Πέμπτη 10 Μαΐου: Ανεστάλη η στάση εργασίας στον Προαστιακό και τα τρένα

Ενημέρωση 9 Μαΐου:

Με απόφαση της Π.Ο.Σ. και για μία ακόμα φορά, η στάση εργασίας που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 10 Μαΐου ανεστάλη. Κατά συνέπεια, τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας και των τρένων σε όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση της Π.Ο.Σ., η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία.


Στάση εργασίας στον Προαστιακό της Αθήνας και τα υπόλοιπα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018, από τις 11:00 π.μ. έως τις 15:00. Τις ίδιες ώρες δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Η στάση εργασίας προκηρύχθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και αφορά τους εργαζόμενους στον Ο.Σ.Ε. Α.Ε., την Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε., την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. σε ολόκληρο το δίκτυο.

Η στάση εργασίας γίνεται με αφορμή την προθεσμία κατάθεσης βελτιωμένης προσφοράς από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς το ΤΑΙΠΕΔ για την απόκτηση της ΕΕΣΣΤΥ. Σημειώνεται ότι προηγούμενες στάσεις εργασίας ανεστάλησαν καθώς το ΤΑΙΠΕΔ δίνει παρατάσεις σε διάφορα στάδια του διαγωνισμού.