Σταθμός ΚΤΕΛ Ελαιώνα: Τούτο το έργο είναι μακέτο

Καθώς μπαίνουμε σιγά σιγά στην προεκλογική περίοδο, θα ακούμε συχνότερα για έργα-φαντάσματα που ξαφνικά θα βγαίνουν στην επιφάνεια, για να ξεχαστούν και πάλι μετά από κάποια χρονική περίοδο.

Αυτή είναι και η περίπτωση του νέου σταθμού ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα που αναμένεται να αντικαταστήσει τους σημερινούς σταθμούς σε Κηφισό και Λιοσίων. Ένα έργο που αν και βρίσκεται στον πάγο τα τελευταία χρόνια, χωρίς κάποια σημαντική εξέλιξη, παρουσιάζεται και πάλι σαν ένα έργο που είναι έτοιμο για υλοποίηση.

Το έργο επανέφερε στην επιφάνεια ο υποδιευθυντής Νέων Έργων στη Διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης της Αττικό Μετρό, Παναγιώτης Κλήμης ο οποίος μίλησε πρόσφατα σε εκδήλωση και έδωσε στη δημοσιότητα φωτορεαλιστικές απεικονίσεις του σταθμού, σαν καθρεφτάκια για ιθαγενείς. Οι φωτογραφίες – μακέτες φυσικά δεν διαφέρουν με παρόμοιες που έχουμε δει για τον εξωτερικό χώρο του σταθμού ενώ όσον αφορά το εσωτερικό μοιάζουν σαν copy-paste από παρόμοιες απεικονίσεις αεροδρομίων του εξωτερικού.

Το κυριότερο πρόβλημα είναι πως το μεγάλο αυτό έργο δεν έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να προσπαθεί να την εξασφαλίσει μέσω κοινοτικών πόρων καθώς και με δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον προϋπολογισμό του έργου αλλά όλα δείχνουν πως είναι πιθανό να φτάσει ακόμα και τα 300 εκατ. ευρώ.

Ο σταθμός του Ελαιώνα θα κατασκευαστεί εν μέρει άνωθεν του αμαξοστασίου της Αττικό Μετρό στην περιοχή του Ελαιώνα. Το σύνολο των χώρων θα φτάνει τα 40.000 τ.μ., οι ελεύθεροι χώροι πρασίνου θα εκτείνονται σε επιφάνεια 20.000 τ.μ. και οι χώροι για εμπορικές χρήσεις σε 11.750 τ.μ., ενώ θα περιλαμβάνονται 572 θέσεις στάθμευσης, εκ των οποίων οι 100 θα είναι για τους επιβάτες του μετρό με τον οποίο θα υπάρχει σύνδεση.

Δείτε επίσης: