ΣΤΑΣΥ: Παράταση του ωραρίου λειτουργίας του Μετρό τις μέρες των γιορτών

Στοχεύοντας στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, η ΣΤΑΣΥ σχεδιάζει να προχωρήσει σε παράταση του ωραρίου λειτουργίας του Μετρό την εορταστική περίοδο και τις ημέρες διοργάνωσης εκδηλώσεων. Παράλληλα αναμένεται περαιτέρω πύκνωση των δρομολογίων το επόμενο διάστημα, ακόμα και τις Κυριακές.

Προς το παρόν, το ωράριο λειτουργίας του Μετρό (μόνο στις γραμμές 2 & 3, όχι στη γραμμή του ΗΣΑΠ) παρατείνεται για 2 ώρες κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ. Το ίδιο συμβαίνει (συνήθως ως τη 1:00 π.μ.) μία ή δύο φορές το χρόνο όταν διοργανώνεται κάποια μεγάλη συναυλία ή άλλη εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο ή στο ΟΑΚΑ. 

Κατά τα άλλα, τα δρομολόγια σταματούν στις 23:00 την παραμονή Πρωτοχρονιάς αλλά και το Μεγάλο Σάββατο ως μία ανεπίσημη ολιγόωρη «άδεια» στο προσωπικό. Αν τα σχέδια της ΣΤΑΣΥ γίνουν πραγματικότητα ενδεχομένως το έθιμο αυτό να λάβει τέλος. 

Σε συνέντευξη του στο skai.gr, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Γιώργος Θωμόπουλος μίλησε για ζητήματα που αφορούν την εταιρεία, μεταξύ αυτών και την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό. Όπως είπε, από την 1η Νοεμβρίου ξεκινούν στη γραμμή 2 δρομολόγια δύο ανακαινισμένοι (μάλλον εννοεί ‘επισκευασμένοι’) συρμοί, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των συρμών που πραγματοποιούν δρομολόγια στους 18 και μειώνοντας περαιτέρω το χρόνο αναμονής στους σταθμούς. 

Αναλυτικά, στα σχέδια της ΣΤΑΣΥ, σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις που δόθηκαν από τον υπουργό Υποδομών, περιλαμβάνονται τα εξής:

  • ολοκληρώνεται, σε συνεργασία με την Αττικό Μετρό, η ανακαίνιση του τροχαίου υλικού του στόλου των οχημάτων 8ης παραλαβής της Γραμμής 1 (κατασκευής του 1985) [σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής αναμενόταν διαγωνισμός για την πλήρη ανακαίνιση των συρμών αυτών, δεν γνωρίζουμε αν ο ο κ. Θωμόπουλος αναφερόταν σε αυτόν ή σε κάποια άλλη διαδικασία]
  • δρομολογείται η απόκτηση επτά (7) διερευματικών συρμών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δρομολογίων προς το αεροδρόμιο της Αθήνας,
  • βελτιώθηκε (και θα συνεχίσει να βελτιώνεται) η συχνότητας των δρομολογίων των Γραμμών 2 και 3, με έμφαση στις ώρες αιχμής
  • παρατείνεται η λειτουργία του Μετρό την εορταστική περίοδο και σε μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις για την διευκόλυνση και οικονομική μετάβαση των πολιτών σε αυτές
  • αυξάνεται η συχνότητα δρομολογίων και τις Κυριακές με εμπορικές δράσεις, για την στήριξη του εμπορικού τριγώνου.

Τέλος, ο κ. Θωμόπουλος αναφέρθηκε και σε άλλες ενέργειες που προωθεί η νέα διοίκηση της εταιρείας όπως ηλεκτρονικές υπηρεσίες και πληρωμές (e-payments), πιλοτική διακίνηση εγγράφων με ψηφιακές υπογραφές των αρμόδιων στελεχών, αναβάθμιση του ιστότοπου της ΣΤΑ.ΣΥ A.E. και «φόρτωση» όλων των σταθμών του Μετρό μέσω τρισδιάστατων απεικονίσεων στα Google maps, συνεργασίες με ελληνικά Πανεπιστήμια και παροχή εκπαίδευσης στους εργαζόμενους στο υπό σχεδιασμό ΚΕΚ-ΣΤΑΣΥ     και η καθιέρωση «μέρας κοινωνικής ευθύνης», με την εθελοντική συμμετοχή και παροχή εργασίας των εργαζομένων προς ένα κοινωφελές ίδρυμα.

Πηγή: skai.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*