Εργαζόμενοι ΟΑΣΑ εναντίον Praktiker για διαφήμιση ποδηλάτου

Με οργισμένη καταγγελία εναντίον των πολυκαταστημάτων PRAKTIKER απάντησε το Σωματείο Τεχνικών και Εργαζομένων ΟΑΣΑ – ΟΣΥ σε διαφήμιση ποδηλάτων που περιλαμβάνονταν σε διαφημιστικό φυλλάδιο της εταιρείας.

Σύμφωνα με την καταγγελία του σωματείου, η διαφήμιση που προκάλεσε τους εργαζόμενους περιλάμβανε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τις απεργίες των εργαζομένων: «Με το ποδήλατο οι απεργίες δεν σας αγγίζουν! Εάν συνηθίζετε να κυκλοφορείτε με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σίγουρα έχετε βρεθεί πολλές φορές στην άβολη θέση να μην ξέρετε πως να πάτε στη δουλειά σας! Βάζοντας το ποδήλατο στη ζωή σας δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε πια για αυτά αφού το ποδήλατο δεν απεργεί!»

Το σωματείο υποστηρίζει πως η πολυεθνική εταιρεία καναδικών συμφερόντων χρησιμοποιεί «προβοκατόρικες πρακτικές χειρίστου είδους και με γνώμονα το επιχειρηματικό κέρδος προσπαθεί να αποκομίσει κέρδη σε βάρος των εργαζομένων στα Μ.Μ.Μ.» και ζητά την άμεση απόσυρση του «δυσφημιστικού» φυλλαδίου.

Στην ανακοίνωσή του, το σωματείο αναφέρεται και στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζη ο οποίος πριν λίγο καιρό είχε υποστηρίξει πως κυκλώματα εργαζομένων σαμποτάρουν την λειτουργία των λεωφορείων. Μέχρι και σήμερα ο υπουργός δεν έχει παρουσιάσει στοιχεία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του σωματείου: