Οι γκραφιτάδες έκλεισαν τον Ηλεκτρικό

Εισβολείς παντός είδους συνεχίζει να ελκύει το Μετρό της Αθήνας. Σήμερα το απόγευμα είχαμε πολύωρη διακοπή των δρομολογίων στην γραμμή του ΗΣΑΠ, με τους σταθμούς Μοναστηράκι, Ομόνοια και Βικτώρια να παραμένουν κλειστοί έως ότου βρεθούν οι δράστες.

Οι τρεις εισβολείς εντοπίστηκαν να κάνουν γκράφιτι στον παλιό σταθμό της Ομόνοιας, κάτω από το μέγαρο της ΣΤΑΣΥ. Μόλις αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς επιχείρησαν να διαφύγουν μπαίνοντας στην σήραγγα του ΗΣΑΠ μεταξύ των σταθμών Ομόνοια και Μοναστηράκι, βάζοντας έτσι τη ζωή τους σε κίνδυνο. Οι αστυνομικοί ειδοποίησαν το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του ΗΣΑΠ και η γραμμή έκλεισε μεταξύ των σταθμών Αττική και Μοναστηράκι.

Το περασμένο καλοκαίρι είχαμε περιστατικό θανάτου από ηλεκτροπληξία στο σταθμό του Θησείου εν ώρα γκράφιτι ενώ παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και παλαιότερα. Ας μην ξεχνάμε και τα περιστατικά βανδαλισμού στον εξοπλισμό του ηλεκτρονικού εισιτηρίου κάθε λίγες εβδομάδες.α

Αν και κατά καιρούς επαναλαμβάνεται πως η αστυνομία θα αναλάβει την ασφάλεια στο δίκτυο του Μετρό, οι συζητήσεις δεν έχουν βγάλει ακόμα αποτέλεσμα καθώς μέχρι στιγμής φαίνεται δεν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό.