Αμερικανική λογοτεχνία στο Μετρό της Αθήνας για τη διοργάνωση της Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου

Συνεργασία με το δήμο Αθηναίων και τις πρεσβείες των ΗΠΑ και της Ιρλανδίας θα έχει η ΣΤΑΣΥ στα πλαίσια της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» από το φετινό Σεπτέμβριο μέχρι τον Απρίλιο του 2019.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου στο σταθμό του Συντάγματος θα ξεκινήσουν οι αναγνώσεις αποσπασμάτων αμερικανικής λογοτεχνίας -χρηματοδοτούμενες από την Πρεσβεία των ΗΠΑ- από εθελοντές του Διαβάζω για τους Άλλους. Ο ήχος θα ακούγεται από τα μεγάφωνα ενώ ταυτόχρονα θα προβάλλεται συναφές βίντεο από τις οθόνες. Η δράση θα λαμβάνει χώρα την πρώτη Κυριακή και Δευτέρα κάθε μήνα και καθημερινά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της λήξης της Παγκόσμιας Πρωτεύουσα Βιβλίου, στα Ελληνικά και τα Αγγλικά.

Την 1η Οκτωβρίου στο σταθμό του Συντάγματος θα φιλοξενηθεί και η εναρκτήρια εκδήλωσης της συνεργασίας των δήμων της Αθήνας και του Πειραιά στο πλαίσιο της “Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου” σε συνδιοργάνωση με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Οι φιλαρμονικές των δύο δήμων θα παίξουν μουσική στον χώρο της έκδοσης εισιτηρίων. Η καταληκτική ημέρα θα εορταστεί με την παρουσία των φιλαρμονικών των δύο δήμων στο σταθμό του ηλεκτρικού στον Πειραιά, ενώ θα ακολουθήσουν δρώμενα στο Δημοτικό Θέατρο.

Εκδήλωση σε συνεργασία με την Ιρλανδική πρεσβεία θα πραγματοποιηθεί στο σταθμό του Κεραμεικού, όπου για τρεις εβδομάδες εντός του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου θα φιλοξενηθεί έκθεση για τον Τζέημς Τζόϋς. Στον ίδιο σταθμό, στις 5 Οκτωβρίου θα φιλοξενηθεί ένα υπαίθριο επιτραπέζιο παιχνίδι για το βιβλίο σε διαστάσεις περίπου 2 επί 2 μέτρα.

Επιπλέον, για την προβολή των εκδηλώσεων, θα παραχωρηθούν θέσεις για τοποθέτηση προωθητικών αυτοκόλλητων στις πλατφόρμες των σταθμών για τους μήνες Σεπτέμβριος 2018 – Απρίλιος 2019, καθώς και διαφημιστικά πλαίσια για τους μήνες Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2018 και Φεβρουάριος – Απρίλιος 2019.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΤΑΣΥ, τα ανταποδοτικά οφέλη για την στήριξη της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – παγκόσμια πρωτεύουσα του Βιβλίου» θα είναι η χρήση του λογότυπου της ΣΤΑΣΥ σε όλο το επικοινωνιακό υλικό και στα social media, όπως και αναφορές σε συνεντεύξεις, αφιερώματα σε περιοδικά, άρθρα, στις Τελετής Έναρξης και Λήξης και συμμετοχή στις Γιορτές του Νέου Έτους. Επίσης στελέχη της ΣΤΑΣΥ θα καλούνται στις επίσημες συνεντεύξεις τύπου που παραθέτει ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης και θα τους διατίθενται 2 προσκλήσεις για τις επίσημες εκδηλώσεις.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*