Από σωματικό έλεγχο θα περνούν οι επιβάτες του Μετρό του Λος Άντζελες

Ασφάλεια επιπέδου αεροδρομίου θα αποκτήσει σε λίγο καιρό το Μετρό του Λος Άντζελες καθώς στους σταθμούς θα τοποθετηθούν σαρωτές σώματος για την ανίχνευση ύποπτων αντικειμένων, όπως όπλα και εκρηκτικά. Η Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών (TSA), το σώμα που πραγματοποιεί ελέγχους στα αμερικανικά αεροδρόμιο συνεργάστηκε με το Μετρό του Λος Άντζελες για τη δοκιμή των κινητών σαρωτών τον τελευταίο ένα χρόνο.

Σε αντίθεση με τους ελέγχους που γίνονται στα αεροδρόμιο, οι επιβάτες του Μετρό δεν θα χρειαστεί να καθυστερούν καθώς ο έλεγχος θα γίνεται κατά τη διάρκεια που κατεβαίνουν τις κυλιόμενες σκάλες για να εισέλθουν στους σταθμούς. Τα κινητά μηχανήματα μπορούν να εντοπίσουν μεταλλικά ή μη μεταλλικά αντικείμενα που έχουν πάνω τους επιβάτες που βρίσκονται σε απόσταση 9 μέτρων ενώ μπορούν να ελέγξουν μέχρι και 2.000 επιβάτες την ώρα.

Το Μετρό του Λος Άντζελες είχε δοκιμάσει διάφορους τύπους σαρωτών, συμπεριλαμβανομένων αυτών που χρησιμοποιούνται στα αεροδρόμιο και απαιτούν οι επιβάτες να περάσουν μέσα από μία πύλη. Η TSA έχει δοκιμάσει στο παρελθόν τους κινητούς σαρωτές στο σταθμό Penn της Νέας Υόρκης, στο Union Station της Ουάσινγκτον καθώς και σε ένα σταθμό του Νιου Τζέρσεϊ κατά τη διάρκεια του Superbowl το 2014.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ένας μετανάστης από το Μπαγκλαντές τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να πυροδοτήσει μία αυτοσχέδια βόμβα που έφερε πάνω του σε σταθμό του Μετρό κοντά στην Times Square της Νέας Υόρκης.

Η κόκκινη γραμμή του Μετρό του Λος Άντζελες μεταφέρει καθημερινά περίπου 150.000 επιβάτες ενώ όλο το σύστημα του Μετρό πραγματοποιεί 112 εκατομμύρια δρομολόγια το χρόνο.

Πηγή: hollywoodreporter.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*