Ελπίδες για συντήρηση των σταθμών του Προαστιακού από τον ΟΣΕ

Cuddly Little Owl/flickr.com

Τη συντήρηση διάφορων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων στους σταθμούς του Προαστιακού από το ΣΚΑ ως το Αεροδρόμιο, καθώς και του συστήματος σηματοδότησης στο τμήμα αυτό από υπαλλήλους του ΟΣΕ σχεδιάζει η εταιρεία.

Ο ΟΣΕ έχει ήδη προκηρύξει πρόχειρο διαγωνισμό για την εκπαίδευση προσωπικού της εταιρείας στην συντήρηση των συστημάτων αυτών με κόστος 74.400 ευρώ πλέον ΦΠΑ και ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού στις 10 Μαΐου. Ο διαγωνισμός αφορά την παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης στελεχιακού τεχνικού προσωπικού της Διεύθυνσης Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων & Ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ για την προληπτική και διορθωτική συντήρηση των συστημάτων σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης και των συστημάτων Hi tech του αυτοτελούς τμήματος γραμμής Μεταμόρφωση – Αεροδρόμιο καθώς και της τηλεδιοίκησης στο Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας του ΣΚΑ.

Στα Hi tech συστήματα περιλαμβάνονται το σύστημα πληροφόρησης επιβατών για τα δρομολόγια, το σύστημα ανακοινώσεων, ενδοεπικοινωνίας και κλήσεων ανάγκης, τα ρολόγια, το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, το σύστημα ελέγχου λειτουργίας των ανελκυστήρων και κυλιόμενων κλιμάκων, το σύστημα συναγερμού και άλλα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα.

Μέχρι και σήμερα την συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών των συστημάτων αυτών αναλάμβαναν κυρίως ιδιώτες αλλά λόγω της οικονομικής κατάστασης γίνονταν μόνο τα απολύτως απαραίτητα με αποτέλεσμα οι σταθμοί να παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης. Έτσι ο ΟΣΕ αποφάσισε να εκπαιδεύσει το τεχνικό προσωπικό που ήδη έχει για να αναλάβει το έργο αυτό.

Η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση θα διαρκέσει 48 μέρες και θα ολοκληρωθεί μέσα σε τέσσερις μήνες.

Υπενθυμίζεται πως οι σταθμοί του Προαστιακού δεν ανήκουν στην πλέον ιδιωτική ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά στον ΟΣΕ που έχει και την ευθύνη για τη συντήρησή τους.