Νάσος Ηλιόπουλος: 24ωρη λειτουργία του Μετρό τα Σαββατοκύριακα και δημοτική συγκοινωνία

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το πρόγραμμα του υποψήφιου δημάρχου της Αθήνας Νάσου Ηλιόπουλου όσον αφορά τις συγκοινωνίες. Συμμετέχοντας σε debate υποψηφίων για τη δημαρχία την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Ηλιόπουλος δεσμεύτηκε για τη δημιουργία αποδοτικής δημοτικής συγκοινωνίας που θα διασυνδέει τις γειτονιές καθώς και για την 24ωρη λειτουργία του Μετρό τουλάχιστον κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Μιλώντας για ζητήματα συγκοινωνίας και προσβασιμότητας, ο υποψήφιος δήμαρχος δεσμεύτηκε τα εξής:

«Το ζήτημα της προσβασιμότητας σε μια πόλη είναι πάρα πολύ κρίσιμο, είναι κομμάτι καθημερινότητας. Όταν μιλάμε για προσβασιμότητα, αναφερόμαστε πρώτα απ’ όλα για δικαίωμα του πεζού, μετά για τα ΜΜΜ και προφανώς για τα ήπια μέσα μεταφοράς όπως το ποδήλατο. Στα συγκεκριμένα ζητήματα η Αθήνα είναι αρκετά πίσω».

  • Στον πρώτο δήμο της χώρας, την Αθήνα, αντιστοιχεί να έχει αποδοτική δημοτική συγκοινωνία που θα διασυνδέει τις γειτονιές
  • Να γίνει γρήγορα μια μελέτη η οποία πρώτα απ’ όλα θα στήσει ένα δίκτυο δημοτικής συγκοινωνίας, που θα διασυνδέεται αρχικά με τα μέσα σταθερής τροχιάς που ήδη έχει ο δήμος, δηλαδή μετρό και τρένο.
  • Όσο το δυνατόν περισσότερες μέρες μέσα στη βδομάδα και σίγουρα Παρασκευή και Σάββατο το μετρό να λειτουργεί 24 ώρες. Είναι σημαντικό και για τους νέους ανθρώπους στην πόλη, για τη ζωή στην πόλη αλλά και για την ασφάλεια.
  • Φτιάχνοντας ένα δίκτυο με ήπια μέσα μεταφοράς, με δημοτική συγκοινωνία και με τα μέσα σταθερής τροχιάς όπως το μετρό και το τρένο, στο οποίο κάθε άτομο με αναπηρία, μπορεί να πάει παντού στην πόλη, φτιάχνουμε μια πραγματικά ευρωπαϊκή, δημοκρατική και βιώσιμη πόλη.

Μία απορία βέβαια είναι αν ως δήμαρχος Αθηναίων, ο κ. Ηλιόπουλος θα μπορέσει να καταφέρει κάτι περισσότερο από όταν ήταν μέρος της κυβέρνησης που τα τελευταία 4 χρόνια διαχειρίζεται τις συγκοινωνίες της Αθήνας, ιδιαίτερα αν η δημαρχία του συμπέσει με την εκλογή άλλου κόμματος στην κυβέρνηση.

Πηγή: avgi.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*