Υποχρεωτικά σε εκδοτήριο όλοι οι φοιτητές για ανανέωση των μειωμένων καρτών

Μπορεί η νέα κυβέρνηση να έχει κάνει σημαία της την ψηφιοποίηση όλων και περισσότερων διαδικασιών στο δημόσιο τομέα, σε αυτές όμως φαίνεται πως δεν περιλαμβάνεται η ανανέωση του δικαιώματος μειωμένου εισιτηρίου για τους φοιτητές.

Έτσι, ο ΟΑΣΑ τώρα υποβάλει σε ταλαιπωρία το σύνολο των φοιτητών που δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο στις συγκοινωνίες της Αθήνας (για ν+2 χρόνια του επίσημου χρόνου φοίτησης) αφού θα πρέπει υποχρεωτικά να προσέλθουν σε κάποιο από τα λιγοστά ανοικτά εκδοτήρια εντός του Οκτωβρίου προκειμένου να ανανεώσουν το δικαίωμα μειωμένης μετακίνησης.

Συγκεκριμένα, για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, ο ΟΑΣΑ ενημερώνει όλους τους εν ενεργεία φοιτητές ότι, μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2019, μπορούν να προσέρχονται στα εκδοτήρια των σταθμών του Μετρό, με την ακαδημαϊκή τους ταυτότητα, προκειμένου να επεκτείνουν το χρονικό διάστημα ισχύος του μειωμένου κομίστρου. Όσοι φοιτητές δεν προχωρήσουν στην ανανέωση έως την συγκεκριμένη ημερομηνία, από την 1η Νοεμβρίου 2019 θα μετακινούνται με κόμιστρα κανονικής τιμής, χωρίς έκπτωση, μέχρι να προσέλθουν σε εκδοτήριο και να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία.

Σε ό,τι αφορά την έκδοση προσωποποιημένης κάρτας σε πρωτοετείς φοιτητές, αυτή θα γίνεται με την προσέλευση του δικαιούχου σε εκδοτήριο, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας και με την εκτύπωση της ηλεκτρονικής αίτησης προεγγραφής ή την βεβαίωση εγγραφής τους στο οικείο ίδρυμα μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2019.

Η διαδικασία της ανανέωσης θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο (!) κατά την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς. Το ερώτημα φυσικά είναι για ποιο λόγο η ανανέωση δεν γίνεται αυτόματα μέσω της διασύνδεσης των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με τον ΟΑΣΑ όπως π.χ. συμβαίνει με τον ΟΑΕΔ για την πιστοποίηση των ανέργων.

Ακολουθεί το ωράριο λειτουργίας των εκδοτηρίων στα οποία θα μπορούν να προσέρχονται οι φοιτητές:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*