ΟΑΣΑ: Οι επιβάτες ανταποκρίνονται με συνέπεια στην είσοδο από την πρώτη πόρτα των λεωφορείων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά το κλείσιμο των πυλών σε μετρό και ηλεκτρικό, ο ΟΑΣΑ, σε συνεργασία με την ΟΣΥ, προχώρησε στην εφαρμογή του μέτρου της επιβίβασης, σε λεωφορεία και τρόλεϊ, από την μπροστινή θύρα των οχημάτων, με το επιβατικό κοινό να ανταποκρίνεται με συνέπεια.

Το μέτρο αυτό, το οποίο τυγχάνει ευρείας εφαρμογής σε πανευρωπαϊκό (Λονδίνο, Παρίσι, Βαρκελώνη, Βερολίνο, Ελσίνκι) και όχι μόνο επίπεδο, αποσκοπεί στην ομαλότερη ροή των επιβατών εντός του οχήματος, δεδομένου ότι οι επιβάτες εισέρχονται από την μπροστινή θύρα και αποβιβάζονται από τις υπόλοιπες.

Παράλληλα, το μέτρο στοχεύει στη διασφάλιση των εσόδων του ομίλου ΟΑΣΑ και την ελαχιστοποίηση της εισιτηριοδιαφυγής.

Για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, έχουν τοποθετηθεί ειδικά αυτοκόλλητα στα οχήματα του στόλου της ΟΣΥ, ενώ οι ενέργειες ενημέρωσης επεκτείνονται στις προμετωπίδες και στις οθόνες τηλεματικής των οχημάτων, στις «έξυπνες στάσεις» και στην εφαρμογή OASA Telematics.

Σημειώνεται ότι κάθε επιβάτης οφείλει να επικυρώνει ηλεκτρονικό εισιτήριο / κάρτα, κατά την είσοδό του, σε
λεωφορεία και τρόλεϊ.

OΟΑΣΑ παρακολουθεί διαρκώς το συγκοινωνιακό έργο μέσω της εφαρμογής της τηλεματικής, κάτι το οποίο επιτρέπει την πραγματοποίηση λειτουργικών παρεμβάσεων, όπου κρίνεται σκόπιμο.

Δείτε επίσης:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*