Δέκα βανδαλισμοί λεωφορείων το μήνα από το 2015 έως σήμερα

Δέκα βανδαλισμοί λεωφορείων το μήνα είναι ο απολογισμός της δράσης των μπαχαλάκηδων από το 2015 έως σήμερα. Σύμφωνα με στοιχεία της Ο.ΣΥ. Α.Ε. τα οποία διαβίβασε στην Βουλή το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και δημοσιεύει η ιστοσελίδα protothema.gr, από τον Ιανουάριο του 2015 έως και το Μάρτιο του 2018,  έχουν καταγραφεί συνολικά 374 περιστατικά ζημιών – βανδαλισμών οι οποίες αφορούν δρομολογημένα Λεωφορεία και Τρόλεϊ της εταιρείας.

Η εκτιμώμενη ζημιά των “κακόβουλων ενεργειών” ανέρχεται σε 1.136.517,04 ευρώ. Από τις συνολικά 374 περιπτώσεις, οι 208 έχουν ήδη αποζημιωθεί πλήρως μέσω της ασφαλιστικής κάλυψης επιστρέφοντας ποσό περίπου 1 εκατ. ευρώ ενώ εκκρεμούν προς έγκριση ποσά περίπου 60 χιλ ευρώ.

Όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα ο διευθύνων σύμβουλος της Ο.ΣΥ. κ. Γιώργος Γλύκος, «Είναι γεγονός πως κατά καιρούς η ΟΣΥ ΑΕ, στοχοποιείται από ομάδες ατόμων, όπου μέσω των κακόβουλων ενεργειών, στρέφονται εναντίον της, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο, να αναδείξουν τις όποιες κοινωνικοπολιτικές τους πεποιθήσεις».

Ακολουθεί η λίστα με όλους του βανδαλισμούς λεωφορείων από τον Ιανουάριο του 2015:


Πηγή: protothema.gr