Σε 16 δευτερόλεπτα η έκδοση εισιτηρίου στα αυτόματα μηχανήματα

Αλέξανδρος Λιάρος

Μειώθηκε ο χρόνος έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων από τα 293 αυτόματα μηχανήματα του δικτύου, μετά από νεότερη ενημέρωση του λογισμικού.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εκτίμηση του ΟΑΣΑ είναι ότι η συναλλαγή για την έκδοση εισιτηρίου ολοκληρώνεται, κατά μέσο όρο, στα 13,28 δευτερόλεπτα, έναντι 25 δευτερολέπτων παλαιότερα. Αντίστοιχα, η συναλλαγή για την έκδοση εισιτηρίου και απόδειξης ολοκληρώνεται, κατά μέσο όρο, στα 16,45 δευτερόλεπτα, έναντι 30 και πλέον δευτερολέπτων παλαιότερα. Όπως είναι φυσικό, με τη χρήση πιστωτικής κάρτας, η συναλλαγή εκτελείται σε περισσότερο χρόνο.

Εκκρεμεί πάντως ακόμα ο διαγωνισμός για την απόκτηση 80 με 100 νέων μηχανημάτων τα οποία θα συμπληρώσουν των ελλιπή αριθμό των ήδη υπαρχόντων. Μέρος αυτών θα τοποθετηθεί στους τρεις νέους σταθμούς του Μετρό (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια) που αναμένεται να παραδοθούν αυτό το καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται πως καθώς μία δεκαετία πριν ο ΟΑΣΑ υπέθετε πως τα παλιά εκδοτικά μηχανήματα του Μετρό θα ήταν πλήρως συμβατά με το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, δεν αγοράστηκε επαρκής αριθμός νέων μηχανημάτων. Το αποτέλεσμα είναι δεκάδες εκδοτικά μηχανήματα από τις στάσεις του Τραμ να μεταφερθούν σε σταθμούς του Μετρό για να καλύψουν τις ελλείψεις.

Εν τω μεταξύ, όπως μας ενημέρωσε αναγνώστης, έκλεισαν από αυτή την εβδομάδα οι πύλες του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο σταθμό Κάτω Πατήσια του ΗΣΑΠ. Πλέον, ο μόνος σταθμός με ανοικτές πύλες είναι ο σταθμός Βικτώρια ο οποίος, όπως φαίνεται και από το αστυνομικό δελτίο, χρησιμοποιείται κατά κόρον από σπείρες πορτοφολάδων. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*