Ξεκίνησε η φόρτιση των δωρεάν μετακινήσεων στις Ath.ena Card για άνεργους και ΑΜΕΑ

Ξεκίνησε μετά από καθυστέρηση εβδομάδων η φόρτιση των δωρεάν μετακινήσεων άνεργων και ΑΜΕΑ στις προσωποποιημένες κάρτες Ath.ena Card.

Άνεργοι και ΑΜΕΑ που έχουν ενεργοποιήσει την κάρτα τους μέσω της εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ μπορούν να φορτώσουν τις δωρεάν μετακινήσεις από τα αυτόματα εκδοτικά μηχανήματα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Η φόρτιση γίνεται μόνο σε αυτόματα μηχανήματα και όχι στα εκδοτήρια.

Η διαδικασία έχει αναλυτικά ως εξής:

  1. Ο δικαιούχος μεταβαίνει σε ένα από τα 300 «Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Καρτών» (ΑΜΕΚ) του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
  2. Στην αρχική οθόνη του ΑΜΕΚ, επιλέγει τη γλώσσα που επιθυμεί και στη συνέχεια, την επιλογή «Επιδότηση» από το βασικό μενού.
  3. Τοποθετεί κατακόρυφα την προσωποποιημένη ATH.ENA Card στην υποδοχή που βρίσκεται στο κάτω αριστερά μέρος της πρόσοψης του ΑΜΕΚ.
  4. Η συσκευή αναγνωρίζει αυτόματα, εάν η συγκεκριμένη κάρτα δικαιούται επιδότησης και στην περίπτωση αυτή, ο επιβάτης επιλέγει το «ΟΚ» για να ξεκινήσει η διαδικασία φόρτισης της κάρτας του.
    Προσοχή: όσο διαρκεί η φόρτιση του κομίστρου δεν πρέπει να αφαιρεθεί η κάρτα από την υποδοχή.
  5. Με το πέρας της διαδικασίας, ο επιβάτης αφαιρεί την κάρτα από την υποδοχή και παραλαμβάνει την απόδειξη από τη θύρα εξόδου. Η κάρτα έχει φορτιστεί με το δωρεάν κόμιστρο και είναι έτοιμη προς χρήση.

Για τους άνεργους, οι δωρεάν μετακινήσεις ισχύουν για 30 μέρες από τη στιγμή της φόρτισης οπότε και θα πρέπει να γίνεται νέα φόρτιση.

Δείτε αναλυτικά: Δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας

173 Comments

  1. Πιο πάνω στο άρθρο λέει: “οι δωρεάν μετακινήσεις ισχύουν για 30 μέρες από τη στιγμή της φόρτισης οπότε και θα πρέπει να γίνεται νέα φόρτιση.” Δηλαδή ούτε και αυτό ισχύει;
    Όποιος δηλαδή έκανε την φόρτιση για 30 ημέρες ως άνεργος/ΑΜΕΑ αλλά δεν επικύρωσε την κάρτα (γιατί πιθανόν δεν ήθελε να πάει πουθενά) θα έχει κάποιο πρόβλημα εκτός του ότι δεν θα αρχίσουν να μετρούν οι μέρες;
    Πολύ άγχος τελικά για ένα σύστημα που υποτίθεται οτι θα απλοποιήσει τα πράγματα.

    • Απ’ό,τι έχουμε διαπιστώσει οι 30 μέρες ξεκινούν από την πρώτη επικυρωση της κάρτας και όχι από τη φόρτιση. Αν είσαι ΑΜΕΑ λογικα δεν θα έχεις πρόβλημα. Αλλά αν είσαι άνεργος, και για παράδειγμα επικυρώσεις την καρτα πρώτη φορά, 15 μέρες μετά τη φόρτιση και στη συνέχεια τον άλλο μήνα βρίσκεις δουλειά, άρα δεν ισχύει η βεβαιωση του ΟΑΕΔ, εσυ θα έχεις ακόμα 15 μέρες δωρεάν χωρίς να είσαι άνεργος, με κίνδυνο να σου επιβληθεί πρόστιμο αν ο ελεγκτής ζητήσει και βεβαιωση ΟΑΕΔ για απόδειξη.

      • Ευχαριστώ για την απάντηση.
        Είναι βέβαια λίγο τραγικό να μην μπορεί ο ΟΑΣΑ να συμφωνήσει με τον εαυτό του ή και ακόμα, σε μια εποχή που φαινομενικά όλες οι υπηρεσίες συνδέονται μεταξύ τους, να διακόψει αυτόματα την δυνατότητα δωρεαν μετακινήσεων σε περίπτωση που κάποιος πάψει να είναι άνεργος.

        • Μακάρι να γινόταν αυτό που λέτε. Και όχι μόνο να διακοπεί τη δωρεάν μετακίνηση αλλά και να την ενεργοποιεί αυτόματα αν κάποιος μείνει άνεργος.

      • Η βεβαιωση του ΟΑΕΔ ισχυει για 1 μηνα ανεξαρτητα αν σε αυτον τον μηνα πιασεις δουλεια η οχι.Αρα αν οταν την επικυρωσεις βγαλεις και μια βεβαιωση περνας τον ελεγχο ακομα και αν βρεις δουλεια μετα.

        • Αν όμως έχεις ήδη βγάλει; Εκεί είναι το πρόβλημα, ότι κάποιος μπορεί να «κλέψει» το σύστημα, άμα θέλει.

  2. Για τους άνεργους, οι δωρεάν μετακινήσεις ισχύουν για 30 μέρες από τη
    στιγμή της φόρτισης οπότε και θα πρέπει να γίνεται νέα φόρτιση??

  3. Εχω καρτα ΑΜΕΑ φορτισμενη για 30 μερες οπως ολοι. Γιατι πρεπει να την παω σε ακυρωτικο μηχανημα αμεσως, και οχι να περιμενω την πρωτη φορα που θα την χρειαστω για να ξεκινησουν να μετρανε οι 30 μερες?

    • Μιλαμε για ανέργους πάντα, οι οποίοι μπορεί να σταματήσουν να δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση. Εσείς που είστε ΑΜΕΑ, δεν έχετε λόγο να την επικυρωσετε αμέσως.

      Σε αντίθεση με τα κανονικά κόμιστρα, το δωρεάν κόμιστρο ισχύει για όσο κάποιος είναι άνεργος. Άρα, αν ο επιβάτης σε ένα μήνα βρει δουλειά και δεν έχει επικυρώσει την καρτα, θα έχει παράνομα 30 δωρεάν μέρες χωρίς να είναι άνεργος.

      Αν όμως, είναι ακόμα άνεργος, σε 30 μέρες θα πάρει νέο κόμιστρο μέσω της επιδότησης, άρα δεν έχει και κάτι να χάσει.

      Οπως θα δείτε και σε παρακάτω σχόλια, οι 30 μέρες των ανέργων θα έπρεπε να μετρούν από τη φόρτιση κανονικά για να αποφεύγεται η παρατυπία που περιέγραψα.

      • χρονια πολλα καλη ανασταση εχθες πηγα να χτυπησω την καρτα και που ελεγε οτι δεν μπορω να την φορτησω γιατι΄?

          • A, “Η κάρτα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί”. Πραγματικά, ούτε εγώ ξέρω τι σημαίνει αυτό. Έχω δει σε αρκετούς με ενεργό εισιτήριο να βγάζει αυτό το σφάλμα χωρίς λόγο. Ίσως, πρέπει να κρατήσετε την κάρτα πιο σταθερή και ακίνητη μέχρι να επικυρωθεί ή να πάτε σε άλλη πύλη.

          • ενταξει ειναι τωρα πηγα τωρα και την χτυπησα παντος σε ευχαριστο χρονια πολλα καλο πασχα καλη αναστηση

  4. Καλησπέρα και ευχαριστώ εκ των προτέρων διά την όποια τυχόν απάντηση.
    Έχω ενεργοποιήσει από ΗΔΙΚΑ κλπ τη κάρτα, και δεν έχω κάποιο άλλο πρόβλημα. Η απορία μου είναι η εξής:
    Γιά ποιό λόγο, όπως διάβασα παρακάτω, θα πρέπει μετά τη φόρτιση της επιδότησης από το αυτόματο μηχάνημα, να πηγαίνω και σε ακυρωτικό μηχάνημα για να αρχίσουν να μετρούν οι 30 ημέρες; το βρίσκω πρόσθετη ταλαιπωρία και παράνοια όλος αυτός ο κόπος που μας βάζουν.

    Δε θα έπρεπε, με το που ενεργοποιηθεί η επιδότηση, να αρχίσουν να μετρούν οι 30 ημέρες όχι στο τσιπ της κάρτας (αν δε γίνεται στο hardware της κάρτας αυτό), αλλά γενικά στον σερβερ/ηλεκτρονικό φακέλωμα του συστήματος, και αν κοπεί η ανεργία από το χρήστη, απλώς να κόβεται το δικαίωμα της δωρεάν μετακίνησης;
    Είναι σίγουρο λοιπόν αυτό με την επικύρωση/ενεργοποιηση σε ακυρωτικό; Και αν ναι, γιατί;

    • Δυστυχώς χρειάζεται επικυρωση, επειδή η δωρεάν μετακίνηση είναι κόμιστρο (σαν μηνιαία καρτα αεροδρομίου) και δεν ενεργοποιείται από τη φόρτιση, όπως σωστά θα έπρεπε για να αποφεύγονται παρατυπίες και όπως λέτε και εσείς να υπάρχει λιγότερη ταλαιπωρία. Και ο αλλος λόγος είναι ότι το κόμιστρο αποθηκεύεται στο chip της κάρτας (για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων, αν δεν κάνω λαθος). Άρα το κόμιστρο δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να ακυρωθεί από server.

      Πάντως, εφόσον είστε σε σταθμό μετρό δεν είναι έξτρα ταλαιπωρία να πάτε 5 μέτρα πιο πέρα και να επικυρώσετε την κάρτα.

      • Αυτό για την επικύρωση αμέσως μετά τη φόρτηση το έχουν πει κάπου επίσημα?? Γιατι είναι λίγο περιττό. Οκ τωρά πες είναι ανοιχτές μερικές πύλες και μπορούν να περνάνε χωρίς επικύρωση. Σε λίγο καιρό ποσο θα μείνουν χωρίς να γίνει η πρώτη ενεργοποίηση. Μία – δύο μέρες. Με μια επικύρωση το σύστημα μετά θα σε δείχνει μέσα και ίσως αντιμετωπίσεις άλλα προβλήματα. Έκτος εαν μπεις και ξαναβγεις. Δεν ξέρω….

        Σίγουρα κάτι αποθηκέυεται στη κάρτα αλλα δεν υπάρχει περίπτωση να μην αποθηκέυεται τιποτα σε κάποιο σέρβερ. Τότε θα μπορούσες να φτιάξεις μια κάρτα απο τον υπολογιστή και θα είχες δωρεάν μετακινήσεις πάντα.

        • Όχι, αλλά είναι αυτονόητο για να αποφεύγεται η παρατυπία που περιέγραψα.

          Αν τη χτυπήσεις στην είσοδο, δεν έχεις κανένα πρόβλημα στο να ξαναμπείς, χωρίς να έχεις χτυπήσει για να βγεις. Πρόβλημα έχεις αν πας να βγεις, χωρίς να έχεις χτυπήσεις όταν μπαίνεις. (Μιας και ο τρόπος επικύρωσης δεν επηρεάζεται από το αν οι πύλες είναι κλειστές ή όχι, ισχύει η παρατήρησή μου, από πέρυσι τον Φεβρουάριο, που είχα μπει από Συγγρού και είχα βγει από Ελληνικό που δεν είχε ακόμα πύλες και την άλλη μέρα ξαναμπήκα από Συγγρού και το εισιτήριο (5 ημερών) επικυρώθηκε χωρίς πρόβλημα)

          Στην κάρτα σίγουρα υπάρχει και κάποιος αριθμός επαλήθευσης, πέρα από το κόμιστρο, για να ελέγχει η πύλη αν είναι γνήσια η κάρτα και το κόμιστρο. Στον server (δυστυχώς) δεν αποθηκεύεται κάτι, γιατί αλλιώς θα μπορούσαμε να αγοράσουμε από το site χωρίς να πάμε σε μηχάνημα.

          • Οκ εγώ λεω τι πιστεύω. Σε παρόμοια συστήματα στο εξωτερικό (άσχετο τώρα απο των ανέργων) το να επικυρώσεις στην είσοδο μόνο, σημαίνει μέγιστη χρέωση. Γιατι το σύστημα έχει καταλάβει οτι μπήκες και οτι δεν έχεις βγει. Οπότε παίρνει το μέγιστο ενδεχόμενο και σε χρέωνει με τη μέγιστη τιμή (πχ αεροδρόμιο). Για μένα δεν ειναι σωστή λειτουργία αυτή.

            Και γνήσια να είναι η κάρτα έαν απλα μπορούσες να αποθηκέυσεις μέσα κάτι που δεν αποθηκέυεται και σε ασφαλες server του ΟΑΣΑ θα μπορούσα να του βάλω έγω μια μηνιαία (μια ψεύτικη) και να έχω δωρεάν μετακινήσεις. Σίγουρα αποθηκεύονται και πληροφορίες σχετικές με το κόμιστρο στη βάση. Απλά πιστεύω οτι πρέπει να συχρονιστεί η βάση με τη κάρτα μέσω διαδικτύου για αυτό θέλει φόρτιση.

  5. Καλησπέρα σας, είχα κάνει αίτηση απο 13 γεναρη για παραλαβή της Καρτας στο σπίτι μου αλλα τιποτα, πήρα τηλέφωνο στα ελτα τιποτα κι εκεί….. πήγα σήμερα στα εκδοτήρια έβγαλα καινούργια την ενεργοποίησα μέσω ηδικα επειδή ειμαι άνεργος και στο μηχάνημα όταν την έβαλα για επιδότηση μου εγραφε οτι δεν υπάρχει καποιο κομιστρο, τι προβλημα ειναι παλι αυτό?

    • Όπως είχε ανακοινωθεί πριν ορισμένες βδομάδες, θα πρέπει να πάτε σε μηχάνημα 3 μέρες αφού την ενεργοποιήσετε στο site της ΗΔΙΚΑ.

        • Υπάρχουν περιπτώσεις που φταίει το μηχάνημα, αλλά συνήθως οι συγκεκριμένοι επιβάτες είχε κάνει την ενεργοποίηση πριν 2 βδομάδες. Εσείς την ενεργοποιήσατε σήμερα, οπότε λογικό μου φαίνεται να μην έχει ανανεωθεί ακόμα η βάση δεδομένων.
          Αν θέλετε δοκιμάστε κάθε μέρα σε διαφορετικό μηχάνημα και αφού περάσουν τρεις ημέρες, τότε τηλεφωνήστε στον ΟΑΣΑ (11 185) ή πηγαίνετε στο γραφείο εξυπηρέτησης κοινού στο Σύνταγμα.

  6. καλησπέρα!!!! αν πχ περάσουν 30 μέρες και την φορτίσω την άλλη μέρα ή μετά από μερικές μέρες θα έχω πρόβλημα να μου ακυρώσουν την κάρτα και θα χρειαστώ καινούρια να βγάλω?

    • Λογικά, όχι. Αν μετά από 30 μέρες είστε ακόμα άνεργη, θα δημιουργηθεί το καινούργιο κόμιστρο προς επιδότηση και θα “περιμένει” μέχρι να πάτε να το φορτίσετε στην κάρτα (λογικά για άλλες 30 μέρες, μέχρι να δημιουργηθεί το επόμενο).

      *Καινούργια κάρτα δεν θα χρειαστεί ποτέ να βγάλετε. Αν βρείτε δουλειά, θα ακυρωθεί το δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης και αν στη συνέχεια ξαναμείνετε άνεργη (ας ελπίσουμε πως δεν θα γίνει αυτό) θα ξαναμπείτε στο http://www.idika.gr/athenacard, θα ενεργοποιήσετε πάλι την κάρτα και θα πάτε να την φορτίσετε.

  7. Έιχε κανείς πρόβλημα με την κάρτα Athenacard για ΑΜΕΑ γιατί εχτές που πήγα στο Σύνταγμα και μετά στον Άγιο Δημήτριο για να φορτησω το κόμιστρο για αμεα και μου βγάζει το μήνυμα ( παρακαλώ ελέγξετε το κουπόνι σας.

    • Υπάρχουν αναφορές για μηχανήματα που βγάζουν σφάλμα. Όπως γράφει και κάποιος άλλος που έχει καρτα ΑΜΕΑ, δοκιμάστε στη Δάφνη.

          • Το έκανα και αυτό μπήκα στο ηδικα και μου έβγαλε ότι είναι ενεργοποιημενο το δικαίωμα για αμεα και πήρα στον οασα και μου είπε να ξανά ενεργοποίησω το δικαίωμα. Το έκανα και αυτό μετά πήγα στο μετρό Αγίου Δημητρίου και εβγαλε το ίδιο μήνυμα. Την επόμενη εβδομάδα μάλλον θα πάω από τα γραφεία του οασα.

          • στην τελικη αν δεν μπορεσεις και εχεις κινητο με NFC δοκιμασε και το app athenacard γιατι και απο εκει γινεται η φορτιση των δωρεαν μετακινησεων με τον εξης τροπο: ανοιγεις την εφαρμογη και πατας το κουμπι “Πληροφοριες και ληψη προιοντος κομιστρου στην καρτα”, για αυτο βεβαια θα πρεπει να εχεις φτιαξει λογαριασμο στο site

          • Έχω κατεβάσει την εφαρμογή athenacard στο κινητό που έχει nfc,ο λογαριασμός που θα κάνω θα βάλω το ίδιο pin με αυτό που έβαλα για να ενεργοποιήσω την κάρτα ή άλλον;

          • Όχι ο κωδικός ειναι για τον λογαριασμό σας στο site και πρέπει να έιναι τουλάχιστον 8 χαρακτήρες. Επίσης θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 1 αριθμό και ένα σύμβολο

  8. Αν φορτισω την καρτα μου ΑΜΕΑ ή Ανεργων στις 10 του μηνος, θα ισχυει μεχρι τις 10 του αλλου μηνα ή θα πρεπει να την ξαναφορτισω την 1η του μηνος ?
    και η φορτιση θα πρεπει να γινεται σε 1 μηνα ακριβως ή θα μπορω να την φορτιζω και μερικες μέρες πιο νωρις για τον επομενο μηνα ?

    • Η φόρτιση ισχύει για 30 ημέρες από την πρώτη επικυρωση. Γι’αυτο οφείλετε με το που φορτίσετε την καρτα και εφόσον είστε σε σταθμό να την επικυρωσετε αμέσως μετά τη φόρτιση στην ανοικτή πύλη για να ξεκινήσουν να μετρούν οι μέρες.

      Τώρα, αν θα μπορείτε να την φορτίσετε πιο νωρίς δεν ξέρω, μιας και η επιδότηση δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο με την επαναφορτιση. Δοκιμάστε το πάντως, λίγες μέρες πριν περάσουν οι 30.

  9. Σήμερα ενεργοποιησα την καρτα μου ΑΜΕΑ …ειναι για ενα μηνα…στον ΟΑΣΑ μου ειπαν πως θα την ξαναφορτισω τον αλλο μηνα παλι για ενα μηνα κια μετα θα ειναι εξαμηνη φορτιση μεχρι το τελος του χρονου.

  10. Δεν ειχα κανενα προβλημα και εγκαιρως την ελαβα την καρτα και αμεσως την ειδε στην ΗΔΙΚΑ και με την μια φορτωσε επιδοτηση για ενα μηνα στο μηχανημα.

    • UPDATE: Όπως γράφει το από πάνω σχόλιο, την φορτίζετε τώρα για 30 μέρες, αφού περάσουν αυτές, πάλι για 30 μέρες και αφού περάσουν και αυτές, θα φορτιστεί με 180 μέρες (6 μήνες).

  11. ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΦΟΡΤΙΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗ ΚΑΡΤΑ ΜΕ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΚΟΜΙΣΤΡΟ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΒΡΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΡΙΝ ΛΗΞΕΙ Ο ΜΗΝΑΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΙΣΤΡΟΥ;ΠΑΤΑΩ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΩ ΤΙ ΘΕΛΩ Η ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΑΛΩ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΚΑΡΤΑ;ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

    • Να βγάλεις άλλη καρτα σίγουρα όχι.

      Αρχικά, θα πας να συνδεθείς στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, όπου και θα πατήσεις «Ακύρωση Αιτήματος/Συνδρομής».
      Μετά θα έχεις όσες μέρες σου έχουν μείνει από το δωρεάν κόμιστρο και αφού τελειώσουν αυτές, θα μπορείς να επαναφορτισεις την καρτα με άλλο προϊόν. (Άρα, έχεις και κάποιες μέρες δωρεάν ακόμα).

    • Επίσης, πρέπει να επικυρώσεις την καρτα τουλάχιστον 1 φορά, τώρα με το δωρεάν κόμιστρο για να ξεκινήσουν να μετρούν οι μέρες.

      • Διάβασα σε προηγούμενο σχόλιο επιβάτη πως είναι αναγκαία και η ταυτότητα και η βεβαίωση ΟΑΕΔ πέρα από την κάρτα που επιτέλους ενεργοποιήθηκε. Ισχύει κάτι τέτοιο; Και αν ναι, για ποιο λόγο, αφού η προσωποποιημένη κάρτα δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στους ελεγκτές;

        • Όχι, ο ΟΑΣΑ δεν έχει αναφέρει τίποτα από αυτά ως υποχρεωτικό. Και μόνο η ταυτότητα θα είχε καποιο νόημα (για ταυτοποίηση), ενώ η βεβαιωση προφανώς δεν χρειάζεται, γιατί για να έχεις στην καρτα σου το συγκεκριμένο κόμιστρο πρέπει αναγκαστικά να είσαι άνεργος.

          Εκτός και αν τα θέλουν με τη λογική ότι εσυ μπορεί να μην έχεις ενεργοποιήσει τις 30 δωρεάν ημέρες και να τις ενεργοποιήσεις αφού βρεις δουλειά.

          Πάντως, όπως προανέφερα, ο ΟΑΣΑ δεν έχει αναφέρει κάτι.

          • Σωστά, γιατί η ταυτότητα θεωρητικά χρησιμεύει για ταυτοποίηση σε οτιδήποτε, όμως η βεβαίωση ΟΑΕΔ, ιδίως μετά τη φόρτιση του δωρεάν κομίστρου και την ενεργοποίηση των 30 ημερών, νομίζω πως δεν έχει λόγο ύπαρξης. Διότι πιθανολογώ πως στην περίπτωση που ανέφερες, αν θέλουν να δουν, αν πράγματι ενεργοποιήθηκαν οι 30 μέρες, λογικά θα μπορούν και αυτό να το ελέγξουν άμεσα από τη συσκευή ελέγχου τους.

          • Ναι, φαίνεται αν έχουν ξεκινήσει αν μετρούν, αλλά το θέμα είναι μήπως αυτές οι 30 μέρες είχαν φορτιστεί όταν ο κάτοχος ήταν άνεργος, αλλά η καρτα επικυρώθηκε (και οι μέρες άρχισαν να μετρούν), ενώ έχει βρει δουλειά.

          • Δεν χρειάζεται να βγάζεις κάθε ημέρα που χρησιμοποιείς τα μέσα άλλη βεβαίωση ανεργίας. Η βεβαίωση ισχύει για ένα μήνα, νομικά κατοχυρωμένη! Ο υποτιθέμενος ελεγκτής είναι υποχρεωμένος να το γνωρίζει!

  12. Βρήκα τελικώς κινητό με NFC και έκανα τη διαδικασία που ειπώθηκε στα μηνύματα. Θα μπορούσε κάποιος να δει τη φωτογραφία που ανέβασα και να μου πει αν όλα είναι εντάξει; Η κάρτα μου τώρα είναι φορτισμένη; Μπορώ να τη χρησιμοποιήσω;

    https://uploads.disquscdn.com/images/468b73fde32b01d03969c01c92f81f651258e2c0bed1cdb5d6d496b94a0930e7.png

  13. Στο σταθμο της Δαφνης σημερα και υστερα απο ολα τα μηχανηματα φορτησης που αλλαξα δυο και τρεις φορες καταφερα επιτελους να φορτησω τι καρτα μου με επιδοτηση αλλα για 30 μερες ΑΜΕΑ μου εγραψε! Εγω ομως σημερα το πρωι που πηρα στον ΟΑΣΑ μου ειπανε οτι θα φορτηστη για 1 χρονο των ΑΜΕΑ μονο των ανεργων θα ειναι ανα μηνα….τι ισχυει τωρα κανεις δεν ξερει!

  14. Εχω δοκιμασει κοντα 30 φορες να ενεργοποιησω 2 καρτες ανεργων που εχω ηδη παραλαβει και ενώ είμαι 100% σιγουρος ότι βαζω τα σωστα pin και στις 2 το συστημα μου λεει ότι είναι λαθος!!

    • Βεβαιωθείτε ότι γράφετε σωστά και τον αριθμό της κάρτας (χωρίς κενά). Αν πάλι δεν δουλέψει, πηγαίνετε σε σταθμό που εκδίδει προσωποποιημένες κάρτες, για να τις ακυρώσετε και να βγάλετε καινούριες με 2€/μία Απλά, πείτε στον εκδότη να σας πει ποιο είναι το PIN ή να σας αφήσει να το πατήσετε εσείς.

      • Ευχαριστω για την απαντηση. Τον αριθμο της καρτας δεν τον πληκτρολογεις εφοσον μπαινεις στο συστημα μεσω Taxis στο βγαζει αυτοματα και ειναι σωστος.
        Το σχολιο πιο πολυ το κανω για να εκφρασψ το ποσο τραγικη κ γελοια ειναι η ολη διαδικασια και οπως ολα τα πραγματα μεσα στην γραφειοκρατια!
        Δεν μπορουσε καποιος να προνοησει για μια ενναλακτικη διαδικασια ταυτοποιησης (οπως υπαρχει σε ολα τα site παγκοσμιως) και θα πρεπει να κανουμε ολη την διαδικασια απο την αρχη κ χωρις να εχουμε κανει κανενα λαθος απο την πλευρα μας ?

        • Και ναι εντάξει για τη διαδικασία. Με λίγη παραπάνω δουλειά, θα μπορούσαν να το κάνουν να ελέγχει αυτόματα την database της ΗΔΙΚΑ, ώστε να γίνεται αυτόματα και η ενεργοποίηση αν είσαι ή μείνεις άνεργος.

          • Nαι εχεις δικιο, εμενα δεν μου το ζηταει μαλλον επειδη την ειχα καταχωρισει στην αρχη. Οπως και να εχει ομως δεν υπαρχει λαθος στον αριθμο της καρτας ειναι ακριβως οπως την εμφανιζει το συστημα.

            Στελνω email στο ΟΑΣΑ εξηγωντας ολα τα παραπανω κ ξεκαθαριζοντας οτι οι κωδικοι ειναι ημερομηνιες γεννησης κ δεν υπαρχει περιπτωση να εχω κανει λαθος και στις 2. Μου απανταει ως εξης:

            +++
            Ελέγξτε μήπως το PIN είναι η ημερομηνία γέννησης (π.χ. 13032018)
            ή το έτος δυο φορές (20182018)
            Ο 8ψηφιος κωδικός (pin) είναι αυτός που ορίστηκε κατά την έκδοση της κάρτας.
            Εάν δεν θυμάστε τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (pin) θα πρέπει να εκδώσετε νέα κάρτα από το εκδοτήριο.
            +++

            Το προβλημα ειναι οτι οι ανθρωποι απλα στερουνται λογικης…

  15. Καλημερα ξερει κανεις σε ποιους σταθμους μετρο εχουν ενημερωθη τα μηχανηματα ( ΑΜΕΚ )
    Γιατι πηγα το πρωι στον αγιο δημητριο και μου εβγαλε το μηνυμα ( λθπουμεστα,τοποθετηστε την καρτα και μετα πηγα στο μεγαρο μουσικης και εβγαλε το ιδιο μηνυμα.Την καρτα την ενεργοποιησα τις 23/3/’18 μεσω της ηδικα.

  16. Έχω κάνει σωστά όλα τα βήματα για να το φορτώσω από το κινητό αναγνωρίζει την κάρτα και όταν την αναγνωρίζει μου λέει δεν υπάρχει προϊόν για φόρτωση

  17. Προσπάθησα να φορτώσω την κάρτα μου (ΑΜΕΑ) μέσω της εφαρμογής αλλά μέχρι τελευταία στιγμή μου βγάζει το ποσό που πρέπει να πληρώσω και στο ποσοστό έκπτωσης λέει “πλήρες κόμιστρο”. Τι σημαίνει αυτό;; Ότι δε δικαιούμαι δωρεάν μεταφορά;

        • έχετε κάνει λογαριασμό στο athenacard.gr ;;; Έαν ναι (λογικά, γιατί δεν την έχω κάνει την διαδικασία) πρεπει να πάτε στην εφαρμογή, να πατήσετε το κουμπί που λέει “η καρτα μου και λήψη προιόντος κομίστρου στην κάρτα”. εκει θα πρεπει να κανετε είσοδο με τα στοιχεία σας και μετα να ακουμπήστε τη κάρτα. Μολις την ακουμπήσετε θα σας βγάλει λογικά στην κορυφή ένα κουμπί. Ξανα ακουμπάτε την κάρτα και σε αυτο το στάδιο η κάρτα θα πρέπει να εφάπτεται με το κινητό συνέχεια. Όσο η κάρτα ειναι σε επαφή με το κινητό πατάτε το κουμπί. σας εμφανίζει μια νέα οθόνη με μια μπάρα φόρτισης. Μόλις ολοκληρωθεί μπορείτε να απομακρύνετε την κάρτα απο το κινητό. Ξανα ρωτήστε ενα κάτι δεν παει καλά. Η όποιος το έχει κάνει σίγουρα και δεν ακολούθησε αυτή τη διαδικασία σας με διορθώσει.

          • Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σας και το χρόνο που αφιερώσατε για να μου απαντήσετε. Έχω κάνει λογαριασμό και μπαίνω στην εφαρμογή, αλλά δεν έχω κάνει αυτό που είπατε. Να βάλω δηλαδή την κάρτα μου στην οθόνη του κινητού. Δηλαδή πρέπει να πάω εκεί που λέει “λήψη προϊόντος κομίστρου” και όχι “αγορά κομίστρου”;

            Edit : Δυστυχώς το κινητό μου δεν υποστηρίζει τεχνολογία NFC. Αλλά σας παρακαλώ απαντήστε μου όποιος ξέρει. Πρώτα επιλέγουμε αγορά κομίστρου και μετά ληψη;

          • Λογικα απο τη στιγμή που έχετε κανει τη ενεργοποιήση στο ΗΔΙΚΑ δεν χρειαζεται να πατε στην αγορα κομίστρου. Πατε κατευθείαν στη λήψη προιόντος κομίστου. Τη κάρτα την καουμπάτε συνήθως στο πίσω μέρος του κινητού.

          • Ναι, έχει λογική αυτό που λέτε. Άρα εφόσον το κινητό μου δεν υποστηρίζει NFC, πρέπει να πάω σε μηχάνημα. Σας ευχαριστώ και πάλι!

          • Ναι ακριβώς. Εαν δεν έχετε ΝFC στη συσκευή σας τότε σε κάποιο αυτόματο μηχάνημα. Να στε καλα!!

          • Και αν δε δουλεύει, απλά όποτε έχετε χρόνο πηγαίνετε σε ένα αυτόματο μηχάνημα. Εδώ μπορείτε να βρείτε μια λίστα με το πού αλλού μπορείτε να βρείτε πέρα από σταθμούς μετρό/τραμ αν δε σας βολεύουν: https://athenacard.gr/jsp/smartafc/general/customers/ekdotiria-multiple.jsp

          • Πολύτιμη η βοήθεια σας καθώς η πρώτη φόρτιση θα γίνει στο αεροδρόμιο. Στο λινκ που μου δώσατε είδα ότι υπάρχει μηχάνημα “Αεροδρόμιο – Αφίξεις (πύλη 4-5) 2 TEK”.

          • Εσάς, σας αφορά η πρώτη ενότητα για τα αυτόματα μηχανήματα. Άρα, αν θα είστε στο αεροδρόμιο, θα πάτε στον σταθμό μετρό/προαστιακού Αεροδρομίου όπου υπάρχει αυτόματο μηχάνημα.

            (Η διαδικασία της επιδότησης δεν γίνεται από εκδοτήρια.

  18. Φόρτωσα την Athena card μου σήμερα από ΑΜΕΚ για 30 μέρες ως άνεργος αλλά δεν τη χτύπησα για να μπω σε κάποιο ΜΜΜ. Ερώτηση: ισχύει για 30 ημέρες από σήμερα που την φόρτωσα με την επιδότηση?? ή για 30 ημέρες από την πρώτη φορά που θα κάνω επικύρωση για να χρησιμοποιήσω κάποιο ΜΜΜ όπως συμβαίνει με την αγορά μηνιαίας κάρτας??

    • Λογικα, από την πρώτη επικυρωση. (Θα πρέπει να την επικυρώνετε κάθε φορά, όπως τις κανονικές).

      Πάντως, αν μπορείτε, ελέγξτε το αύριο, για σιγουριά και ενημερώστε στα σχόλια.

      • μπορει να μενουν και αθικτες, αλλα αν πεσει σε ελεγκτη, το pos να ειναι συνδεδεμενο με ΗΔΙΚΑ και σε περιπτωση δηλαδη που εχει φορτωμενη την καρτα με μηνιαιο ανεργιας αλλα δεν ειναι πια ανεργος, να του κοβουν το ραβασακι

    • Στον ΟΑΣΑ που ειχα ρωτησει μου ειχαν πει οτι οι ΑΜΕΑ θα ειναι ετησια….τωρα απ’οτι διαβαζω μαλον ειναι μηνιαια! Δεν το καταλαβαινω αυτο παντος…εγω εχω αποφαση ΚΕΠΑ για 5 χρονια…πρεπει να πηγαινω καθε μηνα…τι κουλο ειναι αυτο..στα ΚΕΠΑ εβγαζα για 1 χρονο και ισχυε και τα ΚΤΕΛ!

      • Νομίζω πως ότι βγάζατε πριν, θα πρέπει να το βγάζετε και τώρα. Απλά, θα πρέπει να ανανεώνετε και τη ATH.ENA Card μαζί με τα υπόλοιπα.

        • ο ΟΑΣΑ παντως ελεγε οτι θα ηταν ετησιο το κομιστρο που θα φορτωνοταν στην καρτα για τους ΑΜΕΑ, ισως να μην το εχουν υλοποιησει 100% το συστημα της επιδοτησης και απλα να βγαλαν ενα μηνιαιο για ολες τις κατηγοριες μεχρι να υλοποιησουν και τα υπολοιπα

          • Ναι, το θυμάμαι που το έλεγε. Και δεν νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βάλουν το “Αεροδρόμιο, 365 ημερών” αντί αυτού των 30. Ποιος ξέρει…

          • Ναι ισχυει αυτο που λες, αλλα πρεπει να ειναι διαφορετικο απο των ανεργων γιατι αυτοι δικαιουνται και μετακινησεις στο αστικο τμημα του προαστιακου ενω οι ανεργοι οχι, οποτε δεν ξερω τι παιζει κι εγω

          • Ναι, εντάξει, αλλά αντί στο ίδιο κόμιστρο που το έχουν έτοιμο, να πατήσουν “365” στη μεταβλητή “ημέρες”, πάτησαν “30”. Ή μάλλον, copy paste το κόμιστρο των ανέργων έκαναν και άλλαξαν μόνο την ονομασία. (δεν αποκλείεται…)

      • Ευχαριστω φιλε.Γνωριζεις μηπως εάν καποιος εχει αποφαση από ασφαλιστικο φορεα για αναπηρια εφ ορου ζωης αν ισχυει για να βγαλει καρτα ΑΜΕΑ η ισχυουν μονο οι αποφασεις από τα ΚΕΠΑ;

        • Εγω ξερω οτι οι μονες αποφασεις υγειας που μπορεις να χρησημοποιησεις επισημα με ποσοστα αναπηριας ειναι ΜΟΝΟ απο ΚΕΠΑ….τωρα απο πιο φορεα εχεις εσυ δεν ξερω….καλυτερα να ρωτησεις καπου!

  19. Φορτισα την καρτα μεσω της εφαρμογης στο κινητο (πανευκολο παρεμπιπτοντως) κι απ οτι ειδα και στα αμεα η φορτιση γινεται για ενα μηνα και οχι ετησια ή επ’ αοριστον

  20. Καλησπέρα σας, ξέρει κανείς πως βάζουμε την κάρτα για να φορτώσει το κόμιστρο για αμεα, γιατί πήγα πριν από λίγο στον σταθμό του μετρό Αγίου Δημητρίου και έβαλα την κάρτα με την φώτο στην υποδοχή για να βάλω το κόμιστρο για αμεα και εβγαλε λυπούμαστε??????

  21. Επιτέλους ολοκληρώθηκε η διαδικασία μετά από τρεις και μήνες υπομονής…
    Υ.Γ. Το αστείο μέχρι και γελοίο είναι ότι το μηχάνημα μου έβγαλε «σφάλμα έκδοσης απόδειξης» προφανώς γιατί είχε τελειώσει το ρολό…

        • Ή θα πάτε σε σταθμό μετρό ή στάση τραμ, ή αν έχετε android smartphone με NFC λειτουργία μέσω της εφαρμογής.

          • Ναι, δεν γίνεται, γιατί το κόμιστρο πρέπει να περαστεί στο chip της κάρτας. Δεν αποθηκεύεται σε server.

          • Στο site δεν μπορείς να φορτίσεις. Μόνο να αγοράσεις και μετά να πας σε μηχάνημα.

          • Κανονικό εννοείτε, έτσι (π.χ. 1.40€); Όπως λέει και στην απόδειξη αφού το αγοράσεις από το site, πας στο μηχάνημα, πατάς “Online Κράτηση”, βάζεις την κάρτα στην υποδοχή και στη φορτίζει.

  22. καλησπέρα,να κάνω μια ερώτηση, θέλω να ενεργοποιήσω την κάρτα αλλά έχω ξεχάσει το pin. Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση?

        • την καρτα την εβγαλες σε εκδοτηριο?? αν ναι και δεν σου ειπε ο υπαλληλος το πιν η εβαλε 12345678 η την ημερομηνια γεννησεως σας

        • δοκιμασε την ημερομηνια γεννησης, συνηθως αυτο βαζουν για pin στην μορφη ΗΗΜΜΕΕΕΕ, πχ καποιος που γεννηθηκε 20 γεναρη του 89, θα του εχει βαλει pin 20011989. Αν τελικα πας να βγαλεις καινουρια πες τους δικο σου pin πριν πανε να σου την βγαλουν και πες τους να στον γραψουν και καπου αυτον που τελικα θα σου βαλουν

  23. καλησπερα, ευχαριστουμε για την ενημερωση εγω βεβαια δοκιμασα το μεσημερι να φορτισω την καρτα μου στο μηχανημα και εγραφε οτι δεν βρεθηκε κουπονι επιδοτησης θα κανω ξανα ωστοσο μια προσπαθεια

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*