Με δυσκολίες η φόρτιση καρτών Athena Card μέσω κινητού

Υποτίθεται πως θα έλυνε τα χέρια των επιβατών καθώς δεν θα χρειάζονταν πλέον να περιμένουν σε ουρές αλλά θα φόρτιζαν τις προσωποποιημένες κάρτες με το κινητό τους. Χρήστες της εφαρμογής ATHENA CARD για κινητά Android που επικοινώνησαν μαζί μας αναφέρουν πως αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα κατά τη χρήση της εφαρμογής.

Ο Χ.Τ. αναφέρει χαρακτηριστικά:

Αγόρασα πακέτο 30 ημερών μέσω internet και κατόπιν χρησιμοποίησα την εφαρμογή ATH.ENA Cardγια να φορτώσω το ποσό στην κάρτα (μέσω NFC) χωρίς να πάω σε μηχάνημα. Η εφαρμογή κράσαρε και το ποσό χάθηκε. Η κάρτα δεν μπορούσε να επαναφορτιστεί ούτε στα αυτόματα μηχανήματα μέσω της επιλογής online αγορά. Πήγα σε 2 διαφορετικά γκισέ. Και οι δύο υπάλληλοι με ενημέρωσαν ότι η εφαρμογή δεν λειτουργεί! Μάλιστα απόρησαν που την βρήκε κάποιος και τη χρησιμοποίησε…και φόρτησε την κάρτα έτσι. Τελικά με βοήθησε ένας υπάλληλος τη δεύτερη φορά που πήγα σε γκισέ αφού πήρε τηλέφωνα στον ΟΑΣΑ για να ξεμπλοκάρουν την κάρτα. Εφόσον η εφαρμογή έχει προβλήματα καλό θα ήταν να απενεργοποιηθεί η λειτουργία αυτή ή να κατέβει τελείως από το google play.

H K. T. αναφέρει μία παρόμοια εμπειρία. Σε αυτή την περίπτωση δεν δόθηκε λύση από τον ΟΑΣΑ:

Στην αδερφή μου που το κάναμε για 2η φορά (η 1η πριν ένα μήνα είχε γίνει με επιτυχία) δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί. Χρεώθηκε το ποσό αλλά το κόμιστρο δεν περάστηκε ποτέ. Ο ΟΑΣΑ νίπτει τας χείρας του (αφού μας έστειλε μπρος πίσω στην τράπεζα 2-3 φορές) και καταλήγει στο να λέει να μην την χρησιμοποιούμε. Τελικά, κάναμε αμφισβήτηση συναλλαγής στην τράπεζα για να πάρουμε τα χρήματα πίσω αφού το κόμιστρο “χάθηκε στο υπερπέραν”!

Η εφαρμογή ATHENA CARD κυκλοφόρησε αθόρυβα στο Play Store της Google το Νοέμβριο του 2017. Από τον ΟΑΣΑ ανακοινώθηκε επισήμως 3 μήνες αργότερα, το Φεβρουάριο του 2018. Μέχρι και σήμερα όμως, υπάρχουν εκδότες εισιτηρίων που αγνοούν την ύπαρξη της εφαρμογής:

Όσον αφορά τη λειτουργία της, είναι χαρακτηριστικό πως από τη μέρα που κυκλοφόρησε (2 Νοεμβρίου 2017) δεν έχει ενημερωθεί ποτέ και έτσι βρίσκεται ακόμα στην έκδοση 1.0.0

Η βαθμολογία και τα σχόλια όσων την έχουν κατεβάσει στο Play Store είναι χαρακτηριστικά. Με μέσο όρο βαθμολογίας 2,1/5, μάλλον δεν έχει εντυπωσιάσει την πλειοψηφία των χρηστών.

Πολλά σχόλια αναφέρουν ως κύριο πρόβλημα το γεγονός πως δεν υπάρχει επιλογή για αποθήκευση των κωδικών του κάθε χρήστη (αριθμός κάρτας και password) ώστε να μην είναι απαραίτητη τη καταχώρησή τους από την αρχή κάθε φορά. Άλλοι ζητούν να υπάρχει η δυνατότητα απευθείας χρήσης της εφαρμογής για μετακίνηση (χωρίς να είναι απαραίτητη η ύπαρξη κάρτας) η την προσθήκη της δυνατότητας φόρτισης και ανώνυμων καρτών.

B. F.: Τραγικό να πρέπει να θυμάσαι τον αριθμό κάρτας σου κ να μην το αποθηκεύει. Ωραίο θα ήταν να περνάς κ το κινητό σου στα επικυρωτικά μηχανήματα.. Κάθε φορά που ακουμπώ κάρτα NFC στο κινητό μου ανοίγει χωρίς να το θέλω η παρών εφαρμογή

Καλό θα ήταν να λέτε την αλήθεια στις πληροφορίες της εφαρμογής π.χ. Λέτε ότι μπορεί ο χρήστης να αγοράσει εισιτήρια πολλαπλών διαδρομών αλλά δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθεί λογαριασμός χρήστη πάρα μόνον αν διαθέτει προσωποποιημένη κάρτα!!!!!

S. P.: Αρκετά χρήσιμη αλλά -Οι πληροφορίες της κάρτας δεν φαίνονται όλες καθώς κόβεται η λίστα -Δεν είναι δυνατόν να μην λέει ποτέ λήγει η μηνιαία κάρτα.

L. K.: Χάλι μαύρο, ούτε sign up δεν μπορώ να κάνω. Λέει ελέγξτε το πεδίο κωδικού παρόλο που το έκανα 8 φορές σωστά και στο τέλος δοκίμασα και με copy paste… Επίσης online μέσω browser το ίδιο πρόβλημα βγάζει.

D. P.: Το UI της εφαρμογής και γενικά η εμπειρία του χρήστη δεν είναι καλή. Σίγουρα θα βοηθούσε login με PIN ακόμα και το paste στο πεδίο της κάρτας (αν και υπάρχει τρόπος να το κάνεις). Γιατί δε μπορώ να δω πόσες μέρες μου απομένουν?

P. S.: Καλή αρχή αλλά χρειάζεται οπωσδήποτε αποθήκευση των στοιχείων ώστε να μην τα καταχωρείς κάθε φορά/ανάκτηση κωδικού/username αντί για αριθμό κάρτας

V. F.: Ως Android developer θλίβομαι που βλέπω τέτοια δουλειά . UI μηδέν , δεν αποθηκεύει δεδομένα , σιγά το δύσκολο για να υλοποιηθεί. Η splash screen είναι εικόνα και stretcharei . Γενικά ο χρόνος που αφιερώθηκε στην εφαρμογή ήταν πολύ μικρός. Η αλλαγή γλώσσας δεν δουλεύει για την home page. Όλα αυτά χαρακτηριστικά ότι η εφαρμογή έχει δημιουργηθεί από ελληνική σάπια εταιρεία που ήθελε να κάνει μόνο αρπακτή!

Αν και τα σχόλια στο Play Store είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία αρνητικά, όταν ρωτήσαμε τους αναγνώστες μας μέσω facebook σχετικά με την εφαρμογή, οι περισσότεροι απάντησαν πως δεν έχουν αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Οι εξαιρέσεις όμως που αναφέραμε σε συνδυασμό με την άγνοια των εκδοτών εισιτηρίων και το γεγονός πως η εφαρμογή δεν έχει ενημερωθεί ποτέ, μαρτυρούν μία προβληματική κατάσταση.