Οι αναγνώστες του Athens Transport γράφουν: Νερατζιώτισσα, λεωφορεία και καπνιστές οδηγοί

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Λιάρος

Πριν λίγες μέρες παρουσιάσαμε έναν εύκολο τρόπο με τον οποίο όσοι θέλουν να μας στείλουν ένα κείμενο προς δημοσίευση μπορούν να το κάνουν εύκολα. 

Συμπληρώνοντας τη φόρμα, μπορείτε και εσείς να γράψετε για εμπειρίες και συμβάντα (θετικά ή αρνητικά) από την καθημερινότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καταγγελίες, σκέψεις και ιδέες ή ότι άλλο βλέπετε σχετικό με τις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Οι πρώτοι αναγνώστες μας έστειλαν ήδη τα κείμενά του για το σταθμό της Νερατζιώτισσας, τη λεωφορειακή γραμμή 120 και τους οδηγούς λεωφορείων που καπνίζουν κατά τη διάρκεια της οδήγησης. 

Καταρχάς, ο αναγνώστης Δ. Κ. γράφει για το σταθμό Νερατζιώτισσα του Προαστιακού/ΗΣΑΠ με αφορμή το άρθρο για τις εικόνες ντροπής που είδαμε στο σταθμό:

 

Πολύ εύστοχο και σημαντικό το άρθρο σας. Ως κάτοικος της περιοχής, έχω να επισημάνω πολλά περισσότερα. Δεν έχω οπτικό υλικό, αλλά σημειώνω ότι πέραν των ήδη αναφερθέντων προβλημάτων στο άρθρο, υπάρχουν και αυτά :

1) Εδώ και μέρες δεν λειτουργούν πλέον ούτε οι οθόνες στις αποβάθρες. Λειτουργούσαν οι μισές, τώρα δε λειτουργεί καμία. Καθώς ανακοινώσεις δε γίνονται, μοναδικός τρόπος πληροφόρησης, οι τυπωμένοι πίνακες δρομολογίων, όπου αυτοί υπάρχουν, χωρίς καμία εγγύηση ότι είναι και οι σωστοί.

2) Αν ο ανελκυστήρας που αναφέρετε στο άρθρο σας δε λειτουργεί, τότε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο ανελκυστήρας που βρίσκεται στην πίσω έξοδο προς Μαρούσι, στον παράδρομο της Αττικής Οδού, ο οποίος δε λειτουργεί εδώ και μήνες Από τότε που θυμάμαι τον σταθμό, ο ανελκυστήρας αυτός είναι εκτός λειτουργίας, με ελάχιστα διαλείμματα λειτουργίας.

3) Οι κυλιόμενες σκάλες μεταξύ αποβάθρας προαστιακού και ΗΣΑΠ/ εξόδους σταθμού κατά διαστήματα δε λειτουργούν, είτε ανοδικά ή καθοδικά…

 

Στη συνέχεια, μία αναγνώστρια γράφει σχετικά με τα δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής 120 Γλυφάδα – Βάρη – Προαστιακός Κορωπίου:

 

Το λεωφορείο 120 είναι ένα λεωφορείο το οποίο συνδέει τη Γλυφάδα με τον προαστιακό σιδηρόδρομο. Όμως τα δρομολόγια που εκτελούνται καθημερινά από και προς τον προαστιακό, είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Tα ωράρια είναι πραγματικά πολύ λίγα και δεν εξυπηρετούν τον κόσμο .είναι ένα λεωφορείο το οποίο πολλοί χρησιμοποιούν καθημερινά αλλά το βρίσκουν σπάνια.. Μήπως θα έπρεπε να γίνει κάτι; Tα ωράρια δεν θα έπρεπε τουλάχιστον να συμπίπτουν με αυτά του προαστιακού; Δεν είναι λογικό να τελειώνουν τα δρομολόγια του λεωφορείου 8 η ώρα!!

 

Τέλος, ο αναγνώστης Τ.Β. γράφει για τους θεριακλήδες οδηγούς λεωφορείων που συχνά συναντά κανείς στην Αθήνα: 

 

Μόλις πριν λίγες μέρες επέστρεψα με την γυναίκα μου από την Βιέννη, την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Αυστρίας. Εκεί κυκλοφορήσαμε με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, μετρό, τραμ, λεωφορείο. Όλα ήταν πεντακάθαρα, σε τάξη και το επαγγελματικό επίπεδο του προσωπικού ιδιαίτερα υψηλό.

Σήμερα και μετά από πολλά χρόνια, επειδή κυκλοφορώ με ιδία μέσα, έτυχε να μπω σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ. Αμέσως μου απέσπασε την προσοχή ο οδηγός. Η χερούκλα του να κρέμεται έξω από το παράθυρο, να χασμουριέται και να ανοίγει τα σαγόνια του σαν να είναι μόνος του στο σπίτι και αφού περίμενε, άναψε και την ΤΣΙΓΑΡΙΑ του! ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ! ΠΑΣΑΣ! Λες και ο νόμος δεν ισχύει για εκείνον! Λες και αποτελεί εξαίρεση!

Για ποιον πολιτισμό μιλάμε; Σε ποιον πολιτισμό ακριβώς αναφερόμαστε, σε ποιο κοινωνικό επίπεδο; Που θέλουμε να ανήκουμε σαν λαός και πόσες ελπίδες έχουμε να ζήσουν τα παιδιά μας τουλάχιστον σε μια κοινωνία, σαν αυτές που θαυμάζουμε σήμερα και ζηλεύουμε;; Ενοχλεί κανέναν αυτή η κατάσταση;; Έχει κανείς τη θέληση να ξεφύγει από αυτό που ζούμε, και τι κάνει;;

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*