Δευτέρα 3 Ιουνίου: Στάση εργασίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Οι συρμοί του Τραμ θα ξεκινήσουν τα τελευταία τους δρομολόγια από τις 19:30.

Τα υπόλοιπα μέσα αναμένεται να κινούνται κανονικά.

Τη στάση εργασίας εξήγγειλαν το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών και το Σωματείο Εργαζομένων Τραμ διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη υλικών, ανταλλακτικών, αναλώσιμων και προσωπικού.

Δείτε τα τελευταία δρομολόγια πριν από τη στάση εργασίας:

Ακολουθεί η κοινή ανακοίνωση των σωματείων:

Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς διαμαρτυρόμαστε και εκφράζουμε την αντίθεση μας και τις τεκμηριωμένες ανησυχίες μας, για την συνεχιζόμενη κατεύθυνση μεθόδευσης για απαξίωση των δομών και των υποδομών των μέσων της ΣΤΑ.ΣΥ, όπως αυτές προκύπτουν από την τραγική έλλειψη υλικών, ανταλλακτικών, αναλώσιμων και προσωπικού.

Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Μεταφορών και Οικονομικών, λύσεις και απαντήσεις, προκειμένου να εξασφαλιστεί στο ακέραιο η απρόσκοπτη παροχή συγκοινωνιακού έργου, προσιτό οικονομικά για τους πολίτες, προκειμένου να παραμείνει το σιδηροδρομικό δίκτυο ασφαλές και αξιόπιστο για το επιβατικό κοινό, διατηρώντας την μορφή κοινωνικού αγαθού όπως αρμόζει άλλωστε σε κάθε πολιτισμένο κράτος.

Εμείς οι εργαζόμενοι, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας που έχουμε πληγεί ανεπανόρθωτα, από όλους τους μνημονιακούς νόμους τόσο ηθικά, ψυχολογικά και οικονομικά, με καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, διατρανώνουμε την αντίθεση μας, στην πολιτική διάλυσης, αποδόμησης και ξεπουλήματος σε τιμή ευκαιρίας, των δημοσίων αστικών συγκοινωνιών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους εξαγγέλλουμε στάση εργασίας την Δευτέρα, 3-6-2019 από ώρα 21:00 έως την λήξη της κυκλοφορίας.

Οι διοικήσεις

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ:

Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς καταγγέλλουν τη πολιτική ηγεσία των υπουργείων Μεταφορών και Οικονομικών, που επιμένουν σε μια αδιέξοδη πολιτική απαξίωσης των δομών και των υποδομών των μέσων της ΣΤΑ.ΣΥ, στην οποία οδηγούν η τραγική έλλειψη ανταλλακτικών, αναλώσιμων και προσωπικού.

Είναι προφανές ότι αυτή η πολιτική, που ευνοεί την «ευημερία των αριθμών» οδηγεί στην απαξίωση της Εταιρείας με τελικό στόχο την ιδιωτικοποίησή της.

Οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουμε να οδηγηθούν οι σταθερές συγκοινωνίες σε «εκτροχιασμό». Γι’ αυτό ξεκινήσαμε προειδοποιητικές στάσεις εργασίας και συνεχίζουμε διεκδικώντας:

  • Να δοθούν λύσεις ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη παροχή συγκοινωνιακού έργου, σε ασφαλές και αξιόπιστο δίκτυο για το επιβατικό κοινό.

Οι αστικές συγκοινωνίες είναι και πρέπει να παραμείνουν κοινωνικό αγαθό ενάντια σε μνημονιακές πολιτικές, που οδηγούν σε διάλυση των δημόσιων συγκοινωνιών και σε υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων και των αποδοχών μας.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται με νέα στάση εργασίας τη Δευτέρα 3.6.2019 από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                                          H Αν. Γεν. Γραμματέας
Ε. Κυριακίδης                                        Μ. Γουρδούπη

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*