Συνεχίζονται οι επιθέσεις σε λεωφορεία – Επιστρέφουν τα δρομολόγια στο Καματερό

Συνεχίζονται οι επιθέσεις με πέτρες εναντίον διερχόμενων λεωφορείων μετά τα περιστατικά των τελευταίων ημερών στην περιοχή του Καματερού. Οι επιθέσεις αυτή τη φορά δεν έγιναν σε κάποια απομακρυσμένη περιοχή αλλά στη λεωφόρο Συγγρού, πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως αναφέρει το citybus-drivers.blogspot.com, η πρώτη επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 20:10 του περασμένου Σαββάτου στην λεωφ. γραμμή 550 στο ύψος της στάσης «ΣΤΡΟΦΗ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ» όταν το λεωφορείο βρισκόταν με κατεύθυνση προς Π. Φάληρο, από άγνωστο αντικείμενο έσπασε ένα παράθυρο.

Η δεύτερη επίθεση σημειώθηκε επίσης στην Λ. Συγγρού περίπου στις 21:15 στην λεωφ. γραμμή Α2 με κατεύθυνση προς Ακαδημία και στο ύψος της στάσης «ΑΓ. ΣΩΣΤΗΣ» επίσης έσπασαν το τζάμι στην δεύτερη πόρτα.νΗ τρίτη επίθεση επί της Λ. Συγγρού περίπου στις 21:50 ξανά στην λεωφ. γραμμή Α2 στο ύψος της στάσης «ΑΓ. ΣΩΣΤΗΣ» επίσης με κατεύθυνση προς Ακαδημία.

Παράλληλα το μεσημέρι της Κυριακής στις 14:20 ξανά στο ύψος της στάσης «ΑΓ. ΣΩΣΤΗΣ» συνέβη το ίδιο περιστατικό στην λεωφορειακή γραμμή 106 με κατεύθυνση προς ΦΙΞ.

Για τα περιστατικά, που ευτυχώς δεν οδήγησαν σε κάποιο τραυματισμό ενημερώθηκε η αστυνομία.

Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν και χτες Δευτέρα. Η πρώτη σημειώθηκε στις 7:00 το απόγευμα με πέτρες κατά του λεωφορείου (Γ10) στους Αγίους Αναργύρους προκαλώντας ζημιές. Η δεύτερη επίθεση, πιθανότατα με αεροβόλο όπλο, πραγματοποιήθηκε στις 9.00 το βράδυ στο λεωφορείο (Α2) που βρισκόταν στη στάση Εφέσσου επί της Λεωφόρου Συγγρού με αποτέλεσμα μία επιβάτης να τραυματιστεί ελαφρά.

Επανέρχονται τα δρομολόγια στο Καματερό

Εν τω μεταξύ απόφαση για επαναφορά της λειτουργίας των κανονικών διαδρομών των λεωφορειακών γραμμών 701 και 704 από σήμερα Τρίτη έλαβε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Οι διαδρομές είχαν αλλάξει εδώ και μία εβδομάδα ώστε τα λεωφορεία να μη διέρχονται από την οδό Παπάγου στο Καματερό όπου είχαν σημειωθεί πολλές επιθέσεις με πέτρες, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΑΣΑ με τη συμμετοχή στελεχών του δήμου και της αστυνομίας συμφωνήθηκε να βελτιωθεί ο φωτισμός στο σημείο και να αυξηθούν οι περιπολίες ενώ το βράδυ της Δευτέρας θα πραγματοποιούταν αυτοψία της περιοχής από τον ΟΑΣΑ.

Όπως πάντως σημειώνεται στην ανακοίνωση, σε περίπτωση ενδεχόμενων νέων κρουσμάτων θα υπάρξει άμεση απάντηση με εκ νέου περικοπή των δρομολογίων.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*