Ο ΟΑΣΑ μοιράζει δωρεάν Ath.ena Card για να προωθήσει την επαναφόρτιση

Φωτογραφία: ΟΑΣΑ

Με κεντρικό σύνθημα την επαναφόρτιση εισιτηρίων και καρτών, ο ΟΑΣΑ διένειμε σήμερα, δωρεάν 8.000 ανώνυμες κάρτες ATH.ENA Card, ενώ αντίστοιχη ενέργεια είναι προγραμματισμένη και για αύριο.

Επιδίωξη του Οργανισμού αποτελεί η ενίσχυση της κουλτούρας της επαναφόρτισης, καθώς τόσο τα ηλεκτρονικά εισιτήρια, όσο και οι ηλεκτρονικές κάρτες είναι επαναφορτιζόμενα, οπότε το επιβατικό κοινό καλείται να τα επαναχρησιμοποιεί και να μην τα πετά.

Δεκάδες προωθητές του Οργανισμού σε 7 σταθμούς («Αγ. Αντώνιος», «Δουκ. Πλακεντίας», «Ομόνοια», «Σύνταγμα», «Ανθούπολη», «Αγ. Δημήτριος», «Αιγάλεω») μοίρασαν στο επιβατικό κοινό δωρεάν ανώνυμες κάρτες ΑΤΗ.ΕΝΑ Card, παρέχοντας τις σχετικές οδηγίες με ενημερωτικά φυλλάδια.

Ο ΟΑΣΑ, πέρα από την επαναφόρτιση, συστήνει στους επιβάτες την αγορά εισιτηρίων με πολλαπλές διαδρομές, όπως 10 + 1 ή 5 + 0 ή μετ’ επιστροφής, προκειμένου να αποφεύγει τυχόν ουρές σε εκδοτήρια ή αυτόματα μηχανήματα. Εναλλακτικά, μπορεί να εκδώσει προσωποποιημένη κάρτα ATH.ENA Card και να την φορτίζει μέσω του διαδικτύου ή του κινητού τηλεφώνου.

Κατά τη διάρκεια της μετάβασης στο ηλεκτρονικό εισιτήριο ο ΟΑΣΑ δεν κατάφερε να πείσει το επιβατικό κοινό να προχωρεί σε επαναφόρτιση των εισιτήριων που εκδίδει. Αποτέλεσμα αυτού είναι πολλοί επιβάτες να πετούν τα χάρτινα πολλαπλά εισιτήρια Ath.ena Ticket μόλις τα χρησιμοποιήσουν και να προχωρούν στην έκδοση νέων πριν από κάθε διαδρομή. Έτσι δημιουργούνται ουρές στα εκδοτικά μηχανήματα αλλά και παρατηρούνται ελλείψεις στα ρολά των πολλαπλών εισιτηρίων. Επιπλέον, καθώς τα Ath.ena Ticket έχουν (ως υλικό) μεγαλύτερη αξία από τα παλιά χάρτινα εισιτήρια, μειώνονται τα έσοδα που θα μπορούσε να έχει ο ΟΑΣΑ αν οι επιβάτες επαναφόρτιζαν τα εισιτήριά τους (ή χρησιμοποιούσαν κάρτες Ath.ena Card) αντί να εκδίδουν συνεχώς νέα.

Καθυστερεί η ενεργοποίηση των καρτών για άνεργους και AMEA

Η ανακοίνωση του ΟΑΣΑ την περασμένη Πέμπτη σχετικά με τη διαδικασία μετάβασης στο ηλεκτρονικό εισιτήριο περιείχε τουλάχιστον 2 ψέματα:

  • Πρώτον, αν και σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ έχουν αποσταλεί όλες οι προσωποποιημένες κάρτες Ath.ena Card σε όσους έχουν κάνει online αίτηση, αυτό στην πραγματικότητα δεν ισχύει. Η έκδοση και αποστολή των καρτών συνεχίζεται και όπως όλα δείχνουν απαιτούνται αρκετές μέρες ακόμα για την αποστολή όλων των καρτών.
  • Δεύτερον, η εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ για την ενεργοποίηση των καρτών για άνεργους και ΑΜΕΑ δεν έχει τεθεί σε λειτουργία αν και αυτό αναμενόταν να γίνει τη Δευτέρα 5 Μαρτίου. Άγνωστο για ποιο λόγο, ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε πρόωρα την προβλεπόμενη λειτουργία της εφαρμογής αν και αυτή δεν είναι ακόμα έτοιμη, ενώ σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ η πλατφόρμα θα μπει σε λειτουργία μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Μέσω facebook δώσαμε πληροφορίες για όσους λαμβάνουν τις προσωποποιημένες κάρτες τους αυτές τις μέρες.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε μας στο facebook και το twitter

Δείτε επίσης:

15 Comments

  1. Οι κάρτες που μοιράζουν είναι άδειες ή έχουν και κάποιο κόμιστρο; Και με ποιο τρόπο έτσι παρέχεται κίνητρο για επαναφόρτιση;

  2. κατά τη γνώμη μου η λύση είναι απλή:

    —- 5 λεπτά φθηνότερο το εισιτήριο στην επαναφορτιση. —-

    θα υιοθετηθεί άμεσα αφού ταιριαζει πολυ περισσοτερο στην ελληνικη φιλοσοφια (βλ. καλλιο 5 κ στο χερι… , πλαστικες σακούλες κλπ)
    κ φθηνοτερο για τον οασα ειναι σε σχεση με το 10+1 αλλα και απο το να χρησιμοποιουνται νεα χαρτινα καθε φορα

    win-win

  3. Εμένα πραγματικά με τρελαίνει αυτή η βαρύγδουπη ανακοίνωση που παίζει συνέχεια από τα μεγάφωνα του μετρό,ότι “οι πύλες στο σταθμό Σύνταγμα είναι κλειστές και παρακαλούνται οι επιβάτες να διαθέτουν έγκυρο ηλεκτρονικό εισιτήριο”. Γιατί,πιο πριν ήμασταν “μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε” δηλαδή; Και με επίσημη παραδοχή;

  4. Αν ήθελε πραγματικά ο ΟΑΣΑ να χρησιμοποιούμε την επαναφόρτιση, θα έβαζε μηχανήματα που να δέχονται όλα τα χαρτονομίσματα, όλοι ξέρουμε πως 20ευρα κ 50ευρα απορρίπτονται από τα μηχανήματα έκδοσης. Υπάρχει όμως κ ένα άλλο, μεγαλύτερο πρόβλημα: Όσοι πρέπει να πάρουν λεωφορείο για να φτάσουν στο μετρό, πού θα επαναφορτίσουν το εισιτήριο;

    • Το οποίο είναι χάλια όμως… Βαρετό με μια εκνευριστική μουσικλη στο background με δύο κειμενακια της κακίας ώρας. Πραγματικά πρέπει να τους πήρε 5 λεπτά για να το φτίαξουν. Σε δύο λεπτά πεταξαν όλα, επικύρωση επαναφόρτιση. Αυτό είναι ένα ολοκληρωμένο βίντεο. Δεν περίμενα κάτι τέτοιο αλλα….

      • Εντάξει, αναμενόμενο. Τουλάχιστον κάτι είναι και αυτό.

        Αυτή τη θήκη για την καρτα θέλω να βρω αν και πού τη δίνουν.

          • Ωραία. Κάποια στιγμή που θα είναι ανοικτές οι πύλες (!) θα πάω στο εκδοτήριο να ρωτήσω.

        • Η θήκη φαίνεται στο 1:55 του βίντεο. 🙂

          * Στο 1:48 ορθογραφικό: «τοποθετείστε» (οριστική ενεστώτα παθητικής φωνής) αντί «τοποθετήστε» (προστακτική αορίστου ενεργητικής φωνής).
          * Στο 2:20 συρμός του ηλεκτρικού με γκράφιτι (πού να βρουν άβαφτο βαγόνι…).

  5. Μοιράζουμε πλαστικές athenacard με σκοπό να ωθήσουμε τους επιβάτες να ξαναφορτίζουν τα χάρτινα πολλαπλά. Έκτακτα.

    Δυο πιθανά κίνητρα υπάρχουν να προτιμήσει κανείς την επαναφόρτιση:
    -Να είναι οικονομικότερη (δεν είναι)
    -Να είναι ευκολότερη (δεν είναι).

    Στα πολλαπλά μάλιστα, η επαναφόρτηση είναι δυσκολότερη αφού πρέπει να περιμένεις να αδειάσει 100% για να το φορτίσεις, ενώ αγοράζοντας νέο δεν έχεις θέμα.

    Ας δούμε και τι έγινε με τις πλαστικές σακούλες. Δε γίναμε όλοι οικολόγοι από 1/1, σκεπτόμενοι όμως την τσέπη μας μάθαμε να τις ξαναχρησιμοποιούμε.

    • Έχετε απόλυτο δίκιο. Πρέπει να βγάλουν τα εκπτωτικά πακέτα μόνο τις επαναφορτίσεις. Δλδ εάν εκδίδεις 10 + 1 να έχει κανονική τιμή (δλδ 15,4 ευρώ) ένω στην επαναφόρτιση να κοστίζει το ίδιο πακέτο 13,5 που κοστίζει σήμερα.

    • Μια μικρή ένσταση: καμία σχέση οι εκατομμύρια πλαστικές σακούλες που κάποιοι τις πέταγαν όπου νά ‘ναι, με τις πλαστικές κάρτες που φυσικά δεν είναι για πέταμα μετά από μια-δυο χρήσεις, αλλά διαρκούν χρόνια!

    • Υπάρχει μια πολύ σημαντική διαφορά στις σακούλες και μακάρι να εφαρμοζόταν ακριβώς έτσι και στο πολλαπλό εισιτήριο/κάρτα.

      Όταν πας στο super market και αγοράσεις για παράδειγμα 10 προϊόντα και μια σακούλα για την μεταφορά τους, δεν σου κάνουν έκπτωση στην τιμή των προϊόντων. Πληρώνεις όλη την αξία για τα προϊόντα, συν το ποσό για την σακούλα.
      Την σακούλα δηλαδή την έχει πληρώσει εξ’ αρχής και από εκεί και πέρα είναι στην διακριτική σου ευχέρεια αν θες να την πετάξεις ή να την διατηρείς σε καλή κατάσταση για να την επαναχρησιμοποιείς όταν ξαναψωνίζεις.

      Εν αντιθέσει, το πολλαπλό εισιτήριο ή την ανώνυμη κάρτα σου τα δίνουν δωρεάν και επιπλέον σου κάνουν και έκπτωση εάν τα φορτώσεις με 10 προϊόντα κομίστρου. Μετά όταν αδειάσουν και εφόσον δεν σου έχει κοστίσει τίποτα η αγορά τους, μπορείς να τα πετάξεις και να ξαναπάρεις καινούρια. Δεν σου δίνει δηλαδή ο ΟΑΣΑ κάποιο κίνητρο να τα επαναχρησιμοποιήσεις.

      Σε άλλες χώρες όπου χρησιμοποιούνται παρόμοια συστήματα, υπάρχει κάποιο επιπλέον κόστος για την έκδοση κάρτας. Ο επιβάτης κερδίζει το κόστος αυτό με το να διατηρεί σε καλή κατάσταση την κάρτα του και να την επαναφορτίζει μόνο με την αξία των προϊόντων κομίστρου που επιθυμεί (γλιτώνοντας το κόστος έκδοσης νέας κάρτας).
      Ακριβώς δηλαδή όπως στο παράδειγμα με τις σακούλες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*