Κλοπή λεωφορείου από αμαξοστάσιο, σύλληψη πορτοφολά στο Μετρό, Πασχαλινή επίθεση εναντίον λεωφορείου

Πλούσιο ήταν το αστυνομικό δελτίο των τελευταίων ημερών με πολλά περιστατικά από τις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Το πρώτο περιστατικό το οποίο καλύπτεται από ένα μυστηριώδες πέπλο σιωπής αφορά την κλοπή λεωφορείου του ΟΑΣΑ μέσα από αμαξοστάσιο της ΟΣΥ. Όπως αναφέρει το Έθνος, το συμβάν συνέβη την Κυριακή 14 Απριλίου στο αμαξοστάσιο του Βοτανικού όταν ένας άγνωστος άνδρας έκλεψε λεωφορείο το οποίο κατάφερε να βγάλει από το αμαξοστάσιο και το οδήγησε μεθυσμένος ως την περιοχή του Ταύρου. 

 

Εκεί παραβίασε πολλά STOP, ανέπτυξε μεγάλες ταχύτητες σε στενούς δρόμους, από όπου δεν διέρχονται υπό κανονικές συνθήκες λεωφορεία, και μάλιστα τράκαρε τουλάχιστον πέντε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Στη συνέχεια, όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, βγήκε στην Πειραιώς και γύρισε στο δρόμο δίπλα από το αμαξοστάσιο. Εκεί τράκαρε το λεωφορείο πάνω σε πούλμαν, εγκατέλειψε το λεωφορείο στην οδό Αγίου Πολυκαρπίου, σε κοντινή απόσταση από το αμαξοστάσιο, και εξαφανίστηκε.

 

Ερωτηματικά βεβαίως προκαλεί το πως ένας άγνωστος (αν όντως δεν ήταν εργαζόμενος της ΟΣΥ) κατάφερε όχι μόνο να μπει σε ένα φυλασσόμενο αμαξοστάσιο, αλλά και να βάλει μπρος ένα λεωφορείο (το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει πως το κλειδί βρίσκονταν πάνω στη μίζα αλλά είναι άγνωστο αν αυτή η τακτική ακολουθείται με όλα τα λεωφορεία ή αν ο μεθυσμένος οδηγός στάθηκε «τυχερός») και στη συνέχεια να βγει από το αμαξοστάσιο χωρίς να γίνει κάποιος έλεγχος και καταγραφή του λεωφορείου στην πύλη. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αστυνομία διενεργεί έρευνα για το περιστατικό ενώ πηγές του ΟΑΣΑ αναφέρουν ότι «το περιστατικό ερευνάται». Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στο αμαξοστάσιο υποστηρίζουν πως δεν γνωρίζουν ποιος πήρε το λεωφορείο μέρα μεσημέρι. 

Σύλληψη ανήλικου πορτοφολά για κλοπές

Ένας 17χρονος αλλοδαπός συνελήφθη απογευματινές ώρες της Δευτέρας 22 Απριλίου στο σταθμό Ομόνοια του ΗΣΑΠ από αστυνομικούς που συμμετέχουν στην ειδική επιχειρησιακή δράση, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, για την πρόληψη και αποτροπή αξιόποινων πράξεων σε βάρος επιβατών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς,

Ο 17χρονος είχε λίγο νωρίτερα είχε αφαιρέσει το κινητό τηλέφωνο γυναίκας που κινείτο εντός του σταθμού. Ο δράστης, ο οποίος απώθησε βίαια τη γυναίκα που αντελήφθη την κλοπή του κινητού της τηλεφώνου, αντιστάθηκε σθεναρά κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να τον ακινητοποιήσουν.

Από την μέχρι τώρα έρευνα, εξιχνιάσθηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών από επιβάτες του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών.

Πασχαλινή επίθεση εναντίον λεωφορείου στο Διόνυσο

Στο νοσοκομείο κατέληξε οδηγός λεωφορείου της ΟΣΥ το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης μετά από επίθεση με κροτίδες και πέτρες που δέχτηκε λεωφορείο που οδηγούσε στην περιοχή του Διονύσου, στα πλαίσια ενός ιδιότυπου «εθίμου» της περιοχής. 

Ο οδηγός της γραμμής 509 «ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ – ΚΡΥΟΝΕΡΙ» μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μετά την επίθεση που δέχτηκε το λεωφορείο που οδηγούσε από νεαρούς επί της οδού Κοίμησης Θεοτόκου στον Άγιο Στέφανο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι και να χάσει τον έλεγχο του οχήματος προσκρούοντας πάνω σε ένα δέντρο.
 
Αν και πρόκειται για περιστατικό που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο στην περιοχή, η αστυνομία φαίνεται πως δεν είχε λάβει μέτρα ενώ οι νεαροί εξαφανίστηκαν ανενόχλητοι.
 
Ο δήμος Διονύσου έγραψε σχετικά στο facebook:
 

 

Δυστυχώς και φέτος, ως κακόγουστο «πασχαλινό έθιμο», ομάδες ανεγκέφαλων νεαρών στις περιοχές του Κρυονερίου και του Αγ. Στεφάνου έριχναν αυγά και κροτίδες στα λεωφορεία της γραμμής 509. Αποτέλεσμα των ιδιαίτερα επικίνδυνων και παράνομων ενεργειών ήταν, χθες, οδηγός λεωφορείου να χάσει τον έλεγχο του οχήματος και να προσκρούσει σε δένδρο με συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό του ιδίου (νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός») και τον ελαφρύ τραυματισμό επιβατών. Ήδη έχουν κατατεθεί μηνύσεις και το αστυνομικό τμήμα του Αγίου Στεφάνου διενεργεί ανακρίσεις.

Λόγω του ατυχήματος, επίκειται μάλιστα απόφαση του συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΑ για διακοπή των δρομολογίων της γραμμής 509 κατά την πασχαλινή περίοδο, που θα έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία εκατοντάδων πολιτών του δήμου.

Είναι ντροπή να θεωρείται «έθιμο» το να πηγαίνει κάποιος άνθρωπος στη δουλειά του και να καταλήγει νοσηλευόμενος. Ο Δήμος Διονύσου καλεί τους γονείς των ανηλίκων να επιμεληθούν αυστηρά της συμπεριφοράς των παιδιών τους και να μην την ενθαρρύνουν καθώς και τους πολίτες να απομονώσουν και να καταγγείλουν τέτοιου είδους παράνομες ενέργειες που ενέχουν τεράστιο κίνδυνο για την ασφάλεια όλων.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*