ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Δεν συνέβη το περιστατικό με τον ελεγκτή που κατέβασε από το τρένο ανήλικο

Η έρευνα έδειξε πως δε συνέβη το περιστατικό με τον ελεγκτή, λέει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Παρόλα αυτά, η εταιρία ζητεί να επικοινωνήσουν τυχόν επιβάτες που ήταν παρόντες στο συγκεκριμένο δρομολόγιο. Από την ανακοίνωση της εταιρίας:

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., σε σχέση με την καταγγελία για το περιστατικό που φέρεται να συνέβη στον Προαστιακό Πάτρας, την Πέμπτη 15 Μαρτίου, στο δρομολόγιο 12309 (αναχώρηση 15:34 από Πάτρα με προορισμό τον Άγιο Βασίλειο, στην πρώτη αυτοκινητάμαξα του συρμού), ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι:

1. Στον Προαστιακό Πάτρας, ήδη από τις 22 Φεβρουαρίου 2018 δεν εκδίδονται εισιτήρια επί των συρμών. Η έκδοση εισιτηρίων του Προαστιακού Πάτρας γίνεται αποκλειστικά από σημεία πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. στην πόλη της Πάτρας και σε επιλεγμένους σταθμούς. Επομένως, ο ελεγκτής εισιτηρίων δεν είχε στην κατοχή του εισιτήρια και δεν θα μπορούσε να προβεί σε πώληση.

2. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. διερεύνησε άμεσα και επισταμένα την καταγγελία με ΕΔΕ, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα. Από τις αναφορές του προσωπικού, αλλά και στοιχεία που έχει (μέχρι στιγμής) στη διάθεσή της η εταιρία, δεν προκύπτει ότι το περιστατικό έλαβε χώρα.

Ωστόσο, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. παρακαλεί όποιον επέβαινε επί της ως άνω αμαξοστοιχίας και αντελήφθη το περιστατικό της καταγγελίας να επικοινωνήσει μαζί μας και να μας ενημερώσει.

Διάψευση του περιστατικού είχαμε και από την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ:

Σχετικά με δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν μέσα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και ανέφεραν ότι στον  Προαστιακό Πάτρας, υπάλληλος της Κίνησης που εκτελούσε την υπηρεσία του διαπίστωσε κατά τον έλεγχο εισιτηρίων ότι νεαρός μαθητής δεν είχε εισιτήριο και τον κατέβασε από το τρένο επειδή του έλειπαν 0,10 (10 λεπτά) για να εκδώσει εισιτήριο, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Ενημερώνουμε ότι η έκδοση εισιτηρίων επάνω στο τρένο έχει πάψει να υφίσταται εδώ και ενάμιση μήνα τουλάχιστον (21/2/2018), συνεπώς είναι αδύνατον να έχει συμβεί τέτοιο γεγονός.

Ποτέ και κανένας συνάδελφος ελεγκτής – Προϊστάμενος Αμαξοστοιχίας δεν κατέβασε κανέναν επιβάτη από το τρένο για δέκα λεπτά του ευρώ, πόσο μάλλον ένα ανήλικο παιδί, ακόμα κι όταν εκδίδονταν εισιτήρια στο τρένο.

Στα δημοσιεύματα που αναπαράχθηκαν εμφανίζονται πλήθος ανακριβειών, τις οποίες είμαστε σε θέση να διευκρινίσουμε ανά πάσα στιγμή. Καλούμε αυτούς που τόσο αβίαστα αναπαράγουν ανύπαρκτα γεγονότα, επηρεάζοντας την κοινή γνώμη αρνητικά και στοχοποιώντας εργαζομένους, να είναι στο μέλλον πιο προσεκτικοί.

Κλείνοντας θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλο το επιβατικό κοινό πως το προσωπικό της Κίνησης μαζί με όλους τους εργαζομένους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εργάζεται με υψηλό αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης και εργασιακής υπευθυνότητας, παραδίδοντας μαθήματα ήθους προς όλες τις κατευθύνσεις, παραμένοντας σταθερά δίπλα στην ελληνική κοινωνία διαχρονικά.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Έρευνα διενεργεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το περιστατικό με 14χρονο που ελεγκτής στην Πάτρα τον κατέβασε από τον προαστιακό καθώς του έλειπαν 10 λεπτά για να αγοράσει εισιτήριο.

Η μητέρα του 14χρονου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 ανέφερε ότι έστειλε και στον πρωθυπουργό το email της προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από την φόρμα παραπόνων που συμπλήρωσε.

Όπως ανέφερε ο γιος της επρόκειτο να μεταβεί από την Πάτρα στο Ρίο, μια απόσταση 10χλμ, όπου και τον περίμενε. «Ο ελεγκτής τον κατέβασε στην Αγυιά, σε μια στάση εντελώς άγνωστη», είπε η μητέρα του 14χρονου και πρόσθεσε πως ο γιος της πανικοβλήθηκε και έκλαιγε, καθώς βρέθηκε χωρίς λεφτά σε μια άγνωστη περιοχή χωρίς να μπορεί να εξηγήσει στην μητέρα του πού βρίσκεται για να τον εντοπίσει και να τον παραλάβει.

Η μητέρα ενημερώθηκε ότι διεξάγεται ΕΔΕ από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το περιστατικό.

Πηγή: naftemporiki.gr