Συνέλαβαν κι άλλη σπείρα πορτοφολάδων στον ΗΣΑΠ

Badseed/wikipedia.org

Οι σπείρες πορτοφολάδων στο Μετρό, και ιδιαίτερα στη γραμμή του ΗΣΑΠ, έχουν μετατραπεί σε λερναία ύδρα αφού όσες και να εξαρθρώνονται πάντα υπάρχουν νέες που λαμβάνουν τη θέση τους, ενώ τα μέτρα ασφαλείας φαίνεται πως ακόμα δεν επαρκούν.

Η τελευταία σπείρα εξαρθρώθηκε αυτή την εβδομάδα. Όπως αναφέρει το news247.gr, οι επιβάτες στο σταθμό Κάτω Πατήσια του ΗΣΑΠ ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν μπροστά στα μάτια τους συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας, πορτοφολάδες που είχαν ρημάξει τους επιβάτες στους σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ. 

Το κύκλωμα αποτελούσαν 6 Αλβανοί οι οποίοι δρούσαν με τη μέθοδο του συνωστισμού. Προκαλώντας τεχνητό συνωστισμό έβρισκαν ευκαιρία να αρπάξουν πορτοφόλια από τσάντες και τσέπες επιβατών χωρίς αυτοί να αντιληφθούν το παραμικρό.  

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας προσπαθούσαν για μήνες να τους εντοπίσουν, προσποιούμενοι του επιβάτες.

Τελικά τους έπιασαν επ’ αυτοφώρω τη στιγμή που αφαιρούσαν το πορτοφόλι μίας κοπέλας από την τσάντα της, χθες το απόγευμα.

Είδαν να αφαιρούν το πορτοφόλι και μόλις έβγαλαν τα χρήματα το πέταξαν, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να καταδιώξουν και τους έξι δράστες, κατάφεραν όμως να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τους δύο, ενώ οι υπόλοιποι ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται. Από την Ασφάλεια συνεχίζεται η έρευνα μέχρι να διαπιστωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητάς τους.

 

Η αστυνομία πρόκειται να αποκτήσει μόνιμη παρουσία μέσα στους σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ ως αντιστάθμισμα της παροχής δωρεάν μετακινήσεων στους αστυνομικούς, όπως προβλέπεται από ΚΥΑ που υπεγράφη πριν λίγες μέρες.

Ωστόσο, ο ρόλος της αστυνομίας θα είναι περισσότερο συμπληρωματικός, αφού η ΣΤΑΣΥ αποφάσισε πως η φύλαξη θα ανατεθεί σε εταιρείες σεκιούριτι έναντι εκατοντάδων χιλιάδων ευρών. 

Πηγή: news247.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*