Πρωτομαγιά 2018: Πως θα κινηθούν οι συγκοινωνίες της Αθήνας

Με απεργίες και στάσεις εργασίας στις συγκοινωνίες της Αθήνας θα τιμηθεί και φέτος η εργατική πρωτομαγιά.

Κατά της ώρες λειτουργίας τους τα μέσα θα κινούνται με πρόγραμμα δρομολογίων Κυριακής λόγω της υποχρεωτικής αργίας της Πρωτομαγιάς.

24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα Τρόλεϊ την Τρίτη 1 Μαΐου 2018, σύμφωνα με απόφαση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Τα Λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 π.μ. – 21:00 λόγω στάσεων εργασίας του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Μεταξύ 9:00 π.μ. – 18:00 θα κινείται το Μετρό (γραμμές 2 & 3) λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων. Τις ώρες αυτές δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο της γραμμής 3.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στη γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) από την έναρξη της κυκλοφορίας (5:00 π.μ.) έως τις 8:00 π.μ. την ίδια μέρα, σύμφωνα με απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ.

Από τις 6:00 π.μ. θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια του Τραμ λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων. Αποκατάσταση της κυκλοφορίας από τις 7:30 π.μ. Λόγω έργων, δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Τραμ στο τμήμα Λεωφ. Βουλιαγμένης – Σύνταγμα από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 2 Μαΐου ως τις 6:00 π.μ.

Λόγω 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του Προαστιακού της Αθήνας, καθώς και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε όλη την Ελλάδα, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 1 Μαΐου ως τις 23:59 της ίδιας μέρας.

Λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια της Δευτέρας 30/04/2018 στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη (που έχουν ώρα αναχώρησης τα μεσάνυχτα) και όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε όλο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού και των τουριστικών δρομολογίων την Τρίτη 01/05/2018.

Σημειώνεται ότι οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, (Τρίτη μεσάνυχτα προς Τετάρτη), θα κυκλοφορήσουν κανονικά μετά τη λήξη της απεργίας.

Αναμένεται απόφαση για το πώς θα κινηθεί το Τραμ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ:

Οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες, με μακριά παράδοση αγωνιστικής παρουσίας, τιμάμε τους αγώνες και τις θυσίες των εργατών, ανασυγκροτούμαστε και καθορίζουμε στόχους για:

  • την ανάπτυξη νέων αγώνων ενάντια στη βαρβαρότητα των νεοφιλελεύθερων επιλογών και πολιτικών
  • την κατάκτηση των δικαιωμάτων και της κοινωνικής πρόνοιας, που μας στέρησαν.

Με αυτή την συσσωρευμένη πείρα προχωράμε σε νέους ενωτικούς αγώνες για να διεκδικήσουμε ξανά τα δικαιώματα της τάξης μας. Να αγωνιστούμε για:

Να ανατρέψουμε τη βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική της λιτότητας και της ισοπέδωσης των εργασιακών δικαιωμάτων και του κοινωνικού κράτους.

Να υπερασπιστούμε το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών

Την υπογραφή νέας ΣΣΕ, με αυξήσεις και ενίσχυση των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Για αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους στη ΣΤΑ.ΣΥ, όλους τους εργαζόμενους στις Μεταφορές:

Να πάρουν μέρος στην στάση εργασίας την Πρωτομαγιά 2018 από έναρξη της κυκλοφορίας έως 08:00 π.μ.

Να δυναμώσουν την πάλη στους χώρους δουλειάς, με τη συσπείρωσή τους γύρω από το Σωματείο.

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας
Ε. Ρενιέρης                                                    Π. Κοντογιάννης