Υπό διάλυση: Τριήμερο ταλαιπωρίας στον Προαστιακό της Αθήνας

Cuddly Little Owl/flickr.com

Για το απόγευμα της Παρασκευής 28 Σεπτεμβρίου ανεστάλησαν τα τοπικά δρομολόγια Λιόσια – Κορωπί:


Στα όριά του έφεραν τα ακραία (αν και έχουμε δει και πολύ χειρότερα) καιρικά φαινόμενα τον Προαστιακό της Αθήνας της τελευταίες τρεις ημέρες. Οι καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων λόγω των καιρικών συνθηκών και των τεχνικών προβλημάτων κορυφώθηκαν το πρωί της Παρασκευής όταν διακοπή ρεύματος διέκοψε την κυκλοφορία μεταξύ Πλακεντίας – Αεροδρομίου και Πειραιά – Αθηνών ως και τις 11 περίπου το πρωί, με τους επιβάτες να μένουν ακινητοποιημένοι σε σταθμούς μακριά από τον προορισμό τους.

Η κατάσταση έγινε χειρότερη λόγω της απουσίας επίσημης ενημέρωσης στους σταθμούς από την πλευρά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οι μόνοι που προσπαθούσαν να βοηθήσουν στους σταθμούς, χωρίς να έχουν ούτε οι ίδιοι επίσημη ενημέρωση, ήταν οι υπάλληλοι σεκιούριτι.

Τις δύο τελευταίες ημέρες η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αρκέστηκε σε 3 tweets με τα οποία απέδωσε τα προβλήματα στις χαμηλές ταχύτητες λόγω καιρικών συνθηκών [σε μία περίπτωση βέβαια που καταφέραμε να πάρουμε το τρένο μετά από ημίωρη καθυστέρηση αυτό πήγαινε πιο γρήγορα απ’ ότι συνήθως για να καλύψει το χρόνο] και στα προβλήματα στην υποδομή του ΟΣΕ και πάλι λόγω του καιρού:

Οι επιβάτες χρησιμοποίησαν επίσης το twitter για να εκφράσουν τα παράπονά τους προς την ιδιωτική εταιρεία:

Σίγουρα δεν είναι καλή εικόνα για μία εταιρεία που υπόσχεται «υπερηχητικές» ταχύτητες στη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη εντός λίγων μηνών να μη μπορεί να εγγυηθεί τη λειτουργία του Προαστιακού της Αθήνας, μίας από τις πλέον σύγχρονες σιδηροδρομικές γραμμές της χώρας, ακόμα και υπό κακές καιρικές συνθήκες και μάλιστα χωρίς καν να καταφέρει να κρατά ενημερωμένους τους επιβάτες που ταλαιπωρούνται.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*