Νυχτερινά λεωφορεία επί της λεωφόρου Μεσογείων ζητά ο δήμος Παπάγου – Χολαργού

el3anna/flickr.com

Απόφαση για τη διεκδίκηση της πραγματοποίησης νυχτερινών δρομολογίων λεωφορείων επί της λεωφόρου Μεσογείων έλαβε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παπάγου – Χολαργού. Με απόφασή του έκανε αποδεκτή την πρόταση του «Δικτύου Πολιτών Χολαργού – Παπάγου» για την υποβολή αιτήματος στον ΟΑΣΑ για την εξυπηρέτηση του άξονα της Λεωφόρου τις νυχτερινές ώρες από τη γραμμή EXPRESS Χ 95 του Αεροδρομίου. Στόχος είναι η άρση του ειδικού καθεστώτος λειτουργίας, δηλαδή των περιορισμών επιβίβασης – αποβίβασης τις μεταμεσονύκτιες ώρες, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι με νυχτερινές βάρδιες και η νεολαία των Δήμων της περιοχής.

Όπως αναφέρει το amarysia.gr ο επικεφαλής της παράταξης «Δίκτυο Πολιτών Χολαργού – Παπάγου» Περικλής Ζήκας σημείωσε ότι οι υφιστάμενες 4 λεωφορειακές γραμμές και 1 γραμμή τρόλεϊ 24ωρης λειτουργίας (Χ14 Σύνταγμα – Κηφισιά, 040 Πειραιάς – Σύνταγμα, 500 Πειραιάς – Κηφισιά, 790 Γλυφάδα – Περιστέρι, Τρόλεϊ 11 Α. Πατήσια – Παγκράτι – Ν. Ελβετία) δεν καλύπτουν / εξυπηρετούν τον άξονα της Λ. Μεσογείων. 

Ο δημοτικός σύμβουλος τόνισε ότι «το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας της γραμμής 3 του Μετρό κατά 2 ώρες κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, βοηθάει, αλλά δεν επαρκεί για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού», προσθέτοντας: «Στο πλαίσιο της μελέτης – εμπειρογνωμοσύνης αξιολόγησης του υφιστάμενου συγκοινωνιακού δικτύου και προδιαγραφής παρεμβάσεων για την ανάπτυξη των μέσων μαζικής μεταφοράς που βρίσκεται σε εξέλιξη, χρειάζεται να ενταχθεί και ο σχεδιασμός και η λειτουργία νυχτερινής λεωφορειακής γραμμής στον άξονα της Λ. Μεσογείων». Εναλλακτικά, σύμφωνα με τον ίδιο, η γραμμή EXPRESS Χ 95 του Αεροδρομίου, με άρση των περιορισμών επιβίβασης – αποβίβασης για τις νυχτερινές ώρες, μπορεί να εξυπηρετήσει τη Λεωφόρο.

Σε παρόμοιο αίτημα που είχε στείλει τον περασμένο Μάιο στον ΟΑΣΑ η παράταξη «Δίκτυο Πολιτών Χολαργού – Παπάγου», η απάντηση ήταν καταρχήν αρνητική, πλην όμως αφήνει ανοιχτό το ζήτημα να εξεταστεί η πρόταση στο μέλλον. Πλέον, οι ελπίδες συγκεντρώνονται στη διεκδίκηση του αιτήματος από τη δημοτική αρχή. 

Δείτε επίσης:

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*