Περικοπή στα δρομολόγια του Μετρό προς Αεροδρόμιο: Θα ξεκινούν από Δουκ. Πλακεντίας

Μαχαίρι μπαίνει από την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2018 στα δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο. Όπως ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ, τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται μόνο μεταξύ των σταθμών Δουκ. Πλακεντίας και Αεροδρόμιο αντί κατά μήκους όλης της γραμμής 3 Αεροδρόμιο – Αγία Μαρίνα όπως σήμερα.

Οι επιβάτες που έχουν ως προορισμό το Αεροδρόμιο θα πρέπει να μετακινούνται ως το σταθμό Δουκ. Πλακεντίας από όπου θα ξεκινούν συρμοί του Μετρό με προορισμό το Αεροδρόμιο στις :25 και :55.

Και οι επιβάτες του Μετρό από το Αεροδρόμιο (αναχώρηση :00 και :30) θα αποβιβάζονται στο σταθμό Δουκ. Πλακεντίας όπου εντός λίγων λεπτών θα ξεκινά συρμός προς Αγία Μαρίνα.

Στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο, οι επιβάτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν και τα δρομολόγια του Προαστιακού (απαιτείται μετακίνηση σε διαφορετική αποβάθρα).

Αυτή τη στιγμή, η ΣΤΑΣΥ διαθέτει 7 συρμούς που μπορούν να κινηθούν στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο του Μετρό. Εν όψει της παράδοσης της επέκτασης γραμμής 3 ως τη Νίκαια σε λιγότερο από ένα χρόνο, θα δημιουργούνταν πρόβλημα καθώς οι συρμοί θα επαρκούσαν οριακά, για αυτό και η διοίκηση της εταιρείας αναζητούσε λύσεις.

Ωστόσο, η άμεση περικοπή των δρομολογίων ως το σταθμό Δουκ. Πλακεντίας δεν δικαιολογήθηκε από την ΣΤΑΣΥ. Μία προφανώς καλύτερη λύση θα ήταν τα δρομολόγια να παραμείνουν ως το σταθμό Αγία Μαρίνα ή έστω ως το Μοναστηράκι.

Σημειώνεται πως από το 2004 που το Μετρό έφτασε στο Αεροδρόμιο, τα δρομολόγια πάντα έφταναν ως τον τερματικό σταθμό της γραμμής (αρχικά Μοναστηράκι, στη συνέχεια Αιγάλεω και Αγία Μαρίνα).

Έτσι από την 1η Νοεμβρίου, ο Προαστιακός θα είναι το μόνο μέσο σταθερής τροχιάς που θα έχει απευθείας δρομολόγια ως το κέντρο της Αθήνας (σταθμός Λαρίσης) και το λιμάνι του Πειραιά, όπου το Μετρό αναμένεται να φτάσει ως το 2021.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών για την αλλαγή στα δρομολόγια:

Δυστυχώς για άλλη μια φορά η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ έρχεται να επιβεβαιώσει την προχειρότητα με την οποία λειτουργεί και τις συνέπειες αυτής. Έχοντας εγκαίρως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του συστήματος από τις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό και ανταλλακτικά με αλλεπάλληλα Δελτία Τύπου τον τελευταίο χρόνο, έχουμε καταστήσει σαφές προς κάθε ενδιαφερόμενο πως η συνεχιζόμενη απαξίωση της εταιρίας μέσω της μείωσης του παραγόμενου συγκοινωνιακού έργου οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο πέρασμα της εταιρίας στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Με απόλυτο κυνισμό η Διοίκηση μόλις πρόσφατα ανακοίνωσε πως από την Πέμπτη 01/11/18 τροποποιούνται τα δρομολόγια των συρμών του Αεροδρομίου εξαιτίας της έλλειψης ανταλλακτικών!!!!!!!!!.Την αποκλειστική ευθύνη για τα παραπάνω εκτός της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών έχουν ο Διευθύνων Σύμβουλος καθώς και οι σημερινοί Γενικοί Διευθυντές Λειτουργίας και Συντήρησης.

Επιπροσθέτως της συντελούμενης απαξίωσης της εταιρίας, μεγαλώνει και η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού που μετά την άστοχη εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου με τις ατελείωτες ουρές μπροστά από τα εκδοτήρια θα κληθεί να ́ ́πληρώσει ́ ́το μάρμαρο της Πολιτικής-Διοικητικής ανυπαρξίας. Παραμένοντας πιστοί στις θέσεις μας θεωρούμε πως μόνο η πρόσληψη τακτικού προσωπικού για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στην προδιαγεγραμμένη πορεία ξεπουλήματος και ιδιωτικοποίησης.

Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γενικός Γραμματέας
Σπύρος Ρεβύθης                                                          Θανάσης Τζίνης

 

Δείτε επίσης:

1 Comment

  1. Μύλος και απαξίωση. Άντε πες στον άλλο να δώσει €10 για το “γρήγορο” μέσο που θέλει αλλαγή οχήματος στα μισά.

    Ήδη ήταν κακό που είχαμε σχετικά αραιά δρομολόγια, τώρα θα έχει και ανταποκρίσεις αναγκαστικά. Το κερασάκι είναι ότι όπως είναι η διάταξη της Πλακεντίας δεν μπορούν να συνδιάσουν εύκολα τα δρομολόγια προαστιακού και μετρό.

    Εκτός αν έχει κάποια επιγραφή που αλλάζει και σου λέει “το επόμενο τρένο για αεροδρόμιο θα φύγει από την Χ αποβάθρα σε Υ λεπτά” ΚΑΙ σου γράφει και τον χρόνο μετάβασης (με βαλίτσες) από τη μία στην άλλη.

    1000 φορές καλύτερα να τα κάνουν αεροδρόμιο-μοναστηράκι.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*