Ρήξη ΟΑΣΑ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Θα συνεχιστεί η φόρτιση μειωμένων εισιτηρίων Ath.ena Ticket στον Προαστιακό

Κόντρα στα σχέδια του ΟΑΣΑ για κατάργηση της πώλησης και επαναφόρτισης μειωμένων εισιτηρίων Ath.ena Ticket πάει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ιταλικών συμφερόντων εταιρεία, η έκδοση και επαναφόρτιση μειωμένων πολλαπλών εισιτηρίων Ath.ena Ticket θα συνεχιστεί κανονικά από την 1η Οκτωβρίου και μετά στα εκδοτήρια εισιτηρίων του Προαστιακού.

Από τον περασμένο Ιούλιο, ο ΟΑΣΑ είχε ανακοινώσει πως μετά την 1η Οκτωβρίου, οι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου (ανήλικοι, άνω των 65, φοιτητές, πολύτεκνοι) θα μπορούν να μετακινούνται μόνο με τη χρήση προσωποποιημένης κάρτας Ath.ena Card. Σκοπός είναι η μείωση της εισιτηριοδιαφυγής, η προώθηση της επαναφόρτισης των εισιτηρίων και η μείωση του κόστους από την έκδοση των χάρτινων εισιτηρίων Ath.ena Ticket.

Εφόσον δεν υπάρξει κάποια νέα πρωτοβουλία από την πλευρά του ΟΑΣΑ, τα μειωμένα εισιτήρια Ath.ena Ticket που θα εκδίδονται στα εκδοτήρια εισιτηρίων του Προαστιακού θα ισχύουν κανονικά σε όλα τα μέσα του ΟΑΣΑ.

Σημειώνεται πως αν και πριν λίγους μήνες υπήρξε συμφωνία μεταξύ ΟΑΣΑ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ ώστε οι δύο εταιρείες να χρησιμοποιούν συμβατά συστήματα ηλεκτρονικού εισιτηρίου, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχωρά στη μετάβαση στο ηλεκτρονικό εισιτήριο με τους δικούς της ρυθμούς. Είναι χαρακτηριστικό πως οι μπάρες του ηλεκτρονικού εισιτηρίου παραμένουν ορθάνοιχτες σε όλους τους σταθμούς του Προαστιακού, ενώ στο σταθμό Λαρίσης δεν υπάρχουν καν μηχανήματα για επικύρωση ηλεκτρονικών εισιτηρίων.

Δείτε επίσης:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*