2,5 εκατομμύρια ευρώ στους εργαζόμενους της ΟΣΥ λόγω γκάφας της διοίκησης

Έως και 24.000 ευρώ διεκδικεί να εισπράξει ο κάθε εργαζόμενος της Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. -κυρίως οδηγοί λεωφορείων- λόγω γκάφας της διοίκησης της εταιρείας η οποία αμέλησε να ασκήσει έφεση σε απόφαση δικαστηρίου που δικαίωνε πρωτόδικα μερίδα εργαζομένων οι οποίοι είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη. Το δικαστήριο επιδίκασε στους 150 εργαζόμενους της εταιρείας ποσό συνολικό ποσό 2.500.000 ευρώ που έχει να κάνει με τις διαφορές που προκύπτουν από την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ απαιτεί από τη διοίκηση της εταιρείας να αποσύρει τις εφέσεις που έχει ασκήσει σε αποφάσεις δικαστηρίων που αφορούν τους υπόλοιπους εργαζόμενους, αφήνοντας υπόνοιες για «επιλεκτική μεταχείριση» και «εργαζομένους δύο ταχυτήτων».

Όπως αναφέρει το Έθνος, μία τέτοια κίνηση – εφόσον γίνει – αποτιμάται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ δεδομένου ότι σε αντίστοιχες κατά ομάδες αγωγές έχουν προβεί περίπου 4.000 εργαζόμενοι της εταιρίας, χωρίς ωστόσο οι ΟΣΥ να «ξεχάσουν» να υποβάλουν έφεση σε καμία άλλη περίπτωση. Κι αυτό σε μία περίοδο που τα οικονομικά των συγκοινωνιακών εταιριών εξακολουθούν να βρίσκονται στο κόκκινο και ο ΟΑΣΑ επιχειρεί μέσω αναστολής λεωφορειακών γραμμών και συγχωνεύσεων να εξοικονομήσει πόρους και εργαζομένους.

Σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Γλυκός αναφέρει πως «είναι αυτονόητο ότι η διοίκηση της εταιρείας δεν θα επιτρέψει ούτε και θα αγνοήσει μεθοδεύσεις που παρακάμπτουν την ίση μεταχείριση των εργαζομένων ενώπιον του νόμου» χωρίς ωστόσο να αναφέρει ακριβώς σε τι είδους κινήσεις θα προβεί, ενώ δείχνει ως υπεύθυνες τις νομικές υπηρεσίες επισημαίνοντας πως «είναι επίσης αυτονόητο ότι η διοίκηση θα πράξει ότι απαιτείται για την προάσπιση των δικαιωμάτων της εταιρείας ελέγχοντας και τους χειρισμούς των αρμόδιων υπηρεσιών στα πλαίσια των άνω, ενώ θα υποστηρίξει με κάθε νόμιμο τρόπο τις αρχές της διαφάνειας και της νομιμότητας γιατί μέσα από αυτές διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας».

Πηγή: ethnos.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*