Τετάρτη 30 και Πέμπτη 31 Μαΐου: Απεργίες στις συγκοινωνίες

Με απεργίες και στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας στην ‘Πανεθνική Ημέρα Δράσης’  και την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 30 και Πέμπτη 31 Μαΐου 2018.

Την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, τα Λεωφορεία και τα Τρόλεϊ θα κινούνται από τις 9:00 π.μ. – 21:00. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται έως τις 10:00 π.μ., ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00. Σημειώνεται ότι στην απεργία θα συμμετέχουν όλες οι γραμμές Λεωφορείων του ΟΑΣΑ, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών Express Αεροδρομίου.

Την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, το Τραμ θα κινείται μεταξύ 9:00 π.μ. – 21:00. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 10:30 π.μ. ενώ τα τελευταία δρομολόγια από τις 19:30.

Την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 αναμένεται να μην κυκλοφορήσει κανένα δρομολόγιο του Προαστιακού της Αθήνας, καθώς και κανένα δρομολόγιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε όλη την Ελλάδα λόγω 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Αναμένεται ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τα δρομολόγια που δεν θα πραγματοποιηθούν.

Την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του Μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο, λόγω της 24ωρης απεργίας της Π.Ο.Σ. Τα υπόλοιπα δρομολόγια του Μετρό θα πραγματοποιούνται κανονικά.

Την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 οι εργαζόμενοι στα Λεωφορεία και τα Τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Σημειώνεται ότι στην απεργία θα συμμετέχουν όλες οι γραμμές Λεωφορείων του ΟΑΣΑ, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών Express Αεροδρομίου.

Την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018, το Μετρό (γραμμές 2 και 3) θα κινείται μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων που προκήρυξε το ΣΕΛΜΑ.

Την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018, η γραμμή του ΗΣΑΠ (γραμμή 1 Μετρό) θα λειτουργήσει από τις 8:00 π.μ. λόγω στάσης εργασίας που εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ. Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ, τα δρομολόγια θα ολοκληρωθούν ως τις 21:00.

Την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018, το Τραμ θα σταματήσει τα δρομολόγιά του στις 21:00 σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένονται από τις 19:30.

Τις κινητοποιήσεις στα Λεωφορεία εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ που αντιδρά στο κλείσιμο του αμαξοστασίου Ελληνικού και στη συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου.

Τις κινητοποιήσεις στα Τρόλεϊ εξήγγειλε η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ που ζητά μεταξύ άλλων προσλήψεις προσωπικού και υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Αναμένονται αποφάσεις για το πως θα κινηθούν τα υπόλοιπα μέσα. 

Για να μείνετε ενημερωμένοι, ακολουθήστε μας στο twitter και κάντε ‘like’ στο facebook

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ για τις στάσεις εργασίας στο Μετρό:

Δελτίο τύπου- Ανακοίνωση 29/5/18

Στην μεθοδευμένη από τις μνημονιακές κυβερνήσεις απαξίωση των δομών , των υποδομών, την τραγική κατάσταση από την έλλειψη προσωπικού, υλικών ,ανταλλακτικών και αναλωσίμων έρχεται να προστεθεί και η μνημονιακή επιταγή εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας και των αστικών συγκοινωνιών σε ιδιωτικά συμφέροντα μέσω του υπέρταμείου ιδιωτικοποιήσεων.

Τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι γινόμαστε μάρτυρες μιας κατάστασης που ενώ έχουμε εν πλήρη λειτουργία ένα σωστό και ασφαλές ΜΕΤΡΟ στην Αθήνα, παρόλαταυτά οι ελλείψεις σε υλικό και εργαζομένους έχουν χτυπήσει κόκκινα, αναγκάζοντας μας επανελλημένα να προσφεύγουμε σε κινητοποιήσεις προκειμένου να αναγκαστούν οι αρμόδιοι να ξεκινήσουν τις διαδικασίες παραγγελίας απαραίτητων εργαλείων και υλικών, για να συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να υπάρχει το Μετρό της Αθήνας όπως όλοι το γνωρίζουμε δηλαδή, αξιόπιστο, ασφαλές, καθαρό, γρήγορο και φθηνό για τον εργαζόμενο λαό.

Η διάλυση των δημοσίων αστικών συγκοινωνιών πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι θα πυροδοτήσει αυξήσεις μεγάλες στην τιμή του κομίστρου μέσω του νέου πολυζωνικού εισιτηρίου που θα εφαρμοστεί στο μέλλον:

Θα καταργήσει την κοινωνική πολιτική για φτωχούς συνανθρώπους μας και ανέργους.

Θα μειώσει δρομολόγια τις ώρες μη αιχμής προκειμένου να μεγιστοποιηθούν τα κέρδη των ιδιωτών.

Θα μειώσει τη συντήρηση του δικτυού για περιορισμό δαπανών και έχουμε ως τρανά παραδείγματα ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που όταν ιδιωτικοποιηθήκαν οι σιδηρόδρομοι στο παρελθόν, τα ατυχήματα από κακή συντήρηση των εγκαταστάσεων εκτοξεύτηκαν στα ύψη με συνέπεια τα κράτη να αναγκαστούν να αγοράσουν πίσω ξανά και άρον άρον, στην διπλάσια τιμή από ότι τα είχαν πουλήσει στους ιδιώτες.

Στις μέρες μας η κυβέρνηση στρώνει το χαλί στους επιχειρηματικούς ομίλους προωθώντας ιδιωτικοποιήσεις φιλέτων από την δημόσια περιουσία ξεκινώντας από το αμαξοστάσιο του Ελληνικού και συνεχίζοντας με ότι άλλο την προστάξουν οι πολιτικές που εκπροσωπεί, μη λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και το συμφέρων του λαού.

Το σωματείο μας διατρανώνοντας εμπράκτως την αντίθεση των εργαζομένων του Μετρό στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της δημόσιας περιουσίας προκυρήσσει προειδοποιητική στάση εργασίας την Πέμπτη 31/5/18 από ώρα 06:00 έως 09:00 και από ώρα 21:00 έως την λήξη της κυκλοφορίας.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γ. Γραμματέας
Σπύρος Ρεβύθης                                                Θανάσης Τζίνης

 

Η ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ:

Η συνέχιση επί 8 χρόνια των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας και του αφανισμού του κοινωνικού κράτους έχει εξαντλήσει τα όρια αντοχών και ανοχών της ελληνικής κοινωνίας.

Ο δρόμος για να περάσει ανεπιστρεπτί η μνημονιακή λαίλαπα είναι ακόμα μακρύς. Ο αγώνας είναι μονόδρομος καθώς, μάλιστα, βλέπουμε πολιτικές δυνάμεις να επιδιώκουν τη συνέχιση των μνημονίων και την… επιστροφή του Δ.Ν.Τ.

Ο αγώνας συνεχίζεται για:

  • την ανάκτηση των εργασιακών δικαιωμάτων,
  • την επαναθεμελίωση του κοινωνικού κράτους,
  • την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου ,
  • τη διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών.

Με αφορμή την Πανεθνική Ημέρα Δράσης, που διοργανώνουν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς όλοι οι εργαζόμενοι ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

Βροντοφωνάζουμε:
ΟΧΙ στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
ΟΧΙ στην ισοπέδωση της εργασίας.
ΟΧΙ στη συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου, που μπορεί να γίνει «παράθυρο» για την ιδιωτικοποίησή τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση, απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε:

  • Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων
  • Δημόσιες συγκοινωνίες στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
  • Άμεση αποκατάσταση όλων των ελλείψεων σε προσωπικό και ανταλλακτικά στις συγκοινωνίες.

Τη Πέμπτη 31/5 συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στις Αστικές συγκοινωνίες. Πραγματοποιούμε στάση εργασίας από έναρξη της κυκλοφορίας έως 08:00 π.μ. και συμμετέχουμε, στις 11 το πρωί, στη συγκέντρωση των εργαζόμενων στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γεν. Γραμματέας

Ε. Ρενιέρης                                                           Π. Κοντογιάννης