Σε ιδιώτες η Δημοτική Συγκοινωνία Αλίμου

Ο Δήμος Αλίμου θα είναι ένας από τους πρώτους δήμους στην Ελλάδα που θα εκμεταλλευτεί την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που επιτρέπει την πρόσληψη ιδιωτών οδηγών για τη λειτουργία υπηρεσιών δημοτικής συγκοινωνίας.

Σε πρόσφατη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου έδωσε το πράσινο φως  για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες και η δημοτική συγκοινωνία να λειτουργήσει στις αρχές του 2020.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης, ο Δήμος πρόκειται να προχωρήσει στην πρόσληψη 9 οδηγών, προκειμένου να απασχοληθούν στα 3 λεωφορεία αστικού τύπου που διαθέτει, σε 2 βάρδιες λειτουργίας τους. Απαραίτητη προϋπόθεση να διαθέτουν δίπλωμα Δ’ κατηγορίας. Ο δήμος ήδη διαθέτει 4 οδηγούς με αυτό το δίπλωμα οι οποίοι όμως απασχολούνται ως οδηγοί υπηρεσιακών οχημάτων.

Υπήρξαν όμως και αντιδράσεις από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης οι οποίοι ζητούσαν την απασχόληση δημόσιων υπαλλήλων στις υπηρεσίες δημοτικής συγκοινωνίας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την ευθύνη του δήμου σε περίπτωση οδικών ατυχημάτων.

Οι δημοτικές συγκοινωνίες της Αττικής

Η δημοτική συγκοινωνία του Αλίμου αναμένεται να αποτελείται από δύο γραμμές, μήκους 7,9 και 10,1 χλμ αντίστοιχα, με αφετηρία το σταθμό του Μετρό Άλιμος. Η πρώτη θα εξυπηρετεί το βόρειο τμήμα του δήμου και η δεύτερη τις περιοχές Κυθηρίων και Κεφαλλήνων που δεν εξυπηρετούνται αποτελεσματικά από τις γραμμές του ΟΑΣΑ.

Πηγή: vimaonline.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*