ΟΣΥ: Ως και 300% πάνω οι επικυρώσεις εισιτηρίων σε λεωφορεία. Από σήμερα ξεκινούν έλεγχοι.

Andrea Motta/flickr.com

Αύξηση 100% στις επικυρώσεις εισιτηρίων σε λεωφορεία που σε ορισμένες τροφοδοτικές γραμμές του Μετρό φτάνουν ως και το 300% παρατηρήθηκε την περασμένη εβδομάδα ως συνέπεια της εφαρμογής του μέτρου της εισόδου από την μπροστινή πόρτα σε Λεωφορεία και Τρόλεϊ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο διευθύνων σύμβουλος της Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. κ. Γιώργος Γλυκός.

Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών σχετικά με το μέτρο, ο κ. Γλυκός δήλωσε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των οδηγών, ενώ πρόσθεσε πως από σήμερα Δευτέρα θα ξεκινήσουν «δειγματοληπτικοί έλεγχοι εισιτηρίων που θα συνοδεύονται και από επιβολή προστίμου».

Πάντως, μέρος της αύξησης των επικυρώσεων, σύμφωνα με τον κ. Γλυκό οφείλεται στο ότι μέχρι σήμερα κάτοχοι καρτών δεν τις επικύρωναν μέσα σε λεωφορεία καθώς δεν γνώριζαν ότι απαιτείται, με συνέπεια η αύξηση 100%-300% στις επικυρώσεις να μην συνοδεύεται και από ανάλογη αύξηση των εσόδων.

Το ζητούμενο τώρα είναι η πραγματοποίηση ελέγχων εισιτηρίων μέσα σε λεωφορεία. Αν και υποτίθεται πως οι οδηγοί θα έλεγχαν την επικύρωση των εισιτηρίων όσων εισέρχονται στα οχήματα, αυτό σήμερα είναι αδύνατο και για πρακτικούς λόγους: σε πολλές περιπτώσεις τα επικυρωτικά μηχανήματα έχουν τοποθετηθεί πίσω από τις θέσεις των οδηγών αντί μπροστά. Σύμφωνα με πληροφορίες ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να μετακινηθούν τα μηχανήματα επικύρωσης, κάτι τέτοιο όμως θα πάρει πολλούς μήνες για να γίνει στο σύνολο του στόλου.

Λύση επίσης αναζητείται και για την αποζημίωση οδηγών και ελεγκτών με κάποιο επίδομα ή μπόνους (κατά πάσα πιθανότητα ποσοστό από τα επιπλέον έσοδα) προκειμένου να έχει επιτυχία το μέτρο της εισόδου από την μπροστινή πόρτα. Όπως λένε γνωρίζοντες «ο μόνος τρόπος να πετύχει το μετρό και να σταματήσουν οι αντιδράσεις είναι να δοθεί κάποιο επίδομα στους οδηγούς. Διαφορετικά μέχρι το Σεπτέμβριο θα έχει ξεχαστεί».

Δείτε επίσης:

1 Comment

  1. Για να δούμε, θα προλάβουν οι ελεγκτές να βελτιώσουν την κατάσταση πριν οι «τίμιοι» επιβάτες αρχίσουν να νιώθουν χαζοί; Μακάρι.

    Επίσης ελπιδοφόρο οτι ακόμα και χωρίς «βούρδουλα» είχαμε μεγάλη βελτίωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*