Πέμπτη 26 Απριλίου: Ανεστάλη η στάση εργασίας στον σιδηρόδρομο

Ενημέρωση 25/4: 

Την αναστολή της στάσης εργασίας που είχε εξαγγελθεί για την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Κατά συνέπεια, τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας, καθώς και τα υπόλοιπα δρομολόγια τρένων σε όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Κανονικά και τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με την Π.Ο.Σ. θα ανακοινωθεί η πραγματοποίηση στάσης εργασίας σε άλλη ημερομηνία.


Στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 από τις 11:00 π.μ. έως τις 15:00 στον Προαστιακό και τα υπόλοιπα δρομολόγια τρένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Αναμένεται ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τα δρομολόγια που δεν θα πραγματοποιηθούν. Λόγω της στάσης εργασίας αναμένεται επίσης να μην πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο τις ώρες αυτές.

Την στάση εργασίας εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και αφορά το προσωπικό των ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ σε όλο το δίκτυο. Η 26η Απριλίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για κατάθεση βελτιωμένης προσφοράς από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς το ΤΑΙΠΕΔ για την απόκτηση της ΕΕΣΣΤΥ.