανότητα, είτε (ακόμα χειρότερα) απόσειση ευθυνών δια της συκοφαντίας!

  2. Μάλλον προετοιμάζει το έδαφος ο υπουργός της κακιάς ώρας για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση και στα ΜΜΜ της Αθήνας, ζωή σε λόγου μας…

  3. Αυτά είπε ο πρόεδρος του πιο άχρηστου σωματείου του πλέον άχρηστου οργανισμού στην Ελλάδα. Πες τα κυρ πρόεδρε και καλοφάγωτα τα 15,000 με τα οποία σας επιχορηγεί ο ελλειμματικός ΟΑΣΑ για να έχετε για τα ”έξοδα” το ”σωματείου” σας.
    Hasta la victoria siempre και βουρ στον πατσά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*