Οι αναγνώστες του Athens Transport γράφουν: ηλεκτρονικό εισιτήριο, δρομολόγια προαστιακού και κανόνες υγιεινής

Θερμή ανταπόκριση είχε η πρωτοβουλία του Athens Transport να δώσει στους αναγνώστες έναν εύκολο τρόπο να στείλουν κείμενα προς δημοσίευση. 

Συμπληρώνοντας τη φόρμα, μπορείτε και εσείς να γράψετε για εμπειρίες και συμβάντα (θετικά ή αρνητικά) από την καθημερινότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καταγγελίες, σκέψεις και ιδέες ή ότι άλλο βλέπετε σχετικό με τις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Αυτή την εβδομάδα, μεταξύ άλλων, οι αναγνώστες μας θίγουν προβλήματα με την επικύρωση ηλεκτρονικών εισιτηρίων στο σταθμό του Συντάγματος, την προβληματική ανταπόκριση δρομολογίων του Προαστιακού στο σταθμό των Άνω Λιοσίων και το ζήτημα της τήρησης κανόνων υγιεινής από τους επιβάτες των μέσων.

 

Ο Γ. Τ. γράφει για ένα πρόβλημα που υπάρχει με το ηλεκτρονικό εισιτήριο κατά τη μετεπιβίβαση στο σταθμό του Συντάγματος:

Θα ήθελα να αναφέρω πως πριν από αρκετό καιρό ήμουν με το ποδήλατό μου στον σταθμό της ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ και ήθελα να πάω προς το ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Μου επικυρώθηκε κανονικά το εισιτήριο μέσω της μεγάλης πύλης (γιατί μόνο από εκεί μπορούσα να περάσω με το ποδήλατο).

Μόλις κατέβηκα στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ πήρα το ασανσέρ και ανέβηκα υποχρεωτικά στο σημείο όπου είναι ο Σταθμάρχης. Για να πάω προς το ΕΛΛΗΝΙΚΟ έπρεπε να αλλάξω ασανσέρ το οποίο βρίσκεται εκτός των πυλών. Στις πύλες στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ με άφησε κανονικά να βγω από το σύστημα και πήγα να το ξαναχτυπήσω στο ακυρωτικό μηχάνημα που βρίσκεται μπροστά από το ασανσέρ και όταν την πέρασα την κάρτα μου μου έγραφε το μηχάνημα ότι “Έχει ήδη επικυρωθεί” και μόλις κατέβηκα στον σταθμό του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ δεν με άφηνε να βγω από το σύστημα και μου έγραφε “Κλήση Βοήθειας”.

Αυτό το πρόβλημα δεν συμβαίνει μόνο με επιβίβαση από τον σταθμό της ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ αλλά και από τους υπόλοιπους σταθμούς που βρίσκονται από το ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ μέχρι και την ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ.

Όταν ενημέρωσα και τον ελεγκτή αλλά και τον Σταθμάρχη στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ αλλά και στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ μου είπαν πως το ξέρουν και ότι θα λυθεί. ΑΚΟΜΑ ΛΥΝΕΤΑΙ. Όποιος δεν με πιστεύει ας το δοκιμάσει και ο ίδιος.

 

Η Μαρία Σκαμπαρδώνη γράφει για την ευθύνη που έχουν οι επιβάτες για την τήρηση κανόνων υγιεινής κατά τη μετακίνησή τους με τα μέσα:

Λένε πως το χιούμορ είναι το μεγαλύτερο όπλο για την αντιμετώπιση όλων των σοβαρών καταστάσεων της ζωής μας. Και αυτό ισχύει, αν μιλάμε για την καθημερινή ζωή στην πόλη και την μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ναι, μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως οι ανθρώπινες σχέσεις γίνονται ευκολότερες και πιο στενές μέσα σε ένα τραμ ή λεωφορείο. Τα βρεγμένα καθίσματα –ειδικά σε περιόδους καλοκαιριού, ο ιδρώτας, η ζέστη και η πίεση, όλα αυτά είναι αισθήματα που έχουμε βιώσει όταν έχουμε χρησιμοποιήσει ένα μέσο για τη μεταφορά μας. Η ψύχρανση των ανθρώπινων σχέσεων γίνεται θερμότερη με το να στοιβαζόμαστε ασφυκτικά ο ένας επάνω στον άλλον. Για όσους έχουμε χρησιμοποιήσει είτε λεωφορείο, είτε τραμ για Άλιμο, Νέα Σμύρνη, Αθήνα, θα έχουμε γίνει μάρτυρες όλων αυτών των παραδειγμάτων.

Όλοι γνωρίζουμε πως ο συνωστισμός αποτελεί και έναν σημαντικό τρόπο μεταφοράς ασθενειών, μέσω της μεταφοράς των υγρών και των μικροβίων. Αυτό δημιουργεί σε όλους μας –όχι μόνο σε υπεύθυνους- την ευθύνη του να φροντίζουμε για την καθαριότητα του χώρου στον οποίο κινούμαστε.

Η συχνή καθαριότητα των μέσων μαζικής μεταφοράς και η τήρηση των στοιχειωδών κανόνων υγιεινής, θα βοηθήσει όλους μας να απολαμβάνουμε ξεκούραστες και προπάντων ασφαλείς μεταφορές.

 

Ο Σ. Γ. γράφει για τις λεωφορειολωρίδες που μάλλον έχουν γίνει προαιρετικές:

Σχετικά με τις λεωφορειολωρίδες. Ισχύουν ή όχι; Αστυνομεύονται ή όχι; Μόνιμα παραβιασμένες με τροχονόμους παρόντες οι οποίοι δεν κάνουν ούτε παρατήρηση. Περιπολικά μέσα στην λωρίδα τα οποία ακολουθούν την ουρά των ΙΧ που την παραβιάζουν και λεωφορεία κολλημένα στην κίνηση. Τελικά τι θα γίνει; Μήπως να καταλήξουμε σε ποιο ακραίο μετρα βάζοντας κάμερα μέσα στα λεωφορεία ώστε να καταγράφει τα οχήματα που την παραβιάζουν και να στέλνουν τα στοιχεία στην τροχαία για την αποστολή των προστίμων; Υπάρχει άλλος τρόπος να σεβαστούν το μέτρο; Η λωρίδα στην Ιπποκράτους είναι μόνιμα ένα υπαίθριο parking.

 

Αναγνώστης γράφει για την κατάσταση στον Προαστιακό εξαιτίας μη ανταπόκρισης αμαξοστοιχιών στο σταθμό Άνω Λιόσια:

Για όσους θέλουν να πάνε με τον προαστιακό έως το αεροδρόμιο από το Κιάτο, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ φροντίζει κάθε πρωινό να «συσφίγγουμε» τις σχέσεις μας με τους συνεπιβάτες μας και να κινδυνεύουμε να πάθουμε ασφυξία.

Η αμαξοστοιχία Κιάτο- Πειραιάς φτάνει γεμάτη όρθιους στο σταθμό των Άνω Λιοσίων στις 08:01 περίπου, και 2 λεπτά νωρίτερα αναχωρεί ΑΔΕΙΟ άλλο τρένο από Λιόσια για Κορωπί. Δεν έχουν προβλέψει να μας περιμένει!

Πρέπει να συνεχίσουμε στις Κάτω Αχαρναί και να πάρουμε το τρένο που έρχεται από Πειραιά και είναι ήδη γεμάτο! Πρέπει να τσακωνόμαστε και να σπρώχνουμε κάθε μέρα για να χωρέσουμε! Μερικοί μένουν και απέξω!

Όλα αυτά επειδή δεν σκέφτηκαν να γίνεται η μετεπιβίβαση στα Λιόσια!

 

Η Δ. Β. προσθέτει την εμπειρία της ως επιβάτης που διέρχεται από το σταθμό Νερατζιώτισσα του Προαστιακού: 

Με αφορμή τόσο το δικό σας άρθρο, όσο και τις παρατηρήσεις του αναγνώστη σας, σχετικά με το Σταθμό της Νεραντζιώτισσας, θα ήθελα να προσθέσω (πέρα των όσων έχουν ήδη αναφερθεί), την κατάσταση που επικρατεί στις αποβάθρες και στις σκάλες.

Από την αρχή της χρονιάς έχει ρίξει αρκετές φορές βροχή με αποτέλεσμα να στάζει πολύ νερό σε όλα τα επίπεδα του σταθμού συμπεριλαμβανομένων των κλιμακοστασίων (κυλιόμενες και συμβατικές σκάλες) και των αποβαθρών. Το ακόμα πιο τραγικό είναι ότι συσσωρεύεται νερό (μάλλον στο στέγαστρο του σταθμού) και συνεχίζει να στάζει νερό για τις επόμενες μέρες μετά τη βροχή!

Η κατάσταση αυτή μπορεί να προκαλέσει ατυχήματα ειδικά στις σκάλες, όταν ο κόσμος βιάζεται να προλάβει τον προαστιακό. Προσωπικά, έχω γλιστρίσει και πέσει στις σκάλες χωρίς ευτυχώς να πάθω κάτι.

 

Τέλος, ο αναγνώστης Γ. Π. συμπληρώνει σχετικά με τη λεωφορειακή γραμμή 120 και τις ανταποκρίσεις της με τον Προαστιακό:

Χαίρομαι που μπορούμε να έχουμε ένα μέσο επικοινωνίας μαζί σας. Πρώτα για τα σχόλια που διάβασα για το 120 τα συνυπογράφω και θα ήθελα να προσθέσω ότι είναι το μόνο λεωφορείο που συνδέει τα νότια με τα ανατολικά προάστια, επίσης το τελευταίο λεωφορείο από αφετηρία είναι στις 19:40! Τις τελευταίες ημέρες (10-11-12/02/2019) τα δρομολόγια του προαστιακού προς αεροδρόμιο περίπου στις 18:00 δεν εκτελούνται ή εκτελούνται με μεγάλη καθυστέρηση. Καμία ενημέρωση. Καμία συγνώμη. Κανένα ενδιαφέρον.

 

Προηγουμένως: #1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*