Οι αναγνώστες του Athens Transport γράφουν: οδηγοί λεωφορείων και κινητά, χαλασμένες κυλιόμενες και Apple Pay

Συμπληρώνοντας τη φόρμα του ‘Στείλε Ό,τι Βλέπεις’, μπορείτε και εσείς να γράψετε για εμπειρίες και συμβάντα (θετικά ή αρνητικά) από την καθημερινότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καταγγελίες, σκέψεις και ιδέες για μελλοντικά άρθρα ή ότι άλλο βλέπετε σχετικό με τις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Αυτή την εβδομάδα, οι αναγνώστες του Athens Transport γράφουν, μεταξύ άλλων για τους οδηγούς λεωφορείων που δεν ξεκολλούν το κινητό από το αυτί τους κατά τη διάρκεια της διαδρομής, τρόπους αποσυμφόρησης κεντρικών οδικών αξόνων και τη δυνατότητα πληρωμών στις συγκοινωνίες της Αθήνας μέσω του Apple Pay.

 

Ο Β. Ρ. γράφει για έναν απλό αλλά μάλλον όχι αυτονόητο τρόπο μείωσης του συνωστισμού στο σταθμό του Νέου Κόσμου:

Η διακοπή κυκλοφορίας του τραμ στο τμήμα Σύνταγμα – Κασομούλη έχει αναπόφευκτα αυξήσει την επιβατική κίνηση στο σταθμό Νέος Κόσμος, καθώς όπως αναφέρεται συνεχώς από τα μεγάφωνα αποτελεί την μοναδική σύνδεση του τραμ με το μετρό. Παρόλα αυτά, κανένας υπεύθυνος δεν σκέφτηκε να θέσει και τις δύο κυλιόμενες σκάλες, τουλάχιστον στην αποβάθρα προς Ελληνικό (μιας και ο περισσότερος κόσμος που θέλει να πάρει το τραμ φτάνει στο σταθμό από το κέντρο), σε ανοδική πορεία, όπως συμβαίνει σε άλλους σταθμούς, με αποτέλεσμα να επικρατεί το αδιαχώρητο στην μοναδική ανοδική κυλιόμενη σκάλα κάθε φορά που καταφθάνει ένας συρμός

Ο Γ. Π. γράφει κι αυτός για κυλιόμενες σκάλες, που όμως δε λειτουργούν, στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας του Προαστιακού:

Σταθμός Δουκίσης Πλακεντίας Προαστιακός. Κλείσαμε 2 μήνες χωρίς να λειτουργούν οι κυλιόμενες σκάλες του προαστιακού και τώρα σαν ανταμοιβή χαλάσαν και τα ασανσέρ. Ηλικιωμένοι, γονείς με μικρά παιδιά σε καρότσια, ασθενείς κλπ που χρησιμοποιούν τον προαστιακό είναι μάλλον εκτός σκέψης των υπευθύνων. Μάλλον πρέπει να επιβάλλουν στους υπεύθυνους να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς καθημερινά για να καταλάβουν τα προβλήματα.

Ο κ Ευάγγελος Σίνος γράφει για ένα (μάλλον όχι σπάνιο) περιστατικό με έναν οδηγό λεωφορείου ο οποίος μιλούσε στο τηλέφωνο καθώς οδηγούσε:

Χρησιμοποιώ τη λεωφορειακή γραμμή […] καθημερινά από και προς την εργασία μου. Την Πέμπτη […] το απόγευμα, στο δρομολόγιο […], συνειδητοποίησα ότι ο οδηγός μιλούσε στο κινητό. Την επόμενη μέρα το πρωί, στο δρομολόγιο της ίδιας γραμμής στις […], παρατήρησα πως ο οδηγός μιλούσε, άλλα καθώς είχε ανεβασμένο τον καθρέφτη και είχε καλύψει το διαχωριστικό τζάμι, δεν μπορούσα να το επιβεβαιώσω. Κοντά στη στάση […], μια γυναίκα τον ρώτησε πού να κατέβει για να πάει στο Πολυτεχνείο. Εκείνος δεν απάντησε, και όταν η γυναίκα επέμεινε, της είπε χαρακτηριστικά “δεν βλέπεις ότι μιλάω;”. Συνεπώς, έβγαλα το κινητό και τον τράβηξα βίντεο. Ο οδηγός έκρυψε το κινητό του με το που το αντιλήφθηκε, και ισχυρίστηκε ότι επιτρέπεται να μιλάει όσο οδηγεί. Όταν του ζήτησα τον αριθμό μητρώου του για να τον καταγγείλω, εκείνος αρνήθηκε να μου τον δώσει, ενώ είναι υποχρεωμένος από το χάρτη υποχρεώσεων στον καταναλωτή. Έχω κάνει και παλαιότερα καταγγελίες στον ΟΑΣΑ για το ίδιο θέμα, αλλά από ότι φαίνεται, δεν αρκούν για να επιλυθεί.

 

Ο Σ. γράφει σχετικά με τα μέσα μετάβασης στο Αεροδρόμιο:

Για την καλύτερη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών και την αποσυμφόρηση κεντρικών λεωφόρων της Αθήνας θα πρότεινα τα εξής:

1. Κατάργηση της γραμμής Χ95 τις ώρες λειτουργίας του μετρό, με παράλληλη πύκνωση των δρομολογίων του μετρό προς αεροδρόμιο και μείωση της τιμής του εισιτηρίου του.

2. Μεταφορά των αφετηριών των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών Ανατολικής Αττικής στον πλησιέστερο σταθμό του προαστιακού (Παλλήνη, Κάντζα, Κορωπί)

3. Για να πραγματοποιηθούν τα παραπάνω πρέπει η συχνότητα των δρομολογίων του μετρό προς αεροδρόμιο να είναι το μέγιστο ανά 15 λεπτά.

 

Ο Σ. Ρ. γράφει για την εφαρμογή πληρωμών Apple Pay η οποία είναι πλέον διαθέσιμη στην Ελλάδα και τη δυνατότητα χρήσης της για πληρωμές στις συγκοινωνίες της Αθήνας:

Υστέρα από 5 χρόνια λειτουργίας του Apple Pay ανά το κόσμο, υποστηρίζεται πλέον στην Ελλάδα. Άραγε ο υπεύθυνος του έργου του ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα κάνει κάποια κίνηση και να δημιουργήσει μια εφαρμογή με υποστήριξη Wallet ώστε να συνδέεις την Athenacard στο κινητό σου και να περνάς από τις μπάρες μόνο με αυτό δίχως την πλαστική κάρτα; Άραγε για ποιο λόγο, δεν υπάρχει ακόμα εφαρμογή για Android κινητά που να χρησιμοποιούν το ανοιχτό NFC.

Να σημειωθεί ότι, παλαιότερα είχα διαβάσει ότι το σύστημα δεν υποστηρίζει το NFC για να είναι δυνατή η διέλευση και η επικύρωση εισιτηρίων με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου, παρόλα αυτά δοκίμασα και πέρασα το iPhone από τις μπάρες(λεωφορείο & μετρό) και μου έβγαλε μήνυμα να επιβεβαιώσω την πληρωμή, επομένως αναγνωρίζεται η επικοινωνία με NFC.

Είναι κρίμα για ένα ολοκαίνουργιο σύστημα για το οποίο δαπανήθηκαν λεφτά να μην έχει ως κέντρο τις μελλοντικές εξελίξεις και την ευκολία του επιβάτη και μένει στάσιμο στο παρελθόν.

 

Αν θέλετε και εσείς να στείλετε ένα κείμενο, μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα

Προηγουμένως:  #1#2#3#4#5#6#7

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*