Οι επιθέσεις κατά λεωφορείων στα Λιόσια φέρνουν (ξανά) αλλαγές στα δρομολόγια

Ενημέρωση:

Δύο νεαρά άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτοι για την επίθεση στον οδηγό λεωφορείου στο Ίλιον το βράδυ της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο ανήλικοι αναγνωρίστηκαν από τον οδηγό που δέχθηκε την επίθεση από 5-6 άτομα. 

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 29-1-2019 στους Αγίους Αναργύρους, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 18 και 20 ετών, για ληστεία κατά συναυτουργία και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 28-1-2019, οι συλληφθέντες μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, οι οποίοι επέβαιναν σε λεωφορείο της Ο.ΣΥ. στην περιοχή του Ιλίου, επιτέθηκαν στον οδηγό και με χρήση σωματικής βίας τον τραυμάτισαν στο πρόσωπο και αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο.

Οι δράστες μετά την ακινητοποίηση του λεωφορείου και κατά την αποβίβασή τους από αυτό, έρριψαν πέτρες προκαλώντας τη θραύση ενός υαλοπίνακα καθώς και του καθρέπτη του οχήματος.

Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και εκτεταμένες αναζητήσεις, εντόπισαν δύο (2) εκ των δραστών και τους συνέλαβαν. Στην κατοχή του 18χρονου βρέθηκε το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 


Οι συνεχείς επιθέσεις ομάδες ατόμων κατά λεωφορείων στα δυτικά προάστια φέρνουν για ακόμα μία φορά μεταβολές στα δρομολόγια.

Το τελευταίο περιστατικό συνέβη το βράδυ της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου όταν οδηγός λεωφορείου έπεσε θύμα ληστών που τον ξυλοκόπησαν και προκάλεσαν ζημιές στο λεωφορείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συμβάν σημειώθηκε επί των οδών  Αετόπετρας και Αιακού στο Ίλιον στις 22:30 περίπου. Άτομα νεαρής ηλικίας (Ρομά, σύμφωνα με την καταγγελία) επιτέθηκαν στον οδηγό του λεωφορείου της γραμμής 701 ΚΑΜΑΤΕΡΟ – ΙΛΙΟΝ – ΣΤ. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ. Αφού του πήραν όλα τα προσωπικά αντικείμενα, έσπασαν και το λεωφορείο χτυπώντας το με διάφορα αντικείμενα, πέτρες καδρόνια και ότι άλλο έβρισκαν μπροστά τους. Ο οδηγός διακομίστηκε στο νοσοκομείο πολύ άσχημα χτυπημένος ενώ οι δράστες έφυγαν ανενόχλητοι.
 
Κατόπιν αυτού, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ έλαβε πρωτοβουλία για μεταβολή των δρομολογίων της γραμμής 701 από την Τρίτη 29 Ιανουαρίου και κάθε μέρα από τις 18:00 ως εξής:
 
  • Προς Ανθούπολη: Από τέρμα – ευθεία Αγίου Νικολάου – αριστερά Ερμιόνης – δεξιά Ιπποδαμείας – συνέχεια ως έχει.
  • Προς Καματερό: Από Ιπποδαμείας – αριστερά Ερμιόνης – δεξιά Αγίου Νικολάου

 

Τον περασμένο Οκτώβριο, τα δρομολόγια των γραμμών 701 και 704 είχαν και πάλι μεταβληθεί καθώς μέσα σε δύο εβδομάδες είχαν σημειωθεί 11 επιθέσεις με πέτρες. Τα δρομολόγια τελικά επανήλθαν ύστερα από μία εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια σύσκεψης με την αστυνομία στα γραφεία του ΟΑΣΑ είχε αποφασιστεί να ληφθούν μέτρα αλλά αυτά φαίνεται πως λειτούργησαν μόνο προσωρινά. 

Ένα αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε και το βράδυ της Παρασκευής 18 Ιανουαρίου εντός λεωφορείου της γραμμής Α10 ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ – ΑΧΑΡΝΑΙ όταν «ναρκομανής» μαχαίρωσε επιβάτη με σκοπό να τον ληστέψει. Το λεωφορείο εκτελούσε δρομολόγιο προς Αθήνα, όταν στις 21.10 μετά τη στάση ΗΡΩΟΝ, ο οδηγός άκουσε φωνές να κάνουν έκκληση για βοήθεια ενώ μία γυναίκα τον ενημερώνει ότι ναρκομανείς έχουν μαχαιρώσει επιβάτη προσπαθώντας να τον ληστέψουν. Ο οδηγός κάλεσε την Άμεση Δράση η οποία έφτασε σε λιγότερο από 10 λεπτά με μεικτό κλιμάκιο. Παρά την άμεση επέμβαση της αστυνομίας ο δράστης ξέφυγε, βγαίνοντας πιθανόν από κάποιο παράθυρο.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*